• Център за обслужване на клиенти 0 700 15 355

  Център за обслужване на клиенти

  0 700 15 355

  За обаждания от чужбина:
  +359 2 955 75 80

  Работно време:
  Понеделник - петък 08:00 - 22:00ч, събота и неделя 10:00 - 18:00ч

  На цената на стандартен разговор във Вашата мрежа

Летище Лондон Лутън

London Luton Airport

1

Топ оферти за Лондон Лутън

Информация - Летище Лондон Лутън

Летище Лондон Лутън е международен аеропорт, разположен на почти 3 км от центъра на град Лутън в Бедфордшир, Англия. Центърът на Лондон отстои на 56.5 км от него и това е четвъртото по големина летище, обслужващо района, от общо шест в близост до столицата. През 2011 г. е петото най-натоварено в Обединеното Кралство, като предната година е на по-горна позиция в тази класация. Лутън служи за база на нискотарифните авиокомпании easyJet и Ryanair, както и на Monarch Airlines и Thomson Airways. Повечето редовни полети от летището са до европейски градове, като има и чартърни полети до някои дестинации в Северна Африка и Азия.

Авиокомпании, които обслужва летището: Wizzair, Aer Arann, easyJet, Blue Air, El Al, Flybe, Israir, Monarch, Ryanair и Thomson Airways.

Достъп - Летище Лондон Лутън

London Luton Airport
Navigation House, Airport Way, Luton, Bedfordshire LU2 9LY


С автобус
С автобус 757 на Green Line се стига от Лутън до централен Лондон. С автобус 707 на National Express можете да се придвижите до Нортхемптън, 737 до Оксфорд, 767 до Лейчестър и Нотингам, 777 до Ковънтри и Бирмингам, 787 до Кеймбридж. Автобусите на easyBus са евтин вариант да стигнете до центъра на Лондон, като те спират по-редовно на летището и са денонощни. За тях се прави предварителна резервация, цената се определя на принципа на закупуване на самолетни билети от по-ранна дата – колкото по-рано, толкова по-евтино.

С влак
Влакове спират на гарата на летището на всеки десет минути от 5.00 до полунощ. С влака East Midlands Train се отива до Лондон за 21 минути, а с този на First Capital Connect за 25 минути. С влак може да се стигне още до дестинации по южното крайбрежие на острова или из централните и северните му части. Има стоянка за такситата пред сградата на терминала. От техните услуги можете да се възползвате денонощно.Летище Лутън е лесно достъпно от всички части на страната, тъй като се намира близо до магистрали М1 и М25. От М1 отбивката до него е 3.2 км. Централен Лондон е на около 56 км от летището, Бедфорд на приблизително 35 км, Оксфорд на по-малко от 80 км.

Паркинг - Летище Лондон Лутън

Летище Лутън предлага избор от опции за паркиране, като най-предпочитан е Luton Priority Parking, на който ви посрещат и закарват автомобила Ви за съхранение. Когато се връщате, колата ви ще чака отново там, близо до централната терминална сграда. Отделно има паркинги за краткотраен, дълготраен и престой със средна продължителност към самото летище и два извън него. Експресният паркинг се нарича Drivefly.

Услуги - Летище Лондон Лутън

На летището има ВИП ложи, хотели, магазини, будки за вестници, бързо хранене, ресторанти, барчета, обменни бюра, безмитен магазин, интернет и телефони, както и 3D карта на терминала, която ще Ви упъти кое къде да намерите.

Контакт - Летище Лондон Лутън

London Luton Airport
Navigation House, Airport Way, Luton, Bedfordshire LU2 9LY


Телефон: +44 1582 405 100

Полетно разписание Лондон Лутън

Търси летища по целия свят

x

Версията на браузъра Ви е твърде стара

Инсталирайте най-новата версия, за да можете да използвате всички функционалности на сайта ни.

Ако имате въпроси, моля обърнете се към центъра за обслужване на клиенти:

0 700 15 355 или +359 2 955 75 80

Понеделник - петък 08:00 - 22:00ч | събота и неделя 10:00 - 18:00ч

На цената на стандартен разговор във Вашата мрежа