Меню

El Al

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с El Al от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания El Al?

Авиокомпания El Al лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания El Al?

За авиокомпания El Al е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания El Al, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания El Al?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за El Al

El Al

El Al, националният превозвач на Израел, е основана на 15 ноември 1948 г. В свободен превод от иврит името ѝ означава „В рая“. Базовото летище на авиокомпанията е летище Бен Гурион в Тел Авив, а първите ѝ маршрути са от Тел Авив през Рим до Париж, по-късно и до Лондон. Към днешна дата El Al разполага със 77 представителства в различни краища на света и изпълнява полети до всички континенти. 
Авиокомпанията има славата на най-безопасния превозвач в света. Всеки полет на El Al се съпровожда от въоръжени сътрудници (точният им брой не се разгласява), които са бивши служители от армейските части със специално предназначение. По-голямата част от пилотите на компанията са бивши военни пилоти. Целият екипаж минава специален курс по ръкопашен бой и обучение за реагиране при извънредни ситуации и терористични атаки. 
Във всички самолети на El Al пилотската кабина е отделена от основния салон с двойна врата с цифрова ключалка, като втората врата се отваря след затварянето на първата и след като капитана или вторият пилот са опознали влизащия. Багажният отсек е с под, подсилен със стомана, с цел по-голяма безопасност при взрив. 
На летището проверката на пътниците се провежда от служба на El Al, която е преминала специално обучение и разполага с добре обучени психолози, можещи да определят потенциално опасните пасажери. При необходимост се провежда разпит на подозрителните пътници, в така нареченото „стерилно” помещение на летището. Преди да бъде качен на борда на самолета, целия багаж задължително се проверява от службата за сигурност. Правилата за повишена сигурност са въведение след юни 1968 г., когато двама терористи успяват да отвлекат израелски самолет. Този случай остава и единственото успешно отвличане на израелски самолет в историята.

Багаж

Ръчен багаж: За първа класа до два броя багаж с обща маса до 24 кг (един брой до 16 кг и един до 8 кг). За бизнес класата до 2 броя багаж с общо тегло до 20 кг (един брой до 16 кг и един до 4 кг) и за икономична класа 1 брой до 8 кг. За всички класи размерите на багажа не трябва да надхвърлят 56х45х25 см.

Чекиран багаж:  За всички дестинации с изключение на Северна Америка и Бразилия съответно са позволени до 40 кг за първа, 30 кг за бизнес и 20 кг за икономична класа. За Северна Америка и Бразилия – за първа класа до 4 броя багаж с тегло до 32 кг, за бизнес класа – до 3 броя с тегло до 32 кг, и за икономична класа – до 2 броя с тегло до 23 кг.

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

El Al предлага на своите полети икономична, икономична Plus, бизнес и първа класа. 
Икономична класа предлага ръчен и регистриран багаж, внимателно селектирано меню, напитки, комфортни седалки, както и селекция от развлекателни програми. 

Повече комфорт, пространство и тишина очаква пътниците в икономи плюс на борда на самолетите 747-400, 767 и 777. Седалките са ергономични и по-широки, а облегалките се разгъват с до 33% повече от тези в икономична класа. Пътниците могат се чекират на специални гишета. 

На пътниците в бизнес класа се полага повече багаж, специални гишета за чекиране и достъп до бизнес салоните. Седалките са създадени така, че да Ви позволят едновременно комфортна работна атмосфера или условия за пълноценна почивка. Голям избор от развлечения е също на разположени на пътниците. 

Първокласното преживяване, предлагано в самолетите 777 и 747-400, започва още от дома, откъдето ще Ви вземе кола и ще Ви закара до летището. На летището на Вашата дестинация също ще Ви чака шофьор, който ще Ви откара до желания адрес. Част от екипажа на El Al ще бъде изцяло на Ваше разположение по време на целия полет. Седалките на борда се превръщат в легло с дължина 2 метра, а ортопедичните матраци се грижат за Вашата пълноценна почивка.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация за полет на El Al е възможна от 24 до 3 часа преди излитане. Тя е безплатна, но на пътниците в икономична класа, които искат да изберат конкретно място в самолета, се прилага допълнителна такса. В края на регистрацията ще бъде генерирана бордна карта, която трябва да разпечатате веднага или да получите на летището.  

Флот

Флотът на El Al се състои 43 самолета Boeing. Сред тях са модели 737-700, 737-800, 737-900ER, 747-400, 767-300ER, 777-200ER и един Boeing 747-400F за карго превоз. 

Летище Бен Гурион, Тел Авив

Летище Бен Гурион, наричано понякога с неговия акроним на иврит – Natbag, е най-голямото летище в Израел и едно от двете летища, обслужващи столицата Тел Авив, като то поема предимно международния трафик. През 2015 г. на него са обслужени почти 16,3 млн. пътници.

Летището служи за седалище на израелските авиокомпании El Al, Israir Airlines и Arkia Israel Airlines. Разположено е в покрайнините на град Лод, на 19 км югоизточно от центъра на Тел Авив. Построено е през 1936 г., а през 1973 г. е кръстено на първия израелски министър-председател Давид Бен-Гурион. Летището има два действащи терминала – Т1 за пътници от вътрешни полети и Т3, обслужващ международните полети.

Сред авиокомпаниите с полети от и до летище Тел Авив са Sun d’Or, Lufthansa, Air Via, Bulgaria Air, Bulgarian Air Charter, Air Berlin, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Aliatalia, Air France, Air Canada, British Airways, Austrian Airlines, BH Air, easyJet, Delta Air Lines, Iberia, Czech Airlines, Niki, Swiss, Olympic Air, Egypt Air, Royal Jordanian, US Airways, United Airlines и много други.

Храна на борда

В икономична класа можете да се насладите на внимателно изготвено меню, едновременно креативно и питателно, създадено от главния готвач на El Al и един от най-добрите в Израел – Моше Сегев. Храната и напитките са специално съобразени с часовете на полетите – вкусна закуска за сутрешните полети или топла храна в следобедните и вечерни часове. Ястията са придружени с разнообразие от напитки, включително и подбрани вина
В допълнение, в икономи плюс ще бъдете посрещнати на борда с минерална вода и комплект за повече комфорт.

Специални тристепенни менюта, създадени от главния готвач на El Al и включващи предястие, основно и десерт, се сервират в бизнес класа. Напитки от международно признатия бар на El Al, както и най-популярните израелски вина са също на разположение на пътниците. 
Различни видове многостепенни менюта, наслада за сетивата, Ви очакват на борда на първа класа на El Al. 

Допълнителни услуги

За лоялните си клиенти El Al е създала специална програма – клуб „Цар Давид”, чрез която могат да натрупват точки, които после да заменят за безплатно пътуване или пътуване в по-висока класа. За влизане в клуба е необходимо събирането на минимум 1000 точки в рамките на една година, от полети, осъществени със самолети на El Al.