Меню

Търсене на полети Турция - до Турция

Турция

 • Анталия
 • Истанбул
 • Измир
 • Бодрум
 • Адана
 • Трабзон
 • Kayseri
 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Обществен транспорт

  От летището до града се стига за около 15 мин. Т. нар. „долмуш“ или маршрутки са най-предпочитани за придвижване, защото спират почти навсякъде и са по-евтини от стандартните автобуси с фиксирани спирки. Такситата са доста по-скъпи през периода 24:00 ч. – 06:00 ч.

 • На пазар

  Около Часовниковата кула до ул. Ататюрк се намира пазарът, от който местните пазаруват. Старият град Калейчи е подходящо място за закупуване на традиционните турски килими, сувенири и кожени изделия. Бутиците се намират на Коняялти.

 • Турска кухня

  В Анталия си заслужава да опитате традиционен ябълков чай с мента и повече мед, поднесен в малки чашки под формата на лале, типичното турско кафе с щипка кардамон, различни видове баклава и локум, приготвени с розова вода, както и шиш-кебапът.

Забележителности на Анталия

Хубавите плажове в съчетание с планини, културно-археологическо наследство и международно летище, превръщат Анталия в един от скъпоценните камъни на турския туризъм. Централният плаж обикновено е доста натоварен, но има няколко други в близост, които предлагат повече спокойствие. Анталия съчетава  модерното лице на град, предлагащ различи глезотии на своите посетители и старинна част с тесни улички, джамии и къщи в традиционен османски стил, напомнящи за истории от преди новата ера. Кварталът Калеичи пази тази старинна атмосфера и е задължителна спирка за всички гости на града. Там се намира и туристическия информационен център.

Археологическият музей на Анталия е сред най-големите от този тип в Турция. Състои се от 13 зали, сред които е отделено място за най-малките посетители с изложба на детски играчки, събирани от древни времена до днес.

Триумфалната арка на Адриан е издигната през 130 г. в чест на посещението на римския император в града. Тя се намира в близост до пристанището, където са разположени много кафенета и ресторанти.

В района на Анталия има доста забележителности, сред които: древното селище Перге със своя римски театър, стадион и добре запазени улици с колони (на 18 км), градчето Аспендос (също на 18 км) със своя Амфитеатър, който все още се ползва за представления, Сиде, отново със запазен театър и римска баня, където се смята, че Клеопатра и Марк Антоний са се срещали.

В случай, че изберете за почивка Анталия, си заслужава да стигнете и до Памуккале или „памучният дворец“ . Прочутата забележителност е на 250 км от Анталия, но за нейните бели тераси с топли минерални басейни се носят легенди още от древността.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Турция на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Турция, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Турция, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Турция?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Турция, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Турция