Меню

Търсене на полети от София до Амстердам

Покажи филтри

Амстердам

 • Обща информация

  Официален език: Холандски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Велосипеди навсякъде

  Всеки знае, че това е традиционен за придвижване начин в Амстердам. Градът е устроен така, че навсякъде има велоалеи. Те често се пресичат с тези за пешеходци, но са с предимство. Затова трябва да се внимава, особено при пресичане.

 • Кукенхоф

  Недалеч от Амстердам се намират приказните цветни градини Кукенхоф, които радват окото с безброй лалета, зюмбюли, минзухари. Те са отворени за посещение само от средата на март до средата на май. Могат да се обиколят пеша, с лодка или с колело през Алеята на лалетата. Предлагат се кратки курсове по заснемане на цветя, възможност за качване в 100-годишна мелница и хапване в някой от местните ресторанти.

 • Фестивал на светлината

  Всяка година от края на ноември до средата на януари, Амстердам е домакин на Фестивал на светлината, в който десетки артисти впечатляват със своите проекти. По някои от ключовите маршрути в града се монтират и украсяват чудновати фигури и арт инсталации.

Търсене и резервиране на самолетни билети от София до Амстердам

София Амстердам е сред най-популярните маршрути от българската столица, наред със София Лондон, София Атина, София Берлин и други. Между българската и холандската столица се пътува предимно с цел туризъм и забавление. Все пак има и такива, които летят между двата европейски града поради бизнес ангажименти.

Когато търсите изгодни самолетни билети от София до Амстердам, то е най-добре да използвате някоя онлайн търсачка за полети. Пример за такава е търсачката на eSky. С нея лесно можете да откриете изгодни оферти за полети, за хотели, коли под наем, застраховки и др.

Започнете търсенето на самолетни билети, като въведете подробностите за своето пътуване: място на излитане и дестинация, дати на отиване и връщане (ако търсите двупосочен полет), брой и вид пътници, тип пътническа класа и др.

Системата ще провери измежду предложенията от над 950 авиокомпании и ще визуализира само тези, които отговарят на посочените от вас критерии. Ще видите първо най-изгодните оферти, заедно с допълнителна информация за продължителността на полета, авиокомпанията, която го изпълнява, летища на излитане и кацане, включени в цената допълнителни услуги и др.

След като изберете някой от полетите, който най-добре отговаря на нуждите на пътуването ви, можете да го резервирате. Резервационният процес включва и възможността да добавите разнообразни допълнителни услуги, които да направят пътуването ви още по-комфортно и спокойно. Сред тях са: туристическата застраховка и застраховката за анулация на пътуване, услугата за онлайн регистрация за полета, избор на място в самолета, добавяне на допълнителен багаж и др.

Може да се възползвате от пакет Допълнително обслужване, който дава възможност за добавяне на разнообразни услуги, които иначе биха стрували много повече, ако ги заявите на летището или след резервирането на самолетния билет.

Мога ли да се кача на борда на самолета само с билет

Много хора смятат, че за да бъдат допуснати до самолета, им е достатъчен само самолетният билет. За целта обаче е необходима и бордна карта с личните данни на пътника. Бордната карта се издава при онлайн регистрацията или при стандартната регистрация за полета на летището.

Имайте предвид, че някои авиокомпании предлагат на пътниците си и двата вида регистрация за полета, а други са със задължителна онлайн такава - като например някои нискотарифни авиокомпании. След издаването на бордната карта, не забравяйте, че тя трябва да бъде принтирана и носена на летището, заедно с документа за самоличност, използван за издаването ѝ.

Какво не можем да носим в багажа в самолета

Пътуването със самолет изисква спазването на определени правила по отношение на багажа, неговите размери, тегло и съдържание. За течностите има строги критерии - не бива да надвишават общо количество от 1 л. и трябва да са в опаковки до 100 мл. Също така има и определени предмети, които не могат да се превозват в ръчния багаж, а други в регистрирания. За целта можете да се запознаете с подробния списък със забранените за превоз в самолета вещи.

Летище в Амстердам и придвижване от него до града

Летище Схипхол обслужва полетите в града, като е разположено на около 15 км от него. Между летището и града можете да се придвижите с автобус, влак, такси или кола под наем. С влак можете да се придвижите и до други градове в Нидерландия, не само до Амстердам. Добре е предварително да проверите разписанието, за да планирате пътуването си.

Кола под наем в Амстердам можете да резервирате предварително в сайта на eSky. Там има изобилие от възможности не само от марки автомобили, но и от допълнителни екстри, които те предлагат.

Амстердам и Холандия като цяло са известни с карането на велосипеди. Това също е удачен вариант за придвижване и разглеждане на града, но е важно да се запознаете с правилата за движение и да ги спазвате.

От летището е организиран и безплатен транспорт с автобуси до някои от най-големите хотели. Така че ако сте резервирали нощувка в някой от тях, проверете дали случайно не е осигурен трансфер между летището и хотела ви.

Резервация на хотел в Амстердам

Самолетните билети са един от основните елементи при подготовката за едно пътуване, но след тях е време и за резервирането на нощувка в Амстердам. Ако искате да намерите изгодна оферта за настаняване в холандската столица, то вижте в секция Хотели в сайта на eSky. Там има разнообразие от хотели, хостели, частни апартаменти и други места за настаняване, като можете да филтрирате резултатите спрямо персоналните ви желания и нуждите на пътуването ви.

Използвайте търсачката за хотели и нейните функции. Можете да търсите по цена, разстояние от центъра на града, оценки от посетителите. Също така можете да подберете хотелите по допълнителни услуги, които предлагат, като например възможност за отсядане с домашен любимец, наличие на безплатно място за паркиране и други допълнителни удобства.

Какво да видите в Амстердам

Амстердам предлага не само разглеждане на забележителности, но и включване в различни дейности. Една от тях е плаването с лодка по каналите - при всички случаи атрактивен начин да видите града и тайните му. Иначе разходката пеша е добър начин да разгледате забележителностите на Амстердам. Включете в списъка си площад Дам, Кралския дворец, Старата църква, Музея на Ван Гог.

Отбийте се и през легендарния квартал на червените фенери Де Вален. В Амстердам ще намерите и първият клон на восъчния музей на Мадам Тюсо, открит извън Великобритания - струва си да го посетите. Ако искате да видите един по-различен музей, то отидете в Музея на еротиката или Музея на марихуаната и хашиша. Ако пък обичате да се разхождате и да разглеждате различни животински видове, то минете през Кралския зоопарк Артис.

Амстердам предлага доста нетрадиционни преживявания за туристите, като например интерактивна туристическа обиколка в Амстердамската тъмница. Това е шоу с времетраене около 1 час и половина, подходящо само за най-смелите и любопитни посетители, които искат да повишат адреналина в кръвта си и да запомнят посещението на Амстердам.

Научният музей Немо е друго място, което си струва да посетите, докато сте в холандката столица. Той се явява най-големият научен музей в страната и предлага разнообразни забавления и атрактивно поднесена информация за своите посетители.

Какво да опитате в Амстердам

В Амстердам задължително опитайте от традиционните сирена. Нямат нищо общо с българските и могат да бъдат опитани в най-различни вкусови нотки в зависимост от съдържанието и времето за зреене. Отбийте се през някое кафене и си поръчайте чаша от горчивата напитка заедно с традиционната бисквитка със сироп между вафличките. Обикновено се използва за похлупак на кафето, така че парата да затопли пълнежа и да стане още по-вкусно и приятно за хапване.

Ако си поръчате бира, задължително я съчетайте с типичното за мястото мезе Bitterballen, които приличат на панирани кюфтенца със златист загар. Поднасят се с горчица за още по-богат вкус.

Ако искате да опитате храна на улицата, то няма да сгрешите, ако си вземете от малките бухнали палачинки обикновени поръсени със захар и съчетани с някакъв сироп. На улицата можете да си вземете и пържени картофки, поднесени по доста нетипичен за нас начин и съчетани със специален сос.

Специалитет, който можете да опитате, докато сте в Амстердам, е суровата херинга, сервирана в питка хляб заедно с кисели краставички и лук. Към нея върви чаша бяло вино или друга напитка по избор.

Пожелаваме ви незабравимо пътешествие!

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Амстердам на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Амстердам, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Амстердам, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от София до Амстердам?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Амстердам, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

София Амстердам

Популярни авиокомпании по маршрут София - Амстердам

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Амстердам

Виж хотели в Амстердам