Меню

Търсене на полети от Пуерто Малдонадо

Покажи филтри

Пуерто Малдонадо

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Метеорологични особености

  В района на Пуерто Малдонадо времето е горещо и влажно, но понякога температурите падат до няколко градуса, поради арктическите ветрове от юг. Това явление се нарича surazo или friaje.

 • Треска за злато

  Някои водачи, освен посещение в джунглата, предлагат и посещение на златните мини и работещите там. Тези хора не са особено склонни да говорят за работата си, но с радост ще се опитат да ви продадат някое парче руда.

 • Духовно пречистване

  В селата близо до града има няколко места, които предлагат на туристите духовно пречистване според местните традиции. За подобен престой, който върви заедно с пиене на спиритуалната напитка ayahuasca, трябва да се обадите за резервация поне няколко дни предварително.

Забележителности на Пуерто Малдонадо

Пуерто Малдонадо е основан през 1902 г. в тропическите гори на Амазония, при сливането на реките Тамбопата и Мадре дьо Диос. Градът е идеална отправна точка за хора, които искат да посетят близките национални паркове - Manu и Bahuaja-Sonene и горския резерват Tambopata, които са и едни от най-девствените кътчета на планетата.

Трябва да започнете разглеждането на града от Обелиска, разположен на кръстопътя на Avenida Fitzcarrald и Madre de Dios. Там се намира наблюдателната кула, от която можете да се възхитите на целия Пуерто Малдонадо и тропическата гора. Най-голямата забележителност на града са не сградите, а природата. Затова не забравяйте да посетите острова на маймуните. Там е мястото, където съвместно живеят безброй видове. Те са свикнали на туристическите визити и не се дразнят от наблюдателите, затова очаквайте по-смелите животинки да ви потърсят и храна. 

Ако от разходката ви стане горещо, отидете на Plaza de Armas, където ще намерите вкусен сладолед, приготвен от местни плодове. На близко намиращият се местен пазар има прясно изцедени сокове и готови ястия, като пилешки кюфтета, обвити в листа и варени на пара. Ако предпочитате ресторант, Пуерто Малдонадо ще ви предложи някои изискани амазонски ястия. Определено трябва да опитате ceviche - салата с маринована в лимонов сок риба, сладки картофи, царевица и авокадо. Най-вкусната се сервира в ресторанта на Burgos, близо до терминала на пристанището.

Пътуването до сърцето на джунглата не е запазено само за любителите на "Сървайвър". Туристическата индустрия в Перу е добре развита и дори турист без опит може да намери атракция, съобразена с неговите способности. В Пуерто Малдонадо веднага ще получите консултация от местен водач. Офертата обхваща почти всичко - разходка по трасета в горски резерват или няколко дни престой в хижа в сърцето на джунглата, заедно с възможност за общуване с местните племена. Просто се уверете, че фирмата, която избирате, е лицензирана.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Пуерто Малдонадо на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Пуерто Малдонадо, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Пуерто Малдонадо, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Пуерто Малдонадо?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Пуерто Малдонадо, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Пуерто Малдонадо

Популярни авиокомпании, опериращи от Пуерто Малдонадо