Меню

United Airlines

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с United Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания United Airlines?

Авиокомпания United Airlines лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания United Airlines?

За авиокомпания United Airlines е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания United Airlines, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания United Airlines?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за United Airlines

United Airlines

United Airlines е една от най-големите авиокомпании в света. Седалището на компанията се намира в Чикаго, а основната им летищна база е летището О’Хара. Дружеството е един от основателите на най-големия авиационен алианс в света – Star Alliance.
United Airlines и Continental Airlines се сляха на 4 май 2010 година. Сливането създаде една от най-големите авиокомпании в света с флот от над 700 самолета, извършваща полети до над 340 дестинации в 59 държави. Двете авиокомпании изпълняват полетите си под общо име – United Airlines. На 3 март 2012 година сливането беше официално одобрено от Федералната авиационна администрация.

Багаж

Пътниците могат да вземат със себе си на борда един брой багаж с размери до 23x35x56 см, като сборът между трите не бива да надхвърля 114 см.
Пътниците от икономичен клас могат да регистрират един брой багаж с тегло до 23 килограма, а тези от бизнес и първа класа – 2 по 32 килограма.

Ограниченията за регистриран багаж са различни според маршрута и класата. Информация за включения чекиран багаж към Вашия билет можете да откриете още докато правите резервацията си или в последствие в e-mail-а, който ще получите от нас. 

Пътнически класи

Компанията предлага три класи на обслужване – Първа, Бизнес и Икономична.
Първа класа се предлага на всички полети на компанията. Тя осигурява достъп до отделни гишета за регистрация и приоритетна проверка за сигурност, на летищата на които е възможно, а на международните полети получават ястие от пет части. Самолетите по международните линии са оборудвани с отделни боксове за всяко място, със седалка разпъваща се в легло, персонални 15.4-инчови дисплеи с голям избор от видео и аудио материали.
Бизнес клас се предлага на всички самолети за международни полети и на някои вътрешни линии. Пътниците от Бизнес клас също могат да използват отделни гишета за регистрация и приоритетна проверка за сигурност, получават ястие от три части. Самолетите са оборудвани с отделни боксове за всяко място, като седалките могат да бъдат по посока на движението и обратна. Седалките се превръщат в удобни легла и разполагат с персонални 15-инчови дисплеи с популярни музикални и видео материали, лампа за четене и шумоизолиращи слушалки.
Икономичен клас на международен полет предлага персонална система за развлечение с 5-инчови дисплеи на гърба на всяка седалка. На пътниците се предоставят ястие и напитки. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията за полети на United Airlines започва 24 часа преди полета и приключва по различно време в зависимост от маршрута. Пътниците без багаж могат да се регистрират до 30 минути преди полета. Онези, пътуващи с багаж, трябва да го регистрират 90 минути преди полети от/до Каракас, Кошрай, Куаджалин, Лагос, Маджуро, Понпей, Трук и Яп; 75 минути преди полети от/до Дъблин и Лима и до 60 минути преди полети от всички останали летища извън САЩ. 

Флот

Преди сливането, флотът на компанията наброява 360 самолета, а дестинациите, до които продава самолетни билети са 216. Към 2018 г. авиокомпанията оперира 757 самолета, от които Airbus и Boeing. Направени са поръчки на още 252 самолета. 

Летище О'Хеър, Чикаго

Летище Чикаго О’Хеър е разположено на 27 км северозападно от историческия център на град Чикаго, щата Илинойс, САЩ. Обслужва района на Чикаго и служи за база на американските авиокомпании United Airlines и American Airlines. Това е четвъртото най-натоварено международно летище на САЩ след летище JFK в Ню Йорк и аерогарите на Лос Анджелис и Маями.
Летището на Чикаго е кръстено на Едуард „Буч“ О’Хеър, който е първият авиационен ас на американските ВВС през Втората световна война. Аеропортът разполага с четири пътнически терминала – Т1, Т2, Т3 и Т5. Т1 е хъб за United Airlines и някои от партньорите от авиационния алианс Star Alliance, Т2 обслужва пътници на US Airways, Delta Air Lines и United Express, а на Т3 оперират American Airlines и определени компании от алианса Oneworld. Т5 е единственият международен терминал на летището.

Храна на борда

На вътрешните полети в икономична класа (Северна и Латинска Америка, Карибите) бистро и снак-шоп са на разположение срещу заплащане. Безплатна храна се сервира на полетите от/до Аржентина, Бразилия, Чили, Перу и Венецуела в Латинска Америка, както и на всички полети от/до Африка, Азия, Европа, Близкия Изток и Австралия. 
Пътниците в бизнес и първа класа на дългите международни полети  могат да се насладят на изискани кулинарни преживявания. Менютата, приготвени от топ готвачи, включват регионални продукти с модерен привкус. Пътуването започва с печени ядки в компанията на първокласни напитки, регионална бира или изискано вино или шампанско. 
В бизнес класа менюто е петстепенно и включва студено мезе, салата, избор между четири предястия, сирена и сладоледена мелба. В допълнение, шестепенното меню в първа класа включва топли мезета и супа.

Допълнителни услуги

Предлаганата от United Airlines програма MileagePlus е неколкократно обявявана за най-добрата програма за лоялни клиенти от списание Traveller. Тя предлага иновативен начин за трупане и използване на пропътувани мили в мрежата на United.  </br> Авиокомпанията е в процес на инсталиране на Wi-Fi в своите самолети и в момента 600 от тях са оборудвани с услугата.