Меню

Търсене на полети до Бургас

Покажи филтри

Бургас

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Морска градина

  Разположена точно над централния градски плаж, Морската градина на Бургас е основна забележителност на града. С красивата си растителност, множество скулптури и възможности за забавление, това е едно от най-приятните и интересни кътчета на града.  

 • Култура

  До бургаската култура можете да се докоснете в някой от градските музеи – исторически, археологически, етнографски и природонаучен; в различните театри, културни домове, опера и множество художествени галерии.  

 • Spirit of Burgas

  „Духът на Бургас“ е ежегоден музикален фестивал, превърнал се през последните години в един от най-популярните в Европа. На сцената му са се качвали имена като Моби, Лефтфилд, Продиджи, Хуан Алварес, Армин Ван Бюрен, Марк Найт, Фед ле Гранд и др.

Как да намеря евтини самолетни билети до Бургас?

Ако искате да намерите евтини самолетни билети до Бургас, то най-лесният начин е като използвате някой от сайтовете за търсене на самолетни билети например eSky. С негова помощ бързо и лесно ще откриете полети до Бургас, а и до почти всяка друга желана дестинация. Освен това с негова помощ може да се възползвате и от допълнителни услуги, така че да планирате пътуването си до последния детайл.

Удобствата на търсачката на eSky може да използвате както през браузър на компютър, таблет и телефон, така и през мобилното приложение. То е напълно безплатно и много лесно и удобно за използване. Налично е в Google Play и в App Store, като с негова помощ само с един клик ще имате постоянен достъп до стотици изгодни оферти до Бургас и до почти всяка друга дестинация.

Търсачката на eSky е удобен начин да сравните стотици оферти само за няколко секунди. Тя подрежда офертите по цена, като показва първо най-евтините. Така например може да намерите изгодни самолетни билети за директен полет Лондон Бургас само за около 50 евро.

Кога билетите до Бургас са най-евтини?

По средни изчисления билетите до Бургас са най-евтини 21 дни преди заминаване. Ако искате да летите от София до Бургас, то най-евтини билетите ще бъдат 47 дни преди заминаване. За полети Лондон Бургас билетите са най-евтини 31 дни преди заминаване. При всички случаи най-сигурният начин да намерите изгодни оферти за самолетни билети до Бургас е като резервирате полета предварително и като следите за актуални промоции и намаления.

Авиокомпании, които летят от и до Бургас

Сред авиокомпаниите, с които може да летите от и до Бургас, са Aeroflot, Wizz Air, S7 Airlines и други. Полети се осъществяват няколко пъти седмично, като има директни полети и такива с прекачване. Добре е да проверявате разписанието, за да разполагате с актуалната информация и да планирате спокойно пътуването си.

От летище Бургас се изпълняват полети до различни дестинации. Сред тях са: Лондон, Москва и други. Винаги проверявайте разписанието предварително, тъй като са възможни промени в часовете на излитане и кацане в зависимост от сезона, метеорологичната обстановка и т.н.

Летище Бургас

Летище Бургас се намира на около 10 км от центъра. То е единственото летище в Бургас, една от най-популярните морски дестинации в България и базирано в квартал Сарафово Много хора от страната и чужбина избират Бургас за своята лятна почивка, а и като цяло градът се слави като една от най-популярните туристически дестинации.

Транспорт от летище Бургас до центъра

От летището до Бургас може да се придвижите с градския транспорт, с такси или кола под наем. Ако предпочитате да се придвижите с обществен транспорт, то по маршрута се движат автобусите на линия 15, така че да осъществите трансфера от летището до центъра лесно, удобно и евтино.

Ако държите да се придвижвате с автомобил, то може да се възползвате от услугата кола под наем или да поръчате такси. Кола под наем може да вземете от летище Бургас, като на място предлагат услугите си няколко компании за отдаване на автомобили под наем. Такси може да поръчате на място от летището, по телефона или през интернет.

Независимо дали ще изберете такси или кола под наем за придвижването си от летището до центъра, с автомобил може да стигнете до почти всяка желана точка на Бургас и то сравнително бързо. Колата под наем и таксито са удобен вариант в случаите когато пътувате с повече багаж, с деца или с домашни любимци, или пък когато не разполагате с много свободно време и искате да стигнете възможно най-бързо до желаната точка.

Как да намеря евтини полети до Бургас?

Един от най-сигурните начини да намерите евтини полети до Бургас е като резервирате самолетните си билети предварително. Все пак има някои основни правила, които е добре да имате предвид, когато търсите евтини самолетни билети до Бургас, а и до други дестинации.

Едно от тях е, че колкото по-популярен е маршрутът в конкретния период от време, толкова по-вероятно е цените на билетите да скочат. Изключение правят нискотарифните авиокомпании, които предлагат част от билетите на доста ниски цени, но затова е нужно да следите редовно за промоциите им и да резервирате бързо.

Периодът за пътуването също е от значение. Ако например планирате да летите по време на почивките и празниците, се пригответе за значително по-високи цени на билетите, особено ако резервирате в последния момент. Ако обаче сте склонни да пътувате, когато няма особен наплив от пътуващи до конкретната дестинация, то е много по-вероятно да намерите евтини билети до Бургас.

Ако искате да разполагате с най-актуалната информация за изгодни оферти за полети до Бургас, то се запишете за нюзлетъра на eSky. Така ще имате достъп до актуална информация и ще си спестите време в търсене и разглеждане на оферти.

Друг много полезен инструмент е т. нар. ценово известие. За целта е необходимо да изберете желана дестинация за пътуване и да определите лимит на цената на билета. Веднага щом се появят билети, отговарящи на вашите изисквания, ще получите офертата директно на пощата си. Заявяването на ценово известие става за няколко секунди през сайта на eSky.

Имайте предвид, че най-изгодните билети до Бургас обикновено са в много ограничено количество и се изчерпват за секунди, затова резервирайте бързо. Така ще си гарантирате място в самолета и незабравимо пътешествие до желаната дестинация на възможно най-добра цена.

Полети Лондон Бургас

Директният полет Лондон Бургас е с продължителност около 3 часа и половина, като маршрутът се поддържа от нискотарифната авиокомпания Wizz Air. Това е един от най-популярните полети, тъй като много хора пътуват по маршрута както с цел бизнес, така и за отдих и туризъм. Изпълнява се няколко пъти седмично.

Полети Москва Бургас

Директният полет Москва Бургас е с продължителност от около 3 часа и половина, като по маршрута летят няколко авиокомпании. Сред тях са Aeroflot, S7 Airlines и други. Това е един от най-популярните маршрути от Бургас, като полетите се изпълняват няколко пъти седмично.

Ако все пак искате да намерите евтини самолетни билети до Бургас, то се възползвайте от удобствата, които търсачката на eSky предлага. В секция Оферти на сайта ще намерите най-изгодните предложения за полети до хиляди дестинации по цял свят. Както вече знаете, билетите на най-добра цена са в ограничено количество, затова резервирайте бързо.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Бургас на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Бургас, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Бургас, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Бургас?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Бургас, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Бургас

Популярни авиокомпании, опериращи до Бургас

Бургас е морски град в България. Летище Бургас обслужва вътрешни полети и международни полети. Полети до Бургас осъществяват редовни и нискотарифни авиокомпании. Редовни авиокомпании, които предлагат полети до Бургас са Aeroflot, Bulgaria Air, Germania, Norwegian Air International, S7 Airlines и други. Евтини полети до Бургас предлага нискотарифната авиокомпания Wizz Air. Бургас е популярна дестинация за много туристи от цял свят. Бургас е морски курорт, който предлага интересни забележително за посетителите. Той е подходяща дестинация за почивка, за бизнес срещи и за морска ваканция. Бургас е подходяща дестинация за семейна почивка и почивка с деца.

 

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бургас

Виж хотели в Бургас