Меню

Куче-водач на борда на самолета

Куче-водач на борда на самолета

Повечето редовни и нискотарифни авиокомпании позволяват пътуването на хора със зрителни увреждания или незрящи, ползващи помощта на куче-водач. Кучето пътува със собствено място и за него не се заплаща допълнителна такса. Също така, кучето-водач не замества ръчния багаж на пътника. 

Добре е пътникът да се информира добре относно регулациите на авиокомпанията, с която ще пътува, още по време на резервацията на самолетен билет

Правила на пътуване с куче-водач 

Кучето трябва да бъде водено с каишка и наморник, както и да има всички необходими документи. За да сте сигурни какви документи се изискват от превозвача, свържете се с нашия център за обслужване на клиенти на 0700 15 355 или +359 2 955 75 80.  

Някои авиокомпании не позволяват превоза на животни по определени маршрути изцяло или само на борда на самолета. За да се запознаете с условията на превозвачите, свържете се с центъра ни за обслужване на клиенти.  

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!