Меню

Etihad Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Etihad Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Etihad Airways?

Авиокомпания Etihad Airways лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Etihad Airways?

За авиокомпания Etihad Airways е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Etihad Airways, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Etihad Airways?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Etihad Airways

Etihad Airways

Авиокомпания Etihad Airways е националният превозвач на Обединените Арабски Емирства. Основана е през 2003 г. по заповед на шейха и получава 500 милиона долара стартов капитал. Полетите си стартира на 5 ноември 2003 г. по направлението Абу Даби–Бейрут, след което започва да открива нови линии почти всеки месец. От 2004 г. превозвачът започва да предлага самолетни билети до Женева, а през 2005 г. и до Торонто и Брюксел. 

 

Още от основаването си Etihad Airways се развива с ускорени темпове. Броят на превозените пътници расте главоломно и ако през първата година те са едва 340 хиляди, то през 2014 г. бройката вече е над 14.8 милиона. В момента авиокомпанията лети до 120 дестинации в над 90 страни.

Багаж

Ръчен багаж: За първа и бизнес класа до 2 броя с общо тегло до 12 кг и размери не по-големи от 115 см (60x35x20 см). За икономичната класа 1 брой до 7 кг със същите максимални размери.

 

Чекиран багаж: За първа  класа до – 40 кг, за бизнес класата – до 30 кг и за икономичната класа – до 23 кг. Размерите на куфара не трябва да надвишават 45x72x90 см.

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Etihad Airways предлага три класи на своите пътници:  първа, бизнес и икономична класа. Пасажерите в първа класа разполагат с удобни, поместени в самостоятелни ниши кресла, които се  въртят на 180 градуса и могат да бъдат разгънати като  легло. Във всяка ниша има закачалка за дрехи, мини-бар, сгъваема масичка, подставка за списания, огледало, настолна лампа, лампа за четене и LCD дисплей. Пътниците в бизнес класа също разполагат с въртящи се на 180 градуса и разгъващи се кресла, лампа за четене и LCD екран. В икономичната класа креслата са със спускащи се назад облегалки и всяка от тях също разполага със собствен дисплей.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията за полети на Etihad е налична между 24 и 2 часа преди полетното разписание. До три часа преди полета можете да се чекирате и през мобилния си телефон за следните дестинации: Абу Даби, Атина, Белград, Брюксел, Коломбо, Дамам, Доха, Мадрид, Найроби, Дюселдорф, Франкфурт, Женева, Истанбул, Лондон, Манчестър, Милано, Хонг Конг, Банкок, Минск, Мюнхен, Нарита, Париж, Сао Пауло, Сеул, Торонто и Бахрейн.

Флот

Към 2016 г. флотът на Etihad се състои от 127 самолета от следните модели:
Airbus: А319-100 (2 бр.), А320-200 (23 бр.), А321-200 (10 бр.), А330-200 (20 бр.) А330-300 (10 бр.), А340-500 (3 бр.), А340-600 (7 бр.), А380-800 (8 бр.)
Boeing: 777-200 LR (5 бр.), 777-300ER (24 бр.) 787-9 (9 бр.)
Превозвачът разполага и с още 11 самолета за карго превоз. Направена е поръчка на още 194 самолета, модели на Boeing и Airbus.

Летище Абу Даби, ОАЕ

Международно летище Абу Даби обслужва едноименната столица на Обединените арабски емирства и е едно от най-бързо разрастващите се летища от гледна точка на увеличение на пътническия трафик, добавяне на нови авиокомпании, които да обслужва, и инфраструктурно развитие. То е второто по големина летище в ОАЕ и служи за седалище на Etihad Airways, втората най-голяма авиокомпания в страната след Emirates.

Летището на Абу Даби разполага с три терминала, третият от тях е открит през 2009 г. Обновителната дейност по Терминал 1 е завършена през 2011 г., като януари същата година е прието и предложението за построяване на нов, ултрамодерен терминал в средата на аеродрома, след чието завършване през 2016 г., се планира летището да може да поема трафик от 40 млн. пътници годишно. През 2015 г. обслужените пътници са почти 25 млн. 

Храна на борда

Храната на борда винаги се приготвя от пресни продукти. Изборът е богат и ще отговори на Вашият вкус и настроение, независимо в коя класа пътувате. Кафе обслужването на борда включва разнообразие от чай, кафе, шоколад и закуски. Селекция от изтънчени вина от цял свят предлага перфектен акомпанимент към храната. Специални менюта за Вашите диетични, религиозни или медицински предпочитания са на разположение при предварителна заявка.  

Допълнителни услуги

Etihad Guest е програмата за лоялни клиенти на авиокомпанията, направена така, че да предостави по-голяма гъвкавост на пътуванията Ви, и да Ви осигури редица ползи и бонуси, чрез многобройните възможности за трупане и използване на пропътувани мили.