Меню

Съюз Star Alliance

Съюз Star Alliance

Star Alliance е най-големият и най-стар съюз на редовни авиокомпании в света, със седалище във Франкфурт, Германия. Алиансът обединява едни от най-важните световни превозвачи, състои се от 28 членове, които обслужват над 20 000 полета дневено и над 600 млн. пътници годишно.

История

Star Alliance е създаден на 14 май 1997 г. от пет водещи авиокомпании на три континента: United Airlines, Lufthansa, Thai Airlines International, Air Canada и SAS (Scandinavian Airlines System). Главна цел на авиокомпаниите е била създаването на съюз, който да предлага полети до всички големи градове по света. Първото десетилетие на XXI в. води до значителното увеличение на броя на авиокомпаниите, членки, които в момента наброяват 28 и достигат до повече от 180 страни по целия свят.

Какво предлага?

Членуващите в съюза авиокомпании предлагат на своите клиенти редица ползи. Най-голяма сред тях е програмата  Miles and More, чрез която от всеки полет (както вътрешен, така и международен) се трупа количество мили, които впоследствие могат да бъдат използвани за отстъпки за полети, хотели, коли под наем и много други. Подробна информация за възможностите на програмата можете да откриете на сайтовете на различните авиокомпании, членуващи в Star Alliance.

За да станете член на Miles and More, използвайте формата, достъпна на уебсайтовете на авиокомпаниите членки. Членството е безплатно.

Мили могат да бъдат събирани от всички авиокомпании, които членуват в Star Alliance, с една карта. Така например, ако имате карта на Lufthansa, можете да я използвате за полети и на другите членки на алианса. Мили могат да се събират също така от хотелски резервации или магазини, свързани с програмата. 

За да получите мили при полет, трябва да предоставите номера на Вашата карта Miles and More при резервация или при регистрация на летището.

Авиокомпании, членуващи в Star Alliance:

Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zeland, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, Eva Air, LOT, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, THAI, Turkish Airlines, United.

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!