Меню

Търсене на полети от Salvador Luis Eduardo Magalhaes

Покажи филтри

Luis Eduardo Magalhaes

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Вълнуващо приключение

  В Салвадор се провежда един от най-големите улични фестивали, който трае шест дни и нощи. Започваседмица преди т.нат Пепелява седмица. През това време 19 км от улиците на града са запълнени от милионна тълпа от танцьори, музиканти и туристи.

   

 • Колониален блясък

  В интериора на църквата Igreja de Sаo Francisco са използвани около 100 кг злато за декориране. Изобразени са картини от Португалия, които си заслужава да разгледате.

 • Панделки за късмет

  Дългото наименование: Lembrança do Senhor do Bonfim da Bahia всъщност представлява просто цветни панделки, които местните жители връзват на портите, в църквата или на китките си за добър късмет. Те се продават навсякъде от улични търговци.

Забележителности на Салвадор

Салвадор заслужава да бъде задължителна спирка за всеки, посещаващ Бразилия. Когато видите града, веднага ще си помислите, че той е най-пъстрият на света. Многоцветните фасади, окичените панделки и помпони по улиците и дори простряното пране по балконите на местните жители, създават неописуема феерия от цветове. В допълнение към това, райските плажове и вкусната кухня, ще ви накарат да поискате да останете за по-дълго.

Открит през 16-ти век от португалските заселници, Салвадор е един от най-старите градове в Бразилия. Заради ключовото си разположение на Атлантическото крайбрежие, от години служи като важно пристанище. Градът разцъфтява през бароковата епоха, дори днес в по-старите части на града, ще попаднете на истински архитектурни перли в такъв стил, като например църквата Св. Франсис. Топографията на града също е доста интересна, защото е разположен на различни нива, заради планинския релеф. Разликата между по-горната и по-долната част е 70 метра, като се наричат cidade alta и cidade baixa. От едната до другата част можете да стигнете с градския лифт, от който се разкрива невероятна гледка или с няколко автобуса.

В по-високата част се намира Стария град Pelourinho, който е под протекцията на ЮНЕСКО. Името му произлиза от това, че е бил място за публични наказания. На площада в същия Стар град някога се е провеждал и пазара на роби от Западна Африка. Там се намира също храмът Igreja do Rosario dos Pretos. До преди около три десетилетия, тази част на града е била занемарена, но днес е реновирана и превърната в туристически център с много магазини, ресторанти и заведения. Африканското влияние все още се усеща в културата, езика, кухнята, начина наобличане и бойното изкуство капоейра. Това е мястото в Бразилия, в което се смесват християнството и вярванията в черната магия.

Относно кухнята, се забелязва доста силно африканско влияние. Може да се храните в ресторанти или в  т.нар. „хаш“ къщи, в които местно население в характерни носии ви приготвя и сервира храната. Жените са облечени в дантелени рокли и с тюрбани на главите. Определено си струва да опитате „акарахе“ – вид пържени кюфтета, направени от хляб, скариди, палмово масло и подправки, което се продава навсякъде, заедно с „мокека“ – супа от кокосово мляко, риба или октопод с подправки.

Популярни авиокомпании, опериращи Salvador Luis Eduardo Magalhaes

Полетно разписание: Салвадор