Меню

Търсене на полети до Аракажу

Покажи филтри

Аракажу

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Какво трябва да се види в Аракажу

  Mirante da Treze de Julho е кула с красив изглед към устието на река Sergipe, което разделя града. Тя се намира до крайбрежната алея Beira Mar. Имайте предвид, че е затворен в неделя и в понеделник.

 • Лятна фиеста

  Всяка година през юни или юли, се провежда празникът Festas Juninas, наричан още Forro Caju. По време на него, можете да видите хиляди танцьори от най-добрите танцови училища на едно място. 

 • Незабравим пейзаж

  В Аракажу има мангрови гори, които по време на прилив създават впечатлението, че короните на дърветата излизат от морето. Подобна гледка спира дъха и със сигурност си струва да се види. 

Забележителности на Аракажу

Аракажу ще ви зарадва с пясъчни плажове, голям брой ресторанти и барове, които са идеални за тези, които обичат парти атмосферата. Там ще попаднете на уникална природа, отлична кухня и сърдечни хора.

Atalaia Velha е най-популярният плаж на Аракажу. Площадките за игра по крайбрежната алея са идеални за семейства с деца. Ако сте от хората, които не могат да издържат без да проведат любимата си тренировка, посетете огромния парк Parque dos Cajueiros, за да се възползвате от спортните игрища и плувния басейн. В Аракажу може да посетите природния резерват за морски животни, известен с костенурките си. Най-забавно ще е да го посетите около 16:30 ч., когато ги хранят.

Бразилският град някога е бил важен пристанищен център. Традициите в риболова все още се поддържат, така че, ако се събудите достатъчно рано и се насочите към бреговата линия на индустриалния район, ще видите живописен изглед на рибарите, плаващи с цветни лодки. Градът е известен още с архитектурните си забележителности. Една от сградите, разположени в сърцето на Стария град, е Мостът на Императора от XIX в. Той предлага невероятна гледка към река Sergipe. В тази част на града ще намерите много очарователни улици, площади и ресторанти, където можете просто да се отпуснете и да се оставите на местната атмосфера да ви завладее.

Когато стомахът ви напомни, че е време за хапване, насочете се към улица Santos Dumont. Тя е пълна с ресторанти, предлагащи традиционни бразилски ястия, като feijoada completa (задушено с черен боб и различни видове месо, сервирано с ориз), churrasco (скара) и panquecas com tapioca (палачинки с кайма, сирена или друг пълнеж). Ако харесвате заведения с музика на живо, най-добрият избор за вас ще бъде барът Cariri, който има дългогодишна традиция. Ресторантите Ponto da Picanha и Pitu com Pirao da Eliane също ви гарантират отлично кулинарно изживяване. Ако предпочитате улична храна, потърсете места, където приготвят pastel - вид пайове с различни видове пълнежи.

Полезна информация за летищата в Аракажу

Популярни авиокомпании, опериращи до Аракажу

Полетно разписание: Аракажу

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Аракажу

Виж хотели в Аракажу