Меню

Търсене на полети до Шанхай

Покажи филтри

Шанхай

 • Обща информация

  Официален език: Китайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Юан (CNY)

 • Старият град

  Типичната архитектура от времето на династиите Цин и Мин е идеално зпазена на фона на модерен Шанхай. Тесните улички, китайските дворове и автентичната атмосфера лесно ще ви накарат да загубите ориентир за време и посока.

 • Крайбрежната улица

  Разходката по западния бряг на река Хуанпу е начин да се насладите богатството на Шанхай. През 20-те и 30-те години на 20-ти век местните богаташи са се надпреварвали да построят там най-хубавите сгради, които са удивявали всички гости на града.

 • Европейски Шанхай

  Районът Синтиенди е пълен с множество европейски бутици, кафенета, ресторанти и барове. Там денонощно има тълпи от хора, а превода на името му означава „нова светлина“.

   

Пътуване до Шанхай

Ако искате да пътувате до Шанхай, Китай, без значение дали с цел туризъм или по бизнес, то е добре да се погрижите за самолетните билети и нощувката си предварително.

Лесно ще намерите самолетни билети до Шанхай през някой сайт за търсене на полети, какъвто е eSky. Търсачката за полети позволява да филртрирате прецизно предложенията до Шанхай, като подрежда резултатите по цена, показвайки ви първо най-евтините. Предимството на системата е, че дава възможност да комбинирате полети на различни авиокомпании, така че да планирате пътуването спрямо вашите предпочитания, а не спрямо полетното разписание на една конкретна авиокомпания.

Подготовка за пътуването до Шанхай

Освен за самолетните билети, планирането на пътуването ви до Шанхай трябва да включва хотел, туристическа застраховка и др. Хотел в Шанхай ще намерите лесно отново в сайта на eSky, където имате избор от над 1 млн места за настаняване по цял свят.

Добре е да помислите за туристическа застраховка за вашето пътуване, както и за застраховка за анулация на пътуване. Тези две застраховки ще ви дадат нужните спокойствие и сигурност преди и по време на вашето пътуване.

Добре е да проверите прогнозата за времето за периода на вашия престой в Шанхай и с това да съобразите и съдържанието на багажа ви. Също така е добре да вземете предвид изискванията и ограниченията за багажа на авиокомпаниите, с които летите, така че да се вместите в изискванията за размери и тегло на чантите.

Предвидете и допълнително място за багаж на връщане, тъй като със сигурност ще искате да вземете подаръци и сувенири за своите роднини и приятели, а и за самите себе си.

Изгодни полети до Шанхай

Като се има предвид колко голямо е разстоянието между Европа и Китай, то е почти невъзможно да намерите евтини билети до Шанхай. Това обаче не означава, че не можете да намерите изгодни полети дотам. По средни изчисления самолетните билети до Шанхай излизат най-изгодно, ако бъдат резервирани около 2 месеца преди самото пътуване.

Като цяло правилото при самолетните билети е, че колкото по-рано ги резервирате, толкова по-добре. При сравняването на полетите е добре да вземете предвид не само цената на билета, но колко прекачвания има, с каква продължителност са полетите и престоите, както и какви услуги са включени в цената.

Летища в Шанхай

В Шанхай има две летища - Хунцяо и Пудин.

Летище Хунцяо (Shanghai Hongqiao International Airport) е основното вътрешно летище, обслужващо Шанхай. То обслужва ограничен брой международни полети. Локирано е в близост до Hongqiao, област Changning, на 13 км от центъра на града. Разположено е по-близо до центъра отколкото летище Пудон (Pudong Airport), което е главното международно летище за Шанхай.

Сред авиокомпании, чиито полети се изпълняват на летището, са: Air China, Air Macau, All Nippon Airways, Asiana Airlines, China Airlines, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, China United Airlines, Dragonair, EVA Air, Hainan Airlines, Hebei Airlines, Hong Kong Airlines, Japan Airlines, Juneyao Airlines, Korean Air, Lucky Air, Shandong Airlines, Shanghai Airlines, Shenzhen Airlines, Spring Airlines, Tianjin Airlines, Tibet Airlines, TransAsia Airways, Xiamen Airlines и други.

Транспорт от летище Хунцяо до Шанхай

До терминал 2 на летището се намира жп гара Shanghai Hongqiao Railway Station. Обслужва се от Beijing–Shanghai High-Speed Railway, Shanghai–Hangzhou High-Speed Railway и Shanghai–Nanjing Intercity High-Speed Railway. В близост ще намерите и три станции на метрото, откъдето да се придвижите до различни части на града.

Разбира се може да се възползвате и от услугите на таксиметровите компании. Повечето маршрути са с фиксирани тарифи и може да ги проверите предварително. За да вземете кола под наем в Шанхай, е необходимо да притежавате валидна шофьорска книжка, издадена от Китайската народна република. Други шофьорски книжки не се приемат, дори да са придружени от международно свидетелство за управление.

Летище Пудонг в Шанхай

Летище Пудонг е основното международно летище на най-големия китайски град Шанхай. Намира се на около 30 км. източно от центъра на града. Пудонг е едно от малкото китайски летища, които извършват полети денонощно. Сред авиокомпаниите, чиито полети се обслужват на летището, са: China Airlines, Cathay Pacific, Shanghai Airlines, Emirates, Qatar Airways, Scandinavian Airlines, Mega Global Air и др.

Транспорт от летище Пудонг до Шанхай

От летището до града може да се придвижите с влак, автобус, такси.

Между двата терминала има спирка на високоскоростния влак Shanghai Maglev Train, който отвежда пътниците от летището до центъра на Пудонг (на 30км) за 7 мин. и 20 сек. Оттам може да се придвижите до различни части на Шанхай, като използвате градското метро. Това е предпочитан начин за придвижване от туристите, заради емоцията от високата скорост.

Придвижването с автобус е удобен вариант, ако искате да стигнете от летището до центъра на Шанхай, до изложбения център и други дестинации из града. Най-евтиният транспорт са малките автобуси, които водят до различни хотели из града. До центъра с тях обикновено струва около 15 юана (като 6 юана са около един щатски долар).

Такситата от летището се движат денонощно. Те са разположени в края на терминалите. Англоговорящ служител превежда на шофьора дестинацията, към която се отправяте. Yingbin road, която преминава през летището, и Fareast road, западно от него, се свързват съответно с външното и вътрешното околовръстно шосе на Шанхай. По външното шосе се стига за около час до старото летище на града, Хонг Ксиао, а вътрешното води до Народния площад в центъра.

По отношение на придвижването с кола под наем в Шанхай имайте предвид, че е нужно да притежавате валидна шофьорска книжка, издадена от Китайската народна република. Не се приемат други шофьорски книжки, дори да са придружени от международно свидетелство за управление.

Какви документи са нужни за пътуване до Шанхай

Повечето хора, на които им предстои пътуване до Шанхай, се питат нужна ли е виза за Китай. По информация от Министерството на външните работи, ако пътувате до Китай с обикновен червен паспорт, е необходимо да имате виза.

Виза за Китай се издава от посолството на Китай в София или в други дипломатически и консулски представителства на КНР в чужбина. Ако притежавате служебни или дипломатически паспорти, то имате право да пътувате без визи в Китай за период до 90 дни.

От 16 август 2018 г. е въведено изискване за снемане на пръстови отпечатъци на кандидатстващите за виза за Китай. Имайте предвид, че подаването на заявление за виза става само лично.

Когато кандидатствате за китайска виза, са ви необходими: валиден задграничен паспорт, попълнен визов формуляр, две снимки. Паспортът трябва да е валидeн най-малко 6 месеца след датата, на която се планира напускане на КНР. За непълнолетни, пътуващи до Китай, китайската държава не изисква пълномощни от родителите или други документи.

Какво трябва да знаете преди да пътувате до Шанхай

Имайте предвид, че най-бързият и удобен начин за придвижване в града е метрото. Спирките се обявяват на китайски и на английски, така че лесно да се ориентирате. Автобусните линии са над хиляда, като покриват почти всяка точка на града, но не са пригодени езиково за ползване от чужденци.

Климатът в Шанхай е умерен, като има ясно изразени четири сезона: дъждовна пролет, влажно и задушно лято, суха и слънчева есен и зима със сравнително малко сняг.

Ако не говорите китайски, не е препоръчително да посещавате сами отдалечени крайградски зони или малки населени места, тъй като може да имате затруднения в комуникацията с местните жители. Ако планирате пътуване до Тибет, Синдзян и други провинции и автономни райони, ще ви е нужно специално разрешение от китайските власти с описание на маршрута, превозното средство и т.н.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Шанхай на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Шанхай, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Шанхай, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Шанхай?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Шанхай, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Шанхай

Популярни авиокомпании, опериращи до Шанхай

Полетно разписание: Шанхай

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Шанхай

Виж хотели в Шанхай