Меню

Лондон Австрия - Търсене на полети

Покажи филтри

Австрия

 • Виена
 • Залцбург
 • Инсбрук
 • Грац
 • Линц
 • Клагенфурт
 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Пръстенът на Виена

  Улица „Рингщрасе“ обхваща центъра на града и част неговите най-значими забележителности, много магазини и ресторанти. Затова не може да отидете във Виена, без да „пробвате пръстена“ поне няколко пъти, за да усетите мелодията на града.

 • Стартов пакет „Виена“

  Първите асоциации на туристите за австрийската столица обикновено са: Виенско колело, виенски шницел, торта „Сахер“, Музеят на Моцарт и едноименните бонбони, коледните базари, Фройд. Но освен култура и кулинария, там има и нощем живот. По крайбрежието на Дунава и стария еврейски квартал има много заведения и клубове.

 • Разходка под земята

  На по-малко от 20 км от Виена се намира най-голямото подземно езеро в Европа – Зеегроте. То е открито преди около 100 г. при взрив в гипсова мина, която се е намирала над него. По време на Втората Световна война германците са строили изтребители в местността.

Забележителности на Виена

Виена е не просто красивата столица на Австрия, а едно от културните средища на Европа. Имперски град, който десетилетия наред е служил за пример в областта на архитектурата, образованието и етикета, днес с лекота пленява посетителите си. Любителите на изкуството определено ще се почувстват в свои води. Виена е наричана градът на музиката, защото там са живели и творили Моцарт, Щраус, Шуберт, Бетовен, Брамс, Хайдн. Виенската държавна опера е местният символ, който посреща едни от най-добрите световни музиканти, а всяка година в града се провеждат 300 бала.

Дворецът „Шьонбрун“ е емблематично място за австрийската столица. Той е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Те са уважавали наследството на Римската империя и са се постарали да напомнят за него при построяването на целия комплекс. Също там се намира и най-старата зоологическа градина в Европа. Любителите на лукса могат да си подарят нощувка в двореца срещу скромната сума от 1400 евро на вечер. Главната резиденция на Хабсбургите днес е седалище на президента на страната. В миналото в нея са живели император Франц Йосиф и обичаната принцеса Сиси (Елизабет).

Типично за имперска столица, Виена предлага повече от един дворец. В Белведере бароковият стил и изобилието са елегантно допълнени от забележителни произведения на изкуството. Дворецът се състои от две сгради с градина помежду им.

Музеят на историята на изкуствата не може да бъде пропуснат. Той помещава една от най-богатите колекции на целия континент. Срещу него се намира Природонаучният музей. Във Виена ще откриете и един алтернативен музей – Къщата на пеперудите. Там красивите създания не са само хербаризирани, а летят свободно и могат да кацнат върху всеки посетител.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Лондон до Австрия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Лондон до Австрия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Лондон до Австрия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Лондон до Австрия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Лондон до Австрия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Лондон

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Лондон - Австрия