Меню

Виена Нидерландия - Търсене на полети

Покажи филтри

Нидерландия

 • Айндховен
 • Амстердам
 • Ротердам
 • Обща информация

  Официален език: Холандски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Емблематични музеи

  В музея на „Филипс“ по интерактивен начин се представят всички иновации в световен мащаб, с които компанията е свързана. Автомобилната фабрика DAF, която днес се е специализирала в производството на камиони, има своя историческа експозиция, чието разглеждане отнема между един и два часа.

 • За цялото семейство

  Откритият археологически музей на Айндховен е фокусиран върху Желязната епоха и Средновековието. Професионални актьори и екскурзоводи са ангажирани в пресъздаването на различни сцени от миналото. А организираните състезания, уроци по стрелба с лък, различни занаяти и печене на хляб допълнително увличат всички участници.

 • Алкохол на живо

  Турът из Дестилерията за производство на джин, водка и ликьор в центъра на Айндховен е популярна атракция. Почти всеки ден между 13:00 и 22:00 ч. може да станете свидетел на технологията на производство и да дегустирате приготвените на място напитки.

Забележителности на Айндховен

Холандското градче Айндховен съществува със статут на град от 1232 г. Едва в края на 19 в. обаче настъпва неговата индустриална революция, благодарение на братята Антон и Жерард Филипс, които основават фабриката си за електрически крушки. От този момент нататък, историята на града е неизменно свързана с мултинационалната компания. Заради това неговите сгради са винаги красиво осветени и създават прозвището „Градът на светлината“.

Въпреки, че е един от най-старите градове в Нидерландия, Айндховен има изключително модерен вид. Освен факта, че той наистина е технологично и иновативно ориентиран, причина за вида му са бомбардировките по време на Втората световна война. За съжаление голяма част от старинните му сгради и улици не са възобновени, а построени в съвременен стил. Църквата „Св. Катарина“ е една от малкото реставрирани сгради в готически стил.

В Айндховен има доста впечатляващи архитектурни забележителности. Летящите яркожълти  кегли за боулинг са атрактивни скулптури от 2000 г. Те са любимо място за снимки на всички туристи. Намират се на бул. „Кенеди“, свързващ Централната ЖП гара с централната част.

На един от централните площади, откъдето започва шопинг зоната – „18-ти септември“, се намира причудливата стъклена сграда The Blob. Тя представлява малък търговски център. Друга впечатляваща сграда със своята архитектура и осветление е конгресния център Evoluon (Еволюция), който прилича на летяща чиния. Състои се от купол с пръстени, 20 конферентни зали, ресторант и голяма открита тераса.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Виена до Нидерландия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Виена до Нидерландия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Виена до Нидерландия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Виена до Нидерландия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Виена до Нидерландия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Виена

Популярни авиокомпании по маршрут Виена - Нидерландия