Меню

Alliance Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Alliance Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Alliance Airlines?

Авиокомпания Alliance Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Alliance Airlines?

За авиокомпания Alliance Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Alliance Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Alliance Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Alliance Airlines

Alliance Airlines

Alliance Airlines е чартърна авиокомпания, базирана на международно летище Бризбейн, Куинсленд. Осигурява въздушно транспортиране в минния и енергиен сектор. Оперативната база се намира в Дарвин, но действа и от други градове – Бризбейн, Аделаида, Таунсвил, Мелбърн и Пърт.

 

Общият брой на летищните бази е 7, включително и още 28 минни обекта в цяла Австралия. Някои от най-големите минни проекти включват Argyle, Ballera, Cannington, Cloncurry, Groote Eylandt, Lawn Hill, Mt Isa, Nickel West, Olympic Dam, Phosphate Hill, Prominent Hill, Shay Gap, Telfer и Granites.

 

Авиокомпанията експлоатира и различни специализирани чартъри за редица корпоративни и правителствени клиенти. Основните минни и енергийни компании включват BHP Billiton, Newcrest Mining, Citic Pacific, Incitec Pivot, Minerals and Metals Group, Santos и OZ Minerals.

 

Alliance Airlines е създадена през 2002 г., когато бива основавано дружеството Queensland Airline Holdings, придобивайки активите на Flight West Airlines (основана през май 1987 г. и ликвидирана през 2001 г.)

Багаж

Ръчен багаж: 1 брой  с тегло до 23 х 34 х 48 см и максимално тегло до 5 кг (Fokker 50) или 7 кг (Fokker 70/100).

 

Регистриран багаж: при всички международни и вътрешни полети, независимо от модела самолет, е разрешен 1 брой регистриран багаж с тегло до 20 кг и сбор от размери до 158 см. При свръхбагаж се доплащат по 15 долара за всеки превишен килограм. Също така не винаги е възможно да пътувате със свръхбагаж поради ограничение в капацитета на самолета.

 

Забележка: Авиокомпаниите често променят своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

 

Класи на пътуване

Компанията не предлага разграничение на класите. На борда на всички модели Fokker е налична единствено икономична класа. Самите самолети, също така, не се отличават с изключителна големина и простор, но все пак покриват минимални изисквания за удобство. Поради това, че няма разнообразие в класите, превозвачът не предлага и различни варианти при превоза на безплатен багаж – теглото и броят са еднакви за всички пътници. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация за полет с авиокомпания Alliance Airlines е възможна от 17:00 часа (местно време) в деня преди полета. Ако билетът има други условия за онлайн чекиране,  тази информация ще ви бъде предоставена. Компанията предупреждава, че е незаконно друг човек, различен от самия пътник, да извършва процедурата по регистрацията. Онлайн чек-ин услугата не е достъпна за хора със специални изисквания, за непълнолетни без придружител и за пътници с малки деца и новородени. 

Флот

Към 2017 г. компанията оперира със следните модели самолети:

Fokker 50

Fokker 70

Fokker 100. 

Базово летище на авиокомпанията

Летище Бризбейн е основното международно летище, обслужващо Бризбейн и Югоизточен Куинсланд. По отношение на броя годишни полети се нарежда на трето място по натовареност в Австралия, следвайки Сидни и Мелбърн. Обслужва общо 26 авиолинии, които предлагат самолетни билети до 42 вътрешни и 28 международни дестинации. Освен че е основна база на Alliance Airlines, е и хъб на Qantas и дъщерното дружество Jetstar.

 

Летището разполага с вътрешни и международни пътнически терминали, както и товарни. В допълнение към тях има и две писти и терминал за обща авиационна дейност. Очаква се до 2035 г. да е в състояние да обслужва около 50 милиона пътници годишно. За 2015 г. тази цифра е около 25 милиона

Допълнителни услуги

На борда на всички самолети, както и в летищните салони, можете да се сдобиете с последния брой на списанието Alliance Airlines, предлагащо истории за вдъхновяващи пътувания, приключенски дестинации, разходки до най-добрите ресторанти и магазини, както и всякакви теми, свързани с тенденциите в сектор пътувания.