Меню

Търсене на полети Бразилия - до Бразилия

Покажи филтри

Бразилия

 • Сао Пауло
 • Бразилия
 • Фоз до Игуасу
 • Рио де Жанейро
 • Салвадор
 • Порто Алегре
 • Манаус
 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Футболът на първо място

  Както навсякъде другаде, и в Сао Пауло футболът е религия. Стадионът на местния отбор - Ещадио до Морумби, побира 80 000 души. Всяко дерби е истински празник и страстно се разисква.

 • Столица на Латинска Америка

  Мемориалът на Латинска Америка е сграда, служеща едновременно за музей на латиноамериканската култура и седалище на Парламента на Латинска Америка. Там се съхраняват всякакви артефакти, свързани с историята, културата и изкуството и развитието на държавите от континента.

 • Кулинарната столица на Бразилия

  Заради етническото си разнообразие и наличието на такива квартали, Сао Пауло е известен със своето кулинарно богатство. Квартал Jardins е гастрономическото сърце на Сао Пауло. Там може да опитате ястия от цял свят, като повечето заведенията работят от сутринта до след полунощ.

Забележителности на Сао Пауло

Динамичният и пъстър Сао Пауло е най-големият град не само в Бразилия, но и в цялото южно полукълбо. Мегаполисът е дом на над 100 различни етноса и носи името на Св. Павел. В Сао Пауло се стичат всякакви хора от Южна Америка, преследвайки мечтите си за работа, образование и по-добър живот. Затова е считан за южноамериканския еквивалент на Ню Йорк. Той е сред градовете в света с най-голяма концентрация на небостъргачи, наред с Токио, Сингапур, Шанхай, Чикаго и др.

Няколко са емблематичните сгради, на които задължително трябва да обърнете внимание. Катедралата Сао Пауло е най-голямата в града със своята 92-метрова осанка. Неоготическият й купол е вдъхновен от този на флорентинската катедрала в Италия. Мостът „Октавиу Фриаш“, който минава над река Пинейрос, е известен с горната си платформа, която е във формата на буквата Х. Зданието Копан, приличащо на огромна бетонна вълна, е жилищна сграда, която не остава незабелязана. В нея живеят 4000 души, като дори имат собствен пощенски код. Бразилският вариант на нюйоркския Емпайър Стейт Билдинг е сградата Алтино Арантес, която се извисява до 161 метра. Външни посетители се допускат срещу лична карта до последния 33-ти етаж, откъдето се открива гледка към града.

Музеят на изкуството сам по себе си е истинска архитектурна творба. Самата сграда е „повдигната“ във въздуха от четири огромни червени колони. Тя се намира на една от главните улици – „Авенида Паулиста“, заедно с други музеи и важни сгради. Най-модерната и скъпа улица, където са повечето бутици и лъскави заведения се нарича „Оскар Фрейре“. Финансовият район на града, където седалища имат банки и други институции е Бруклин.

Общинският пазар „Меркадао“ предлага всякакви хранителни продукти – прясна риба, различни видове сирена, екзотични плодове и местни сладкиши, приготвяни на място. На това колоритно място обаче често е доста претъпкано.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Бразилия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Бразилия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Бразилия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Бразилия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Бразилия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Бразилия