Меню

Търсене на полети до Чънду

Покажи филтри

Чънду

 • Обща информация

  Официален език: Китайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Юан (CNY)

 • Селищен комплекс „Ду Фу“

  Известният китайски поет Ду Фу си има свой комплекс, където се отдава почит на него и на други видни китайски поети и писатели. Освен да се осведомите за неговия живот, там може да се разходите из живописните градини, мостовете, беседките и пътечките.

 • Паркът Wangjianglou

  Там е живяла известната поетеса Xue Tao. 30-метровата кула-наблюдателница е основната забележителност на парка, заедно със Стария фонтан, за който се смята, че поетесата е оцветявала в червено, за да боядисва хартията, върху която пише стиховете си. Днес тази хартия все още нос нейното име в Китай.

 • Паркът на културата

  Паркът на културата на Чънду се намира в западната част на града и включва голям павилион с осен каменни плочи, по които има издълбани образи на дракони и други характерни за китайската култура символи. Там се намира и сградата на Операта.

Забележителности на Чънду

Китайският град Чънду се намира в провинция Съчуан, която е една от основните местности за производство на ориз и жито в страната. В продължение на хиляди години, градът е играл важна роля в развитието на региона. По време на династия Хан, той е бил икономически, културен и политически център на Югозападен Китай. Бил е известен с отглеждането на копринени буби и тъкането на брокатени тъкани. Днес Чънду е добре развит индустриален град, запазил своето културно наследство, дом на 14 университета, включително Съчуанския университет и на традиционни чайни и чаени градини.

Може би това, с което Чънду е най-известен е Изследователската база за развъждане на големи панди. Тя е създадена през 1987 г. само с 6 панди, които днес са 80 на брой, за да се предотврати изчезването на застрашения вид. Посещавайки базата, имате възможността да видите редките животни в естествената им среда. Имайки предвид, че те спят през по-голямата част от денонощието, е добре да съобразите посещението си с тяхната сутрешна закуска.

Един от старите храмове в града - Chengdu Wuhou Shrine, е построен в чест на държавника Джуг Лян, който е живял през 200-те години сл. Хр. Храмовият комплекс е реновиран през 17-ти век и включва интересни елементи, като голяма централна зала с позлатена глинена скулптура на Джуг Лян, заобиколен от сина и внука му и още 28 статуи на известни министри, генерали и висши държавни служители.

Храмовият комплекс Манджушри е съставен от пет отделни храма, изградени от дърво и камък. Той е изграден през 17-ти век върху по-стар такъв, датиращ от 500-те години сл. Хр. Включва 10 на брой железни статуи, изобразяващи будистки божества, около 100 бронзови скулптури на Буда и други будистки светци, картини и калиграфии на китайски творци.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Чънду на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Чънду, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Чънду, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Чънду?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Чънду, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Чънду

Популярни авиокомпании, опериращи до Чънду

Полетно разписание: Чънду

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Чънду

Виж хотели в Чънду