Меню

Търсене на полети до Токио

Покажи филтри

Токио

 • Обща информация

  Официален език: Японски
  Часова зона: UTC +9
  Валута: Йена (JPY)

 • Кулинарни изненади

  Любителите на морската храна ще бъдат в своя рай, защото в Токио се предлагат риба и морски дарове дори за закуска. Не се изненадвайте, ако срещнете сладолед с вкус на змиорка, защото това е напълно съобразено с местните стандарти. Задължително трябва да опитате японското суши.

 • Нощен живот

  Токио е град на светлините и това може да се види най-вече през нощта. Разнообразният му нощен живот ще ви постави неведнъж в дилема при избора на заведение. Цели комплекси с ярки неонови надписи приканват купонджиите на караоке и партита в други стилове.

 • Остров Одаиба

  Изкуственият остров в Токийския залив е едно от най-колоритните местенца в мегаполиса. Там ще откриете копие на Статуята на свободата, Виенско колело, Музея на науката и иновациите, в който Тойота са представили историческа колекция от автомобили и Мостът на дъгата, свързващ Одаиба с Токио.

Какво е добре да знаем, когато търсим полети до Токио

В случай че искате да посетите Токио - без значение дали с цел почивка или поради работен ангажимент, то имайте предвид, че от София няма директни полети до Токио. Такива ще откриете с най-малко едно прекачване. Търсенето през eSky ви дава възможност да комбинирате полети на различни авиокомпании, така че да летите в удобни за вас ден и час. При някои от полетите може да има смяна на летището, което означава, че е необходимо да предвидите време за придвижване и за проверката преди следващия полет. 

Търсачката на eSky ви позволява да търсите не само по вид полет и брой прекачвания, но и по продължителност. Така можете да откриете точно този вариант за пътуване до Токио, който максимално отговаря на вашите планове. Също така можете да изберете в кой часови диапазон да е излитането и кацането както на отиване, така и на връщане. В допълнение можете да избирате и предложенията на кои авиокомпании да виждате, както и кои да са летищата. 

След като изберете критериите за търсене и натиснете бутона за търсене, ще се визуализират резултатите. Към всяко едно предложение има допълнителна информация за полета, продължителността му, прекачванията, включените в цената услуги като багаж, храна по време на полета и т.н. 

От какво зависи цената на самолетните билети до Токио
Има много фактори, които оказват влияние върху цената на самолетните билети. Някои от тях са интересът към дестинацията, сезонът и др. Ако искате да летите изгодно до Токио, то най-добре започнете с търсенето на самолетните билети поне няколко месеца по-рано. Информирайте се за наличието на промоции и намаления на цената на полетите дотам и резервирайте бързо, в случай че попаднете на изгодна оферта. 

Като цяло правилото при търсенето на самолетни билети е, че колкото по-рано ги резервирате, толкова по-вероятно е цената да е изгодна. Някои хора разчитат на оферти в последната минута, но това невинаги е работеща стратегия, особено когато става въпрос за по-дълги и обикновени скъпи полети като тези до Япония. 

Все пак е добре да следите кога има промоции на самолетни билети, тъй като е възможно да откриете наистина изгодни предложения за полети до Токио. Удобен инструмент е приложението на eSky, да се абонирате за нюзлетъра или да активирате ценово известие в сайта. Просто избирате желания маршрут и задавате ценовия лимит на офертата. Така веднага щом се появи предложение, отговарящо на критериите ви, ще го получите на имейла си с възможност за директна резервация. 

Търсене и резервиране на хотели в Токио
В секция Хотели можете да търсите по желаните от вас критерии и да сравните няколко хиляди оферти за настаняване в Токио. Можете да избирате между изобилие от филтри, по които да бъдат подбрани предложенията. Дали да е в близост до центъра или до някоя забележителност, дали да е хотел с определена категория, каква да е цената на нощувката, дали да има отстъпка, какви да са удобствата в хотела - всичко зависи от вас и вашите предпочитания. 

Ако искате да спестите до 30% от крайната цена, то можете да направите търсене в секция Полет+хотел, в която са събрани на едно място изгодни и удобни предложения за самолетен билет и хотелско настаняване. Така не само че ще си спестите от времето, което иначе бихте прекарали в търсене поотделно на двете услуги, но и имате възможност да платите до 30% по-малко, отколкото ако ги взимате поотделно. 

Подготовка за пътуването до Япония
Един от важните елементи, за който е добре да помислите още по време на резервацията на пътуването си, е туристическата застраховка. Тя ще ви е изключително ценна, особено в случай на възникването на непредвидени ситуации. Не само че ще ви даде нужното спокойствие, но и може да ви осигури компенсация при определени условия. 

За да ви е комфортно по време на самото пътуване, можете да добавите избор на място или да изберете пакет Допълнителни услуги. Така при възможни промени или нужда от добавяне на допълнителни услуги в резервацията, ще получите съдействието на консултантите на eSky. 

Какво трябва да знаем за багажа
Всяка една авиокомпания има фиксирани правила и ограничения за ръчния и за регистрирания багаж, в зависимост от съответната тарифа. Още по време на резервацията на самолетния билет проверете какъв багаж е включен в цената на билета и какви са неговите размери и тегло. В случай че имате нужда от повече чанти, добавете багаж предварително, а не чак на летището, за да си спестите пари. 

По отношение на течностите в ръчния багаж авиокомпаниите си имат строги правила, като обикновено максималното позволено количество е 1 л. в опаковки до 100 мл. всяка. За самото съдържание на ръчния и на регистрирания багаж също си има фиксирани правила, с които можете да се запознаете в специалната статия в туристическия пътеводител на eSky - забранени за превоз в самолета вещи. Също така си има и ограничения за количеството на някои определени стоки, които могат да се внасят в страната, като например алкохол, цигари, лекарства и др. 

Имайте предвид че в размерите на багажа се включват и дръжките и колелцата на куфарите, като те допълнително допринасят за тежестта. Затова можете да заложите на мека чанта, която е и по-гъвкава и ще влезе по-лесно в калъпа за мерене на багаж на летището. Важно е да спазвате ограниченията, тъй като някои авиокомпании налагат доста високи такси за свръхбагаж на летището. 

Визов режим и документи за пътуване до Япония 
За да бъдете допуснати на територията на страната, ви е необходим валиден задграничен паспорт. Нямате нужда от виза, ако влизате в страната с цел временно пребиваване за не повече от 90 дни. За всеки случай е добре винаги преди пътуване да се допитвате до информацията в сайта на Министерството на външните работи. 

Какво да видим в Токио
Без съмнение Япония е изключително различна и атрактивна дестинация, особено за хора, които са свикнали с европейските дестинации. Със сигурност бъдете подготвени за културен шок, когато отидете в Токио, но не непременно в негативен план. Още през първите няколко часа ще забележите колко различно е там, какви са традициите и обичаите дори и на ежедневно ниво и т.н. 

Сред забележителностите в Токио, които при всички случаи си струва да видите, са: Токийската кула, Императорския дворец, Асакуса Канон, който е най-старият храм в Токио, посветен на будистката Богиня на милосърдието. Там можете да посетите най-скъпия търговско-развлекателен квартал на Токио – Гинза, Фортът на Венера, както и Мостът на дъгата. Неповторимо преживяване е да се качите на круизния кораб в залива на Токио, който прави обиколка около предградието Одайба, построено върху изкуствено създаден остров и отличаващо се с футуристичния си външен вид. 

Ако искате да посетите местен пазар, където се продава риба и има изобилие от местни ресторанти, предлагащи традиционното суши, то се отбийте през Цукиджи. Ако сте в Токио по време на периода, в който цъфтят вишните, то едно от най-добрите места да видите такива е паркът Ueno park. Ако разполагате с достатъчно време, можете да изберете да посетите някоя забележителност в околностите на Токио. Такава например е планината Фуджи. 

Какво да опитаме в Токио
Със сигурност няма как да отидете в Япония и да не опитате традиционната кухня. Токио ще ви предложи ястия с прясна риба, морски дарове, известното по цял свят суши, рамен и какво ли още не. Там можете да опитате и едни от най-нетрадиционните вкусове като например сладолед със зелен чай и много други. Със сигурност там е мястото, където да присъствате на традиционна чаена церемония и да облечете кимоно под наем. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Токио на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Токио, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Токио, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Токио?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Токио, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Токио

Популярни авиокомпании, опериращи до Токио

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Токио

Виж хотели в Токио