Меню

Търсене на полети от Цюрих до Испания

Испания

  • Мадрид
  • Аликанте
  • Валенсия
  • Палма де Майорка
  • Малага
  • Обща информация

    Официален език: Испански
    Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
    Валута: Евро (EUR)

  • Изкуство

    Малко градове се гордеят с толкова богато художествено родословие, както Мадрид. Много любители на изкуството се връщат тук отново и отново, за да се наслаждават на шедьоврите на автори като Гоя, Веласкес, Пикасо, Дали и Миро, красящи стените на галерии от световна класа. 

  • Кухня

    Издигайки се високо над скромните претенции на местната кухня, Мадрид се превърна в една от най-богатите кулинарни столици на Европа. От тапас в лъскави заведения, до кулинарни иновации под столетни тавани, храненето в Мадрид е винаги удоволствие.

  • Нощен живот

    Нощите на Мадрид са легендарни и са перфектният завършек на ден, прекаран сред изкуство и изискана храна. Тук няма да е странно, ако в 5 сутринта се сблъскате с тълпи от хора, но не пред изхода, а на входа на нощните заведения.

Забележителности на Мадрид

„Ако си в Мадрид, значи си от Мадрид“ – местна сентенция, която чудесно илюстрира колко широко скроен и гостоприемен е най-испанският от всички испански градове.

Тук толкова много сгради приличат на замъци, че човек може да си помисли, че е попаднал в някоя приказка. Дори кметството със своите неоготически черти и бели върхове е удивително. Архитектурната обиколка може да започне от статуята на мечката на площад „Пуерта дел сол“. След това се разходете из фантастичния кралски дворец, преди да се насладите на природната красота в парк Ретиро. После посетете някой от многобройните и наистина забележителни музеи в града.   

През уикенда главният градски площад ще ви посрещне с много сергии и приятни открити кафенета. На „Лас Вендас“ пък, можете да се насладите на истинска корида.

Отдайте се на разтоварващ шопинг по „Гран Виа“ или в бизнес частта на града, но не забравяйте за прочутата следобедна сиеста, в която някои магазини и заведения затварят врати за почивка.

Отбийте се да видите невероятния стадион „Сантяго Бернабеу“, дори да не сте фен на Реал Мадрид, дори и да не сте фен на футбола изобщо. Гледката от високите му трибуни е впечатляваща, можете да седнете дори във ВИП ложите, да разгледате съблекалните на футболистите, а в музея на славата ще се насладите на трофеите на кралския отбор и неговата история. 

Полезна информация за летищата в Цюрих

Популярни авиокомпании по маршрут Цюрих - Испания