Меню

Търсене на полети до Ню Йорк

Ню Йорк

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Ню Йорк за един ден

  Най-вероятно един живот няма да ви стигне, за да обходите абсолютно целия Ню Йорк, имайки предвид, че трябва да работите и спите по 8 часа. Но в Куинс има умален и много подробен модел на града, наречен Панорама на Ню Йорк, който е с големина от 867 кв. м. Възможно е да осиновите обект по избор срещу сумата от 50 долара месечно. Макетът се актуализира детайлно и периодично.

 • Водна разходка

  Водната разходка с корабче около Манхатън е необичаен начин да разгледате някои от основните забележителности на Голямата ябълка. Виждат се Статуята на свободата, Бруклинският мост, сградата на ООН и други значими здания.

 • Музей за всеки

  Американският природонаучен музей е място, където спокойно може да прекарате цял ден. Експозициите му са увлекателно разпределени и аранжирани, така че да зарадват малки и големи, както и тези , които не са фенове на природните науки. Тиранозавърът Рекс е сред най-известните експонати.

Планиране и подготовка на пътуването до Ню Йорк

Ако планирате почивка или работно посещение в Ню Йорк, то е добре да планирате пътуването си по-отрано. Първо започнете с търсенето на самолетни билети до Ню Йорк, като използвате някой от сайтовете за търсене на полети като eSky.

С търсачката за полети имате опцията да филтрирате и сравните оферти за полети до Ню Йорк по разнообразни критерии. Системата автоматично ги подрежда по цена, така че да видите първо най-изгодните. След като изберете полет, отговарящ на вашите изисквания, можете директно да го резервирате. Това ще ви даде възможност да получите оферта за хотел в Ню Йорк с до 30% отстъпка от цената.

Търсачката на eSky позволява търсене измежду предложенията на над 860 авиокомпании, като комбинира няколко полета на различни авиокомпании в една резервация. Така може да летите в удобни за вас дни и часове без да се съобразявате с полетното разписание само на една авиокомпания.

Ако някой друг ваш близък или роднина пътува до Ню Йорк, то може да използвате радара за полети в сайта, за да проследите самолета.

Летища в Ню Йорк

Ню Йорк се обслужва от няколко летища: JFK, La Guardia, Newark. 

Летище JFK - Джон Ф. Кенеди е най-натовареното летище в САЩ. Разположено е в нюйоркския окръг Куинс, на около 19 км югоизточно от Долен Манхатън, щата Ню Йорк.

Сред авиокомпаниите, опериращи на летището, са: American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, JetBlue Airlines, US Airways, Lufthansa, Virgin Atlantic Airways, Delta Connection, Qatar Airways, Qantas, British Airways, American Eagle, Turkish Airlines, Austrian Airlines, Cathay Pacific, China Airlines, Etihad Airlines, Finnair, Japan Airlines, Iberia, Hawaiian Airlines, Meridiana Fly и други.

Транспорт от летището до града

Между летището и града ще се придвижите лесно с влак, метро, такси, кола под наем.

Градът и летището са свързани от мрежата на градския транспорт. До спирките може да се придвижите с влаковете Jamaica Beach AirTrain или Howard Beach AirTrain. Те ще ви свържат и със спирките на нюйоркското метро. Друг удобен начин за придвижване са влаковете на Long Island Railroad.

Влаковете JFK AirTrain предлагат най-бързият и лесен начин да се придвижите в района около летище JFK. Те свързват летището с паркингите, центъра за коли под наем, транспортната мрежа на града и много други.

Такси може да вземете от стоянките на летището, а кола под наем да резервирате предварително през сайта на eSky или на място на аерогарата.

Летище La Guardia (LGA) в Куинс

Летище Лагардия се намира на около 20 км от Ню Йорк.

Транспорт от летището до града

Мрежата на градския транспорт е добре уредена, така че да се придвижите до почти всяка точка на града. Автобусите на New York City Metropolitan Transportation Authority (MTA) свързват летището, Манхатън, Куинс и т.н. с метрото, Long Island Rail Road и Metro-North Railroad.

Разбира се такси може да вземете от летището по всяко време, а кола под наем да резервирате предварително през сайта на eSky или да заявите на място на аерогарата.

Летище Newark (EWR) в Ню Джърси

Третото летище, обслужващо Ню Йорк, е Нюарк Либърти. То се намира на около 24 км югозападно от центъра на Манхатън в Ню Йорк Сити. Нюарк се явява важна база на американската авиокомпания United Airlines, както и на карго превозвачът FedEx Express.

На летище Нюарк Либърти оперират много авиокомпании, сред които: United Airlines, US Airways, Virgin Atlantic, American Airlines, American Eagle, Delta Connection, Air Canada, Jazz Air, Alaska Airlines, Jet Airways, Lufthansa, Alitalia, OpenSkies, Southwest Airlines, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines и др.

Транспорт от летището до Ню Йорк

От летището до града може да се придвижите с автобус, влак, такси или кола под наем.

От летището може да се придвижите Гранд Сентръл Стейшън, Браянт Парк, автогарата Порт Ауторити, също до Куинс, Бруклин, Бронкс, Стейтън Айлънд и предградията на Ню Йорк с някой от редовните автобуси.

До гарата на летището може да се придвижите с някой от безплатните автобуси. От гарата тръгват влакове до Пен Стейшън, откъдето се прави връзка с метрото към Манхатън и други части на Ню Йорк.

Таксита може да вземете от летището, а кола под наем предварително да резервирате в сайта на eSky или на място.

MetroCard

Картата MetroCard ще ви е от полза, ако планирате няколко дни престой в Ню Йорк и искате да се движите с градския транспорт. Тя ви дава достъп до превозните средства на преференциални цени, а в допълнение ви осигурява различни отстъпки и безплатни услуги.

Подготовка за пътуване до Ню Йорк

Разбира се, един от първите въпроси, които човек си задава, когато му предстои пътуване до САЩ и по-конкретно Ню Йорк, е нужна ли е виза. Отговорът е положителен. Важно е да знаете как се вади туристическа виза за Америка. Може да се обърнете към посолството на САЩ, откъдето ще получите детайлна информация за процедурата по издаване на туристическа виза.

Ако планирате пътуване до САЩ с цел емиграция, висше образование и други, то е необходимо да се запознаете с процедурите за кандидатстване за съответните видове визи.

Важно е да знаете, че за пътуване в САЩ са ви нужни валиден паспорт и издадена виза. Имайте предвид, че визата е само входен документ, а продължителността на престоя в страната се определя от имиграционния (граничния) служител.

Всеки пътник преминава през рутинен разговор с представител на имиграционните служби, при който е необходимо да отговори на различни въпроси, свързани с целите на пътуването и пребиваването, средствата за издръжка и др. При влизане в страната на граничния пункт се снемат отпечатъци от двата показалеца на пътника. При процеса се издава бяло правоъгълно картонче (Формуляр І-94), което следва да се съхранява в паспорта и да се представи при напускането на страната.

Полети София Ню Йорк

Полети от София до Ню Йорк има ежедневно, като те са с няколко прекачвания. Изпълняват се от редовни и нискотарифни авиокомпании, сред които: Wizz Air, Ryanair, WOW Air, Aeroflot, Bulgaria Air и други. Ако искате да летите по маршрута, е добре да се подготвите предварително, като предвидите време за издаване на виза и т.н.

Полети Варна Ню Йорк

От Варна до Ню Йорк също можете да летите почти всеки ден с няколко прекачвания. Сред авиокомпаниите, с които може да летите по маршрута, са: Aeroflot, Bulgaria Air, Turkish Airlines, Alitalia и други.

Полети Бургас Ню Йорк

От Бургас до Ню Йорк може да се лети няколко пъти седмично, като полетите са с прекачване. В случаите, когато летите до Ню Йорк или до друг град с прекачване, е важно да проверите къде е прекачването, колко време е престоят и да помислите за подходящи занимания, с които да оползотворите времето си. Също така е важно да проверите дали трябва да взимате багажа си след всеки полет или той ще бъде автоматично прехвърлен в самолета за следващия полет.

Фактори, влияещи върху цената на самолетните билети

Почти всеки, който е търсил самолетни билети, знае, че цената им се променя постоянно. За това има най-разнообразни причини, сред които: интерес към дестинацията, сезон и други. Обикновено хората пътуват за празниците и почивките, затова и самолетните билети поскъпват и се изчерпват много по-бързо покрай Коледа, Нова година, Великден и т.н. Имайте това предвид, когато планирате своето пътуване до Ню Йорк и резервирайте билетите си предварително.

Изгодни самолетни билети може да намерите, когато някоя авиокомпанията пусне нов маршрут или като стартира промоционална кампания с разпродажба на полети. Тогава трябва да сте много бързи и да резервирате по-рано, тъй като билетите се изчерпват много бързо.

Хотели в Ню Йорк

Повечето летища в Ню Йорк имат прилежащи хотели, където можете да отседнете. Ако предпочитате настаняване в града, то може да използвате търсачката за хотели в сайта на eSky. Тя разполага с база от над 1 млн хотела по целия свят, като предлага места за настаняване според вашите предпочитания. Може да избирате между разнообразни типовете места за настаняване, да ги подредите по цена и да изберете най-изгодния или пък този с най-висока оценка от потребителите.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Ню Йорк на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Ню Йорк, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Ню Йорк, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Ню Йорк?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Ню Йорк, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Ню Йорк

Виж летище

Популярни авиокомпании, опериращи до Ню Йорк

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ню Йорк

Виж хотели в Ню Йорк