Меню

South African Airways

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с South African Airways от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания South African Airways?

Авиокомпания South African Airways лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания South African Airways?

За авиокомпания South African Airways е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания South African Airways, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания South African Airways?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за South African Airways

South African Airways

South African Airways е националната авиокомпания на Южна Африка и е най-голямата в страната. Главните летищни бази на компанията са международните летища в Йоханесбург и Кейптаун.

 

 
Компанията е създадена през 1934 г., след като правителството купува частна регионална авиокомпания и я преименува с днешното й име. Първите полети на компанията свързват градовете Йоханесбург, Кейптаун и Дърбан, а първите международни полети са до Кения и Уганда. Първият си полет до Европа, South African Airways извършва на 10 ноември 1945 г. между Йоханесбург и Борнмът, Великобритания. Днес авиокомпанията предлага самолетни билети до 42 дестинации в над 25 страни в Европа, Африка, Северна Америка, Южна Америка, Азия и Океания. Това прави една South African Airways една от деветте авиокомпании, летящи до всички постоянно населени континенти.

Багаж

На борда на авиокомпанията можете да превозвате 1 брой ръчен багаж с максимални размери 56x36x23 см и тегло до 8 кг

Ето и ограниченията за регистрирания багаж, според маршрута и класата на пътуване.

Маршрут

Икономична класа Бизнес класа
Местен (ЮАР) 1 бр. до 23 кг 1 бр. до 32 кг.
От/до САЩ и Канда 2 бр. до 23 кг           2 бр. до 32 кг.          
Между Африка и Европа 1 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг.         

От Малави/Замбия/Зимбабве до Европа

2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
От Великобритания до Малави/Замбия/Зимбабве 2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
Между Африка и Азия 2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
Между Африка и Нова Зеландия 2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
Между Африка и Близкия изток 2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
Между Африка и Австралия 2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
В рамките на Африка 2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
Между ЮАР и Лагос 3 бр. до 23 кг 3 бр. до 32 кг
Между Южна Америка (с изкл. на Бразилия) и Австралия/Нова Зеландия 2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
Между Южна Америка (с изкл. на Бразилия) и Африка/Азия 2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
Между Аржентина и Африка 2 бр. до 23 кг 2 бр. до 32 кг
Между Бразилия и Африка/Азия/Австралия 2 бр. до 32 кг 2 бр. до 32 кг
Между Бразилия и Европа/САЩ 2 бр. до 32 кг 2 бр. до 32 кг

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж или да прилага различни изисквания по различни маршрути. По тази причина, винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Пространството в икономична класа е широко. Разстоянието между седалките в конфигурация 2-4-2, е 78–86 см, а тяхната широчина – около 46 см. Всяка седалка е снабдена с персонален 10 инчов монитор, включващ on-demand филми, тв програми и музика.

 

В бизнес класа ще се насладите на комфортен сън на матрак, пухени завивки и голяма възглавница. Седалките се спускат до хоризонтално положение, широки са над 53 см, а разстоянието от предната седалка е 185 см. 12 инчови монитори предлагат най-новите филми, тв програми и аудио файлове. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация е възможна 24 часа преди полета. За полетите от Лондон и някои летища в ЮАР, чрез нея можете да изберете място в самолета, както и да изпратите бордната си карта на телефона по e-mail. 

Флот

Към 2016 г. в експлоатация са общо 50 пътнически самолета. Сред тях са модели на Airbus – А319-132, А320-232, А330-200, А340-300 и А340-600, както и 7 броя Boeing 737-800. Авиокомпанията оперира и два Boeing 737-300F за карго превози. 

Летище Оливър Реджиналд Тамбо, Йоханесбург

Международно летище Оливър Реджиналд Тамбо е най-голямото и натоварено летище в Южна Африка. То обслужва Йоханесбург, най-населеният град в страната, седалище на Конституционния съд. Аерогарата се намира в градчето Кемптън Парк, провинция Гаутенг, на 22 км източно от центъра на Йоханесбург. Служи за седалище на най-голямата южноафриканска авиокомпания South African Airways, както и на още няколко местни превозвача. Капацитетът на летището позволява на него да се обслужват 28 млн. пътници годишно.

 

Летище Тамбо разполага с два пътнически терминала – един международен и един за обслужване на пътници от вътрешни за страната полети. През 2006 г. летището е официално кръстено на Оливър Реджиналд Тамбо, анти-апартейд активист и бивш президент на лявата партия на Южна Африка – Африкански национален конгрес.

Храна на борда

В икономична класа можете да се насладите на специално подбрани ястия, вдъхновени от местната кухня, както и на отлични вина и широк асортимент от безалкохолни напитки.

 
В бизнес класа можете да избирате от меню а-ла-карт, приготвено от най-добрите южноафрикански готвачи, както и да се насладите на едни от най-добрите вина.

Допълнителни услуги

От 2004 г. South African Airways e член на Star Alliance, благодарение на което, южноафриканската компания е в състояние да предложи самолетни билети отвъд собствените си дестинации и редица първокласни услуги, предлагани от останалите членове на съюза.

 
South African Airways се стреми към предоставяне на възможно най-висококачествени услуги на клиентите си и поддържане на високи нива на безопасност. Авиокомпанията е приела прецизна политика по опазване на околната среда и намалява вредните емисии с постоянно модернизиране на техническата си база.