Меню

Търсене на полети до Инсбрук

Покажи филтри

Инсбрук

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Светът на Сваровски

  Независимо дали харесвате марката или просто бляскави неща, Светът на Сваровски ще ви впечатли още с външната скулптура на лице-водопад. Вътре в самия музей ще видите специално подбрана селекция от произведения на бижутери-дизайнери.

 • Златният покрив

  Сградата със златния покрив е една от фото-емблемите на Стария град на Инсбрук. Построена е около 1500 г. в чест на император Максимилиан. Златният покрив всъщност покрива балкона на императора и е направен от медни нишки.

 • Улица Мария Терезия

  Това е главната търговска улица на Инсбрук, простираща се от Триумфалната арка до Стария град, като част от нея е пешеходна. Това е мястото, където може да се разхождате сред магазини, кафенета, барове и ресторанти, опитвайки тиролски гозби и пазарувайки си сувенири за спомен. 

Полезна информация относно търсенето и резервирането на полети до Инсбрук

Ако искате лесно и бързо да намерите изгодни самолетни билети до Инсбрук, то използвайте търсачката за полети на eSky. Тя предлага богат избор от самолетни билети до дестинации по цял свят, като събира на едно място предложения от над 950 авиокомпании. С нейна помощ можете да комбинирате няколко полета на различни авиокомпании в една резервация, като по този начин подготвите желаното пътуване в удобни за вас дни и часове. 

Кога полетите до Инсбрук са най-изгодни 
Обикновено самолетните билети са на най-добри цени, ако бъдат резервирани около месец преди пътуването. Колкото по-близо е датата на полета, толкова по-вероятно е цената да се повиши. Някои хора разчитат, че ще намерят изгодни оферти за полети до Инсбрук в последната минута, но това невинаги е възможно. Затова, ако не искате да разчитате на случайности, то най-добре подсигурете мястото си в самолета, като резервирате самолетните си билети предварително. 

Полети от София до Инсбрук 
По маршрута София Инсбрук има полети ежедневно, като те са с прекачване. Един от най-кратките полети е с общо времетраене от почти 4 часа, като се има предвид и време за престой. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите, са: Austrian Airlines, Lufthansa, British Airways и други. 

Търсачката на eSky автоматично подрежда предложенията по цена, така че да видите първо най-изгодната, а с допълнителните филтри можете да изберете дали да виждате най-кратките, най-евтините или препоръчаните. В страничната лента има допълнителни филтри, така че възможно най-лесно и бързо да намерите желания от вас полет. 

Какво е добре да имаме предвид при сравняване на полети до Инсбрук 
Невинаги най-ниската цена означава най-изгоден полет. От значение са включените в цената услуги като например регистриран багаж, хапване по време на полета, както и летището на прекачване и времето на престоя. Преценете какво ви е важно за пътуването до Инсбрук и спрямо своите критерии изберете полета от предлаганите възможности. 

Допълнителни услуги, с които да пътувате по-комфортно 
По време на резервационния процес ще видите възможности за допълнителни услуги, с които да направите пътуването и престоя си още по-приятни и спокойни. Туристическата застраховка е добър начин за това, тъй като ви дава не само нужния комфорт, но и възможност да получите компенсация, в случай че възникнат определени непредвидени ситуации. 

Опционални за пътуването ви могат да бъдат допълнителната услуга онлайн регистрация, добавянето на допълнителен регистриран багаж и други. За максимален комфорт и спокойствие се предлага пакет Допълнителни услуги, който ви предоставя възможност да получите асистанс за добавянето на различни услуги. 

Търсене и резервиране на хотели в Инсбрук 
Хотелско настаняване в Инсбрук ще откриете лесно и бързо с помощта на търсачката за хотели. Можете да избирате измежду стотици предложения, които могат да бъдат филтрирани според личните ви предпочитания. Така например можете да търсите по цена, разстояние от центъра, отзиви от клиенти, наличие на отстъпка и т.н. В страничната лента има още възможности за търсене на конкретни места като например според тип изхранване, наличие на определени удобства, според диапазон на цена на нощувка и др. 

Летище Инсбрук 
Инсбрук, известен още като Сърцето на Алпите, се обслужва от летище Кранебитен, явяващо се най-голямата аерогара в област Тирол. То е разположено на около 5 км от града, затова можете да се придвижите лесно и сравнително бързо дотам и обратно. Летището е особено натоварено през зимния сезон, когато от цял свят прииждат любители на снежните спортове. 

От летището до Инсбрук можете да се придвижите с автобус, такси или кола под наем. Ако предпочитате удобството на личния автомобил, то имате възможност да резервирате такъв на място на летището или предварително през сайта на eSky. Ще видите да се предлагат най-различни модели автомобили с удобства спрямо нуждите на пътуването ви. 

Подготовка за пътуването до Инсбрук 
След като сте се погрижили за самолетните билети, настаняването и транспорта, е добре да помислите и за багажа, с който ще пътувате. Като за начало се запознайте с изискванията на авиокомпанията, с която летите. Вижте колко и какъв багаж е включен в самолетния ви билет и ако прецените, че не ви е достатъчен, добавете още. Обикновено тази услуга се таксува по-скъпо на летището. 

По отношение на съдържанието на чантите ви е важно да обърнете внимание на това какво е позволено и какво не да се носи съответно в ръчния и в регистрирания багаж. Общо взето не се допуска пътуването с опасни и остри предмети, а за течностите в ръчния багаж има съответните ограничения. Всяка страна има индивидуални изисквания за пренасянето на алкохол, медикаменти и тютюневи изделия, така че вземете предвид и тях. 

Ако сте от хората, които се колебаят какви дрехи и обувки да сложат в куфара си, то със сигурност ще ви е от помощ да проверите предварително прогнозата за времето. В случай че планирате закупуване на подаръци за себе си и близките си, предвидете малко повече място в багажа на връщане. Не на последно място - не забравяйте да обмените валута. 

Какво да видим в Инсбрук 
Имайки предвид че градът е разположен в Алпите, то повечето забавления в Инсбрук са свързани със зимните и планинските спортове (особено в сезона). Там ще намерите няколко писти, по които можете да карате ски, сноуборд и др. Годишно в града се провеждат различни тематични събития, които събират посетители и запалени фенове на зимните спортове от цял свят. Ако не сте почитатели на зимните спортове, то можете да се забавлявате с шейни, бой със снежни топки и много други. 

По отношение на нощния живот Инсбрук също има какво да предложи. В града има няколко университета, а десетките хиляди студенти допринасят за това ежеседмично да има интересни забавления в късните часове. Зимните карнавали са любопитни за посетителите на града и могат да направят престоя ви в Инсбрук още по-приятен и незабравим. 

Традиционното тиролско облекло също може да се приеме като забележителност, която си струва да запечатате в снимките си от пътешествието до Инсбрук. Ще срещнете традиционно облечени хора както през зимата, така и през лятото, когато из горите се чуват звънците на пасящи по зелените ливади крави. 

Говорейки за забележителности в Инсбрук, които не бива да пропускате, няма как да не споменем сградата със златния покрив, където се помещава музеят на Хабсбургската династия. Градската кула, намираща се в залата на кметството, е идеалното място, откъдето можете да видите града отвисоко. 

В Инсбрук ще видите замъка Амбрас, Триумфална арка, като можете да посетите Леярната за камбани, представляваща музей, в който се помещават най-различни видове камбани, изработени по традиционен начин. На няколко километра от града в селището Ватенс се намира Музеят на Сваровски. Там ще видите изобилие от кристали, инкрустирани в най-различни предмети и дрехи. 

Предвид климата не е изненада, че в Инсбрук се намира Алпийската градина, представляваща дом на различни растителни видове, виреещи на голяма надморска височина от порядъка на 2000 м. Алпийският зоопарк е друго любопитно място, което се явява най-високо разположеният в света зоопарк, където ще видите представители на над 150 животински вида. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Инсбрук на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Инсбрук, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Инсбрук, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Инсбрук?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Инсбрук, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Инсбрук

Популярни авиокомпании, опериращи до Инсбрук

Полетно разписание: Инсбрук

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Инсбрук

Виж хотели в Инсбрук