Меню

Търсене на полети от Испания до Мадагаскар

Покажи филтри

Мадагаскар

 • Антананариву
 • Обща информация

  Официален език: Малгашки, френски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Ариари (MGA)

 • Дворецът Рува

  Сред най-големите забележителности на мадагаскарската столица е дворецът Рува, построен в чест на кралица Ранавалона през XVII век, изграден предимно от дърво. Забележителен е фактът, че времето не го е съсипало и след реставрацията през 1995 г. е в пълния си блясък.

 • Мадагаскарска кухня

  Оризът заема важно място в мадагаскарската кухня, като се приготвя с пилешко, морски дарове, зеленчуци или сирена. Зелената люта чушка е любимо допълнение към почти всяко ястие, освен десертите разбира се. Месото от зебу е доста популярно. Вегетарианците също ще останат доволни, защото има доста видове салати и зеленчукови ястия.

 • Празници

  Християнските празници в Мадагаскар са добре отбелязвани. Мадагаскарският Дядо Коледа е различен от общоприетия – обикаля свободно улиците и раздава почерпки на децата. Празникът на Републиката и африканското обединение на 25 май е сред най-важните местни празници. 

Забележителности на Антананариву

Името на столицата на Мадагаскар може да звучи като истинска скоропоговорка за някои, затова все още може да се срещне краткото ѝ колониално название Тана. Мадагаскар е четвъртият по големина остров в света, което предполага неговата уникална природа. Неслучайно е наричан „осмият континент“. Официални езици са мадагаскарският и френският, но английският също е широко използван. През последните години здравният туризъм е особено развит в Мадагаскар, заради наличието на няколко билкови растения, които се използват за терапия срещу тежки заболявания.

Антананариву е разделен на три района: долна част или центърът, средна част, разположена насред скалите и Старият град, намиращ се в най-високата част, където са Дворецът на кралицата, Дворецът на министър-председателя, Съдебната палата, катедралите и домовете на някои от най-знатните местни семейства.

За да усетите типичната атмосфера на Антананариву, трябва да посетите цветните му пазарни площади, които са дузина на брой. Най-известният сред тях се намира на пл. Независимост. Всъщност това се смята и за един от най-големите площади в света, където може да откриете всичко – облекло, обувки, бижута, сувенири, дърворезби и други ръчно изработени предмети.

Зоопаркът Цимбазаза е изключително интересен, защото представя разнообразния и различен животински свят на Мадагаскар – лемури, костенурки и екзотични птици.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Мадагаскар на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Мадагаскар, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Мадагаскар, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Мадагаскар?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Мадагаскар, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Мадагаскар