Меню

Търсене на полети до Анкара

Покажи филтри

Анкара

 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Площад Къзълай

  Модерното лице на Анкара е районът около площад Къзълай. Там са разположени най-популярните барове, кафенета, ресторанти и открити пазари. Нощният живот стартира там, но освен това в района има и много паметници, свързани с историята на града.

 • Улична храна

  Не може да отидете в Турция и да не опитате от местните дюнери, които се продават почти навсякъде. Точно в Анкара е постигнат рекорда за най-голям дюнер, чието тегло е било 1198 кг.

 • Център на анадолската цивилизация

  Музеят на анадолските цивилизации заслужава да бъде посетен, заради богатата си колекция от находки, която продължава да се увеличава. Самите сгради, в които музеят е поместен също са старинни и в ориенталски стил.

Забележителности на Анкара

Анкара е столица на Турция от 1923 г., но нейната история е далеч по-древна. Смята се, че първите заселници са стъпили още през 1200 г. пр. Хр. Хети, фриги, перси, римляни, византийци и други народи са оставили своя отпечатък в града, наричайки го по различен начин. Анкара е известна с породите ангорска коза, котка и заек, чиито козини се използват за изработването на вълнени дрехи.

Цитаделата на Анкара е символ, издържал изпитанието на вековете. Смята се, че основите й са положени през Античността, но се спори кои обитатели точно са искали първи да я построят. В последствие е завършена от римляните, а византийците правят допълнителни разширения. Основата й представлява петоъгълник, обграден от 42 кули. Тъй като крепостта е разположена върху хълм, от нея се разкрива прекрасна панорамна гледка към целия град. В подножието на Цитаделата се разстила Стара Анкара със своите тесни улички, къщи и дюкяни, напомнящи други старинни балкански градове

Може би най-посещаваната забележителност е мавзолеят на Ататюрк, включващ също парк и музей. Алеята на лъвовете, която води до самия мавзолей се нарича така, защото от двете си страни е обградена от каменни статуи на лъвове. Между плочките, които образуват въпросната алея умишлено е оставено разстояние, за да може посетителите да внимават, свеждайки глава надолу и почитайки бащата на нацията. В музея са изложени лични вещи на Ататюрк, сред които са неговата лимузина и яхта.

Храмът на Августин е друго свидетелство, че градът е населяван от древни времена. Надписите по него датират от 25 г. пр. Хр., а колоната в близост е построена в чест на римския император Юлиан Отстъпник. Наследство от римляните са също Римската баня и Римският театър. Сградата, която се забелязва от всяка точка на Анкара е джамията Коджатепе, която може да побере до 25 000 вярващи.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Анкара на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Анкара, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Анкара, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Анкара?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Анкара, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Анкара

Популярни авиокомпании, опериращи до Анкара

Полетно разписание: Анкара

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Анкара

Виж хотели в Анкара