Меню

Търсене на полети до Сан Франциско

Покажи филтри

Сан Франциско

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-7 (лято), UTC-8 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Улица Ломбард

  Може би една от най-известните улици по света – „Ломбард“, се отличава със своите стръмни завои и цветни лехи отстрани, които я превръщат в истинска фотографска находка.
   

 • Free Love Tour

  Сан Франциско придобива световна слава с хипи движението си. Днес се организират тематични турове, които с песни и китара разказват за Лятото на любовта през 1967 г., оказало революционен културен ефект. Туровете се провеждат от доброволци в квартала Haight-Ashbury. 

 • Романтичен залез

  Вечерният круиз Hornblower е очарователен начин да завършите деня си. Ястията се поднасят на фона на непрекъснато променящите се нюанси на небето и бреговата линия. Отпуснете се на палубата, насладете на пейзажа или се присъединете към дансинга под съпровода на живия оркестър.

Какво трябва да знаем, когато търсим самолетни билети до Сан Франциско

За да намерите лесно полети до Сан Франциско, използвайте търсачката на eSky, събираща оферти от над 950 авиокомпании на едно място. Тя предлага различни възможности за търсене, сравняване и филтриране на предложенията за самолетни билети, така че да откриете най-удобния за вас полет. 

След като въведете критериите за търсене, системата визуализира различните предложения, като автоматично ги подрежда по цена, така че да видите първо най-изгодните. Самите вие можете да избирате между различни приоритети, по които да се показват офертите за полети до Сан Франциско. Освен по цена, можете да ги подредите с приоритет най-кратки или препоръчани. 

Освен всичко останало към всяко предложение ще намерите допълнителна информация за полета, от коя авиокомпания се изпълнява, с каква продължителност е и какво е включено в цената. Това е от особено значение, когато за пътуването ви е важно да имате регистриран багаж, включено хапване по време на полета или други удобства. 

Кога има полети от София до Сан Франциско 
По маршрута между българския и американския град можете да летите ежедневно с прекачване. Продължителността на полета може да е различна, като един от най-кратките е с времетраене от около 15 часа с прекачване във Франкфурт. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите от София до Сан Франциско, са: Lufthansa, KLM, Delta Airlines, Bulgaria Air, United Airlines и други. 

Кога полетите до Сан Франциско са най-изгодни
Обикновено самолетните билети са най-изгодни, ако бъдат резервирани около 6-8 седмици преди датата на пътуването. С наближаването ѝ интересът обикновено се повишава, а това влияе и върху цената и тя също се покачва. Има случаи, в които е възможно да намерите изгодни полети в последната минута, но това е по-скоро рядкост, отколкото традиция. 

Обикновено изгодни оферти могат да бъдат намерени, когато някоя авиокомпания стартира промоционална кампания или направи разпродажба на самолетни билети. Ако обаче не искате да разчитате на случайността или късмета, резервирайте полета си поне няколко седмици по-рано. Така ще сте спокойни, че мястото ви е подсигурено и можете да продължите с планирането на другите подробности за пътуването си до Сан Франциско. 

Как да намерим и резервираме хотели в Сан Франциско 
Търсачката за хотели на eSky събира предложения от над 1.3 млн места за настаняване, като функционалностите ѝ позволяват да търсите по най-различни критерии. Можете да избирате между стотици предложения за хотели в Сан Франциско, като избирате между различни категории хотели, хостели, вили, апартаменти и какво ли още не. 

Можете да търсите хотели по най-различни критерии, като например разнообрази удобства, предлагани в мястото за настаняване, разположение до някоя забележителност, цена на нощувка и много други. 

Как да спестим от общата сума за полет и хотел 
Ако така или иначе планирате резервирането на самолетни билети и на хотелско настаняване в Сан Франциско, можете да обедините двете услуги в една резервация. За целта използвайте секцията Полет+Хотел в сайта на eSky, където само в 4 лесни стъпки ще откриете и резервирате самолетните билети и мястото за нощувка в американския град. По този начин ще спестите не само време, но и до 30% от общата цена. 

Летище Сан Франциско 
Сан Франциско се обслужва от едноименното летище, намиращо се на около 20 км от града. Между летището и града или хотела, където сте отседнали, можете да се придвижите с автобус, влак, такси или кола под наем. Автомобил можете да резервирате на място или предварително в сайта на eSky. Имате възможност да избирате между най-различни марки и удобства в превозните средства. 

Какви документи са необходими за пътуването до Сан Франциско 
За да пътувате на територията на САЩ, е необходимо да разполагате с валиден международен паспорт, както и виза за временно пребиваване с цел бизнес или туризъм. За такава можете да кандидатствате в посолството или консулско представителство на САЩ. Предвидете време за процеса по кандидатстване и издаване на такава. 

Как да си подсигурим приятни и спокойни пътуване и престой 
Без значение колко време престой в Сан Франциско сте планирали и дали пътувате с цел отдих и туризъм или по работа, то със сигурност ще ви е от полза туристическата застраховка. Тя ще ви даде не само нужното спокойствие, но и възможност да получите компенсация, в случай че възникнат някои непредвидени ситуации. Допълнителните услуги, които можете да добавите по време на резервацията, също ще допринесат за удобството ви при пътуването. 

Подготовка на багажа 
За да не плащате допълнителни такси за свръхбагаж, е важно да проверите на колко и какъв имате право спрямо тарифата на самолетния ви билет. В случай че се нуждаете от повече, добавете допълнителен регистриран багаж още по време на резервационния процес. Така ще можете да вземете всичко необходимо със себе си, като същевременно си спестите пари и извънредни разходи. Обикновено на летището услугата за доплащане на багаж е много по-скъпа, отколкото ако бъде добавена предварително. 

По отношение на багажа е важно да се съобразите и с изискванията за съдържанието на багажа в самолета. Имайте предвид че в ръчния и в регистрирания багаж са позволени различни предмети. Като цяло са забранени острите и опасни предмети, оръжията и т.н. Течностите в ръчния багаж се ограничават до 1 л. в опаковки до 100 мл. Специални регулации важат за превоза на медикаменти, алкохол и тютюневи изделия. Затова е добре да се запознаете предварително с тях и да ги спазвате. 

Какво да видим в Сан Франциско 
Един от символите на Сан Франциско е мостът Голдън Гейт, който няма как да бъде пропуснат. Той е толкова огромен и впечатляващ, а най-хубавото е, че може да бъде видян от най-различни ъгли, един от който е от корабче. Включете се в такава обиколка и вижте масивната забележителност, обляна в меден цвят по залез слънце. 

В града ще ви направят впечатление историческите ретро трамваи, които “катерят” булевардите с висок наклон. Качете се на някой от превозните средства и усетете духа на миналия век. В Сан Франциско се намира и огромен аквариум, състоящ се от многобройни тунели под водата, от които ще видите разнообразие от морски обитатели в естествените за тях ритъм и среда на живот. 

Ако искате да си отдъхнете и да се разходите сред зеленина, посетете парка Голдън Гейт. Там ви очакват разнообразни възможности за забавление, сред които музиканти, свирещи на арфа. Кеят Pier 39 е известна дестинация, на която можете да видите множество излежаващи се калифорнийски морски лъвове. Ако обичате животните или пътувате с деца, то със сигурност ще ви е повече от интересно да посетите зоопарка. 

Градът предлага богатство от места за забавление, музеи, галерии, културни събития и каквото още се сетите. Ако искате да оползотворите времето си максимално добре, предварително се погрижете за графика за престоя си като отбележите кои са местата, които искате да посетите. Проверете календара със събития, тъй като е напълно възможно по времето на престоя ви в Сан Франциско да се провежда някое значимо събитие, заслужаващо вниманието ви. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Сан Франциско на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Сан Франциско, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Сан Франциско, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Сан Франциско?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Сан Франциско, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Сан Франциско

Популярни авиокомпании, опериращи до Сан Франциско

Полетно разписание: Сан Франциско

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сан Франциско

Виж хотели в Сан Франциско