Меню

Търсене на полети до Китай

Покажи филтри

Китай

 • Гуанджоу
 • Шанхай
 • Обща информация

  Официален език: Китайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Юан (CNY)

 • Остров Шамиан

  Отделен от континента от малък канал, о-в Шамиан е бил важно търговско пристанище. Заради историческото си минало, той прилича на малък европейски град в сърцето на Китай, което го прави идеален за разходка от 1-2 часа.

 • Градината „Ю Юан“

  Някога частна градина, построената в края на 19 век, градина, „Ю Юан“ е популярна туристическа дестинация с красиви пейзажи. Беседки, мостове, басейни, скали и цветни лехи създават перфектната обстановка за лежерен следобед.

 • Пазарът Кинг Пинг

  Китайският медицински пазар Кинг Пинг е интересен за всеки, който иска да си напазарува редки китайски билки за различно приложение. Може да се включите в турове с местни водачи, които обясняват приложението на предлаганите билки.

Забележителности на Гуанджоу

Далечен Китай е много повече от мегаполисите Шанхай и Пекин. Гуанджоу е сред икономически най-добре развитите градове в Югоизточен Китай, известен още под британското си наименование Кантон. Два пъти годишно – през пролетта и есента, в града се провежда най-големият индустриален панаир в страната. Въпреки динамиката си, Гуанджоу пази своята хилядолетна история. Храмове, дворци, паметници в християнски и ислямски стил, както и мостовете над Перлената река, формират пъстра архитектурна мозайка.

Увеселителният парк Chimelong Paradise е най-известната атракция на Гуанджоу. Комплексът съчетава увеселителен парк, международна циркова трупа, воден парк, сафари парк и градина с птици. През уикендите и по празниците е доста натоварено. Затова е по-добре да изберете за посещение делничен ден.

Площад Huacheng Square или Цветният площад, е сърцето на модерния Гуанджоу. След откриването му през 2011 г. е най-големият площад в града, а всеки ноември там се провежда фестивал на светлината. В близост се намира и кулата Кантон, която впечатлява със своето сияние през нощта. Нейните 600 метра разкриват най-добрата гледка към града, на която може да се насладите от прозорците на няколкото кафенета, ресторанти или специално пригодени наблюдателници.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Китай на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Китай, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Китай, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Китай?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Китай, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Китай