Меню

Qatar Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с Qatar Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания Qatar Airways?

Авиокомпания Qatar Airways лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания Qatar Airways?

За авиокомпания Qatar Airways е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания Qatar Airways, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания Qatar Airways?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за Qatar Airways

Qatar Airways

Qatar Airways е авиокомпания, създадена през 1993 г. В момента е най-бързо развиващият се авиопревозвач в света. 50% от акциите на Qatar National Ariways принадлежат на страната, а останалата част – на частни инвеститори. Компанията е член на Организацията на арабските авиопревозвачи. През 2017 г. Qatar Airways е призната от Skytrax за най-добрата авиокомпания в света, която предлага самолетни билети до повече от над 160 дестинации на шест континента

Багаж

Ръчен багаж: имате право на 1 брой ръчен багаж с максимално тегло до 7 кг в икономична класа и на 2 броя с максимално общо тегло 15 кг в бизнес класа. Размерите не трябва да надвишават 50x37x25 см  

 

Регистриран багаж: Сумата от размерите му не трябва да надвишава 158 см. На полетите от и до Бразилия имате право на 2 броя багаж до 32 кг, независимо от класата. На полети от/до САЩ – 2 броя до 23 кг в икономична и 2 броя до 32 кг в бизнес и първа класа. На всички останали полети можете да превозвате багаж до 30 кг за икономична, до 40 кг за бизнес и до 50 кг за първа класа, като 1 брой багаж не трябва да надвишава 32 кг. 

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж, така че винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Пътниците в първa класa имат на разположение удобни легла и индивидуално обслужване. Авиокомпанията обръща внимание и на най-малкия детайл, от храната, приготвена от известни готвачи от цял свят, до пакета за пътуване, подписан от Кристиан Диор.

 

Пътниците в бизнес класа разполагат с широки седалки, които могат да бъдат използвани като легла. На пътниците се осигурява и място за работа, с контакти и Wi-Fi на борда на Boeing 787.

 

Пътниците в икономична класа могат също да използват удобни седалки с място за краката, възглавници и завивки. И тук седалките са оборудвани с интерактивна аудио-видео система и Wi-Fi на борда на Boeing 787. Налице е богато разнообразие от филми, игри и музика за деца и възрастни.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията е достъпна за повечето полети между 36 часа и 90 минути преди заминаването. Мобилна регистрация, с помощта на специално приложение, също е възможна чрез Вашия смартфон. Регистрацията на летището започва 3 часа преди полета и изтича час (за икономическа класа) или 45 минути (за бизнес класа) преди полета.

Флот

Към 2018 г. Qatar Airways оперира над 200 самолета, сред които Airbus A319-100LR, Airbus 320-200, Airbus 321-200, Airbus A330-200, Airbus A330-300, Airbus A340-600, Airbus A350-900, Airbus A380-800, Boeing 777-200, Boeing 777-300, Boeing 787-8, Boeing 777-9X. 

Базово летище на авиокомпанията

Седалището на Qatar Airways се намира на международно летище Хамад в столицата на Катар – Доха. На летището се намира бизнес салонът на Qatar Airways Al. Mourjan. Той предлага на пътниците богато меню, фамилни стаи и тихи стаи, където можете да си починете преди полета. В зависимост от нуждите на пътниците, те могат да използват оборудвани монитори и Wi-Fi места за работа или игрална зала с F1 симулатор. През 2014 г. авиокомпанията е наградена от SKYTRAX за най-добър бизнес салон.

Храна на борда

Ястията се приготвят от четири световноизвестни готвачa от различни краища на света. Пътниците могат да избират от арабска кухня, сезонни салати, меса, десерти и закуски. Авиокомпанията предлага специални ястия, приготвени по поръчка например без глутен, диабетични и т.н., но те трябва да бъдат заявени поне 72 часа преди полета.

Допълнителни услуги

Хора с увреждания или специални нужди трябва да уведомят за това при резервацията на самолетния билет или 48 часа преди полета. Куче-водач може да пътува в пътническата кабина само по маршрути до САЩ и обратно. В други случаи кучетата се транспортират в багажното отделение безплатно. Децата могат да гледат филми, да играят игри, да рисуват или да ядат сладки закуски. Родителите на по-малките деца могат да получат памперси, мокри кърпи и др.

 

В рамките на програмата си за редовни клиенти, Privilege Club, катарският превозвач предлага на своите пътници възможност да събират точки от полетите си с Qatar Airways и партньорските й авиокомпании, които да разменят за различни услуги и самолетни билети.