Меню

Търсене на полети до Мюлуз

Покажи филтри

Мюлуз

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Кулата „Белведере“

  Тази 20-метрова кула за наблюдение, разположена на хълма Ребберг, е перфектното място за гледка към целия град. Тъй като градът се намира близо до границите с Германия и Швейцария, при ясно време можете да видите и Шварцвалд и Швейцарските Алпи. 

 • Парк „Салватор“

  Това е най-старият обществен парк в града, намиращ се в източната част на центъра на Мюлуз. Известен е с редките си дървета, като дървесното лале от Вирджиния, кадифения кедър на Калифорния и японското пагода дърво. Богатството на парка е резултат от успешните пътувания на местните предприемачи по време на Индустриалната революция, които носят от всички краища на света различни екзотични растения.

 • Музеите на Мюлуз

  Градът може да не е много голям, но поне седмица ще ви е необходима, за да разгледате внимателно всичките му музеи. Сред тях са още: Музей на текстила, Музей на електричеството, Исторически музей и други.

Забележителности на Мюлуз

Мюлуз е впечатляващ град, който със своите музеи си спечелва титлата „град на изкуството и историята“, дадена му от френското правителство. В миналото е бил значим център в Индустриалната революция, заради което бива наричан френският Манчестър.

„Градът е автомобила“ е най-големият автомобилен музей в света с над 400 класически модела коли. Изложбата „Автомобилно преживяване“ представя историята на автомобила от неговото изобретяване до наши дни. „Автомобилно състезание“ включва състезателни коли назад до 1908 г., а „Автомобилни шедьоври“ е съставен от 80 на брой луксозни превозни средства от периода 20-40-те години на 20-ти век. Специално място е отделено за най-бързата кола в света - Богати Вейрон.

Любителите на железопътния транспорт не бива да се чувстват пренебрегнати, защото има и Град на влака, в който „Платформа на историята“ е посветена на развитието на този вид транспорт в осем периода. „Линията на влака“ описва златната ера на влаковете, която е посочена между периода 1844 г. и 1960 г. „Влакова панорама“ пък е изложба на открито, която включва истински релси и парен локомотив от 1883 г., в който можете да влезете.

Извисявайки се на 97 метра от земята, калвинистка църква на Мюлуз е една от най-високите протестантски религиозни сгради в Европа. Въпреки, че е само на век и половина века, храмът  съдържа много по-стари компоненти, като например забележителните оловни остъклени прозорци от 14-ти век. Сградата се намира на централния площад на Мюлуз и понякога е домакин на концерти и изложби.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Мюлуз на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Мюлуз, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Мюлуз, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Мюлуз?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Мюлуз, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Мюлуз

Популярни авиокомпании, опериращи до Мюлуз

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Мюлуз

Виж хотели в Мюлуз