Меню

Air Botswana

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Air Botswana от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Air Botswana?

Авиокомпания Air Botswana лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Air Botswana?

За авиокомпания Air Botswana е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Air Botswana, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Air Botswana?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Air Botswana

Air Botswana

Air Botswana е държавна авиокомпания и национален авиопревозвач на Ботсвана, създадена на 2 юли 1972 г. Седалището ѝ се намира в Габороне. Управлява редовни вътрешни и регионални полети от основната си база Sir Seretse Khama International Airport. През последните години се забелязват продължителни загуби на компанията по отношение на пазарния дял в страната, въпреки че към флота са добавени по-нови и луксозни самолети и са подобрени предлаганите услуги. Днес тя е изцяло правителствена собственост, считано официално от 1 април 1988 г. От тази дата нататък вече се причислява към министерството на благоустройството, транспорта и съобщенията, в резултат на Закона Air Botswana Act от същата година. Става и първата авиокомпания, която установява въздушна свръзка с Намибия след конференцията SADCC. През годините допринася за развитието на туристическия сектор, както чрез активното си членство в Асоциацията на туризма и хотелиерството в Ботствана (HATAB), така и чрез множество участия в големи международни изложения. 

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой с максимално тегло до 5 кг.

Регистриран багаж: 1 брой с тегло до 23 кг (за възрастни) и до 10 кг за деца, които не ползват собствена седалка на борда на самолета). Ако вашият багаж бъде загубен, авиопревозвачът възстановява по 20 американски долара на всеки килограм от общото тегло на багажа, с условието, че максималното тегло е до 20 кг. 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Онлайн регистрация

Авиокомпанията не предлага тази услуга. Регистрацията се извършва на самото летище – 1 час (за вътрешните дестинации) или 2 часа (за международни градове, Йоханесбург и Oliver Tambo International Airport) преди полета. Всички резервации и онлайн плащания на билети и услуги трябва да приключат 6 часа преди самото излитане на самолета. 

Флот

Към 2016 г. компанията притежава флот от 6 самолета – модели ATR 42-500 (3 броя с капацитет от по 47 пътници), ATR 72-500 (2 броя с капацитет 68 пасажери) и Avro RJ85 (2 броя с капацитет от по 112 пътници). 

Базово летище на авиокомпанията

Sir Seretse Khama International Airport е летище, намиращо се на север от Габороне. Това е основният международен аеропорт, обслужващ столицата на Ботсвана, както и основен хъб за Air Botswana. Кръстен е на сър Сереце Кама – първи президент на страната. Отваря врати през 1984 г. Големият капацитет на авиобазата успява да се справи с регионалния и международен трафик, както и с високия брой пътници, които преминават оттук. Понастоящем тук действат авиолиниите Air Botswana, Airlink, Ethiopian Airlines, Kenya Airways, South African Express, TAAG Angola Airlines. Асфалтовата писта е с дължина цели 4000 метра.