Меню

Търсене на полети до Токио

Покажи филтри

Токио

 • Обща информация

  Официален език: Японски
  Часова зона: UTC +9
  Валута: Йена (JPY)

 • Кулинарни изненади

  Любителите на морската храна ще бъдат в своя рай, защото в Токио се предлагат риба и морски дарове дори за закуска. Не се изненадвайте, ако срещнете сладолед с вкус на змиорка, защото това е напълно съобразено с местните стандарти. Задължително трябва да опитате японското суши.

 • Нощен живот

  Токио е град на светлините и това може да се види най-вече през нощта. Разнообразният му нощен живот ще ви постави неведнъж в дилема при избора на заведение. Цели комплекси с ярки неонови надписи приканват купонджиите на караоке и партита в други стилове.

 • Остров Одаиба

  Изкуственият остров в Токийския залив е едно от най-колоритните местенца в мегаполиса. Там ще откриете копие на Статуята на свободата, Виенско колело, Музея на науката и иновациите, в който Тойота са представили историческа колекция от автомобили и Мостът на дъгата, свързващ Одаиба с Токио.

Какво е добре да знаем, когато търсим полети до Токио

В случай че искате да посетите Токио - без значение дали с цел почивка или поради работен ангажимент, то имайте предвид, че от София няма директни полети до Токио. Такива ще откриете с най-малко едно прекачване. Търсенето през eSky ви дава възможност да комбинирате полети на различни авиокомпании, така че да летите в удобни за вас ден и час. При някои от полетите може да има смяна на летището, което означава, че е необходимо да предвидите време за придвижване и за проверката преди следващия полет. 

Търсачката на eSky ви позволява да търсите не само по вид полет и брой прекачвания, но и по продължителност. Така можете да откриете точно този вариант за пътуване до Токио, който максимално отговаря на вашите планове. Също така можете да изберете в кой часови диапазон да е излитането и кацането както на отиване, така и на връщане. В допълнение можете да избирате и предложенията на кои авиокомпании да виждате, както и кои да са летищата. 

След като изберете критериите за търсене и натиснете бутона за търсене, ще се визуализират резултатите. Към всяко едно предложение има допълнителна информация за полета, продължителността му, прекачванията, включените в цената услуги като багаж, храна по време на полета и т.н. 

От какво зависи цената на самолетните билети до Токио
Има много фактори, които оказват влияние върху цената на самолетните билети. Някои от тях са интересът към дестинацията, сезонът и др. Ако искате да летите изгодно до Токио, то най-добре започнете с търсенето на самолетните билети поне няколко месеца по-рано. Информирайте се за наличието на промоции и намаления на цената на полетите дотам и резервирайте бързо, в случай че попаднете на изгодна оферта. 

Като цяло правилото при търсенето на самолетни билети е, че колкото по-рано ги резервирате, толкова по-вероятно е цената да е изгодна. Някои хора разчитат на оферти в последната минута, но това невинаги е работеща стратегия, особено когато става въпрос за по-дълги и обикновени скъпи полети като тези до Япония. 

Все пак е добре да следите кога има промоции на самолетни билети, тъй като е възможно да откриете наистина изгодни предложения за полети до Токио. Удобен инструмент е приложението на eSky, да се абонирате за нюзлетъра или да активирате ценово известие в сайта. Просто избирате желания маршрут и задавате ценовия лимит на офертата. Така веднага щом се появи предложение, отговарящо на критериите ви, ще го получите на имейла си с възможност за директна резервация. 

Търсене и резервиране на хотели в Токио
В секция Хотели можете да търсите по желаните от вас критерии и да сравните няколко хиляди оферти за настаняване в Токио. Можете да избирате между изобилие от филтри, по които да бъдат подбрани предложенията. Дали да е в близост до центъра или до някоя забележителност, дали да е хотел с определена категория, каква да е цената на нощувката, дали да има отстъпка, какви да са удобствата в хотела - всичко зависи от вас и вашите предпочитания. 

Ако искате да спестите до 30% от крайната цена, то можете да направите търсене в секция Полет+хотел, в която са събрани на едно място изгодни и удобни предложения за самолетен билет и хотелско настаняване. Така не само че ще си спестите от времето, което иначе бихте прекарали в търсене поотделно на двете услуги, но и имате възможност да платите до 30% по-малко, отколкото ако ги взимате поотделно. 

Подготовка за пътуването до Япония
Един от важните елементи, за който е добре да помислите още по време на резервацията на пътуването си, е туристическата застраховка. Тя ще ви е изключително ценна, особено в случай на възникването на непредвидени ситуации. Не само че ще ви даде нужното спокойствие, но и може да ви осигури компенсация при определени условия. 

За да ви е комфортно по време на самото пътуване, можете да добавите избор на място или да изберете пакет Допълнителни услуги. Така при възможни промени или нужда от добавяне на допълнителни услуги в резервацията, ще получите съдействието на консултантите на eSky. 

Какво трябва да знаем за багажа
Всяка една авиокомпания има фиксирани правила и ограничения за ръчния и за регистрирания багаж, в зависимост от съответната тарифа. Още по време на резервацията на самолетния билет проверете какъв багаж е включен в цената на билета и какви са неговите размери и тегло. В случай че имате нужда от повече чанти, добавете багаж предварително, а не чак на летището, за да си спестите пари. 

По отношение на течностите в ръчния багаж авиокомпаниите си имат строги правила, като обикновено максималното позволено количество е 1 л. в опаковки до 100 мл. всяка. За самото съдържание на ръчния и на регистрирания багаж също си има фиксирани правила, с които можете да се запознаете в специалната статия в туристическия пътеводител на eSky - забранени за превоз в самолета вещи. Също така си има и ограничения за количеството на някои определени стоки, които могат да се внасят в страната, като например алкохол, цигари, лекарства и др. 

Имайте предвид че в размерите на багажа се включват и дръжките и колелцата на куфарите, като те допълнително допринасят за тежестта. Затова можете да заложите на мека чанта, която е и по-гъвкава и ще влезе по-лесно в калъпа за мерене на багаж на летището. Важно е да спазвате ограниченията, тъй като някои авиокомпании налагат доста високи такси за свръхбагаж на летището. 

Визов режим и документи за пътуване до Япония 
За да бъдете допуснати на територията на страната, ви е необходим валиден задграничен паспорт. Нямате нужда от виза, ако влизате в страната с цел временно пребиваване за не повече от 90 дни. За всеки случай е добре винаги преди пътуване да се допитвате до информацията в сайта на Министерството на външните работи. 

Какво да видим в Токио
Без съмнение Япония е изключително различна и атрактивна дестинация, особено за хора, които са свикнали с европейските дестинации. Със сигурност бъдете подготвени за културен шок, когато отидете в Токио, но не непременно в негативен план. Още през първите няколко часа ще забележите колко различно е там, какви са традициите и обичаите дори и на ежедневно ниво и т.н. 

Сред забележителностите в Токио, които при всички случаи си струва да видите, са: Токийската кула, Императорския дворец, Асакуса Канон, който е най-старият храм в Токио, посветен на будистката Богиня на милосърдието. Там можете да посетите най-скъпия търговско-развлекателен квартал на Токио – Гинза, Фортът на Венера, както и Мостът на дъгата. Неповторимо преживяване е да се качите на круизния кораб в залива на Токио, който прави обиколка около предградието Одайба, построено върху изкуствено създаден остров и отличаващо се с футуристичния си външен вид. 

Ако искате да посетите местен пазар, където се продава риба и има изобилие от местни ресторанти, предлагащи традиционното суши, то се отбийте през Цукиджи. Ако сте в Токио по време на периода, в който цъфтят вишните, то едно от най-добрите места да видите такива е паркът Ueno park. Ако разполагате с достатъчно време, можете да изберете да посетите някоя забележителност в околностите на Токио. Такава например е планината Фуджи. 

Какво да опитаме в Токио
Със сигурност няма как да отидете в Япония и да не опитате традиционната кухня. Токио ще ви предложи ястия с прясна риба, морски дарове, известното по цял свят суши, рамен и какво ли още не. Там можете да опитате и едни от най-нетрадиционните вкусове като например сладолед със зелен чай и много други. Със сигурност там е мястото, където да присъствате на традиционна чаена церемония и да облечете кимоно под наем. 

Полезна информация за летищата в Токио

Популярни авиокомпании, опериращи до Токио

Полетно разписание: Токио

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Токио

Виж хотели в Токио