Меню

Търсене на полети до София

Покажи филтри

София

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Мултикултурна столица

  Само в София може да се наблюдава забележителното съжителство на православна и католическа църква, джамия и синагога, отстоящи на не повече от 4 минути едни от други. София, а и България като цяло, винаги е била символ на толерантност и интеркултурен диалог.

 • Музеи и галерии

  В София има множество музеи и галерии, които разкриват по неповторим начин огромното ѝ историческо и културно богатство. Националният исторически музей в София е сред най-големите в Европа. 

 • Нощен живот

  Нощният живот на София е наистина удивителен и може да задоволи абсолютно всеки вкус. Страхотните барове и клубове с различна музика отварят врати отрано, за да посрещнат ранобудните софиянци. Въпреки това градът не е шумен за почиващите.  

Къде да намеря евтини полети до София?

Лесно ще откриете евтини полети до София с помощта на някоя онлайн търсачка за самолетни билети, каквато е eSky. Системата позволява бързо и детайлно търсене, сравняване и резервиране на полети както до летище София, така и до други аерогари в страната. Освен през сайта, можете да използвате търсачката за полети на eSky и през мобилното приложение. 

Кои авиолинии предлагат евтини полети до София
Някои от авиокомпаниите, които предлагат евтини полети от и до София, са: Bulgaria Air, Ryanair, Wizz Air, Aegean, Lufthansa, easyJet, Qatar Airways, Alitalia, Turkish Airlines, British Airways, LOT, Austrian Airlines и много други. До летище София се осъществяват директни полети, полети с прекачване, както и международни и вътрешни полети. 

Евтини полети до летище София можете да намерите чрез търсачката за полети на eSky. Летището е единственото в София, столицата на България, и най-голямото в цялата страна. Намира се сравнително близо до центъра на града – на около 10 км. и се използва както от редовните, така и от нискотарифните авиокомпании.

Ако желаете да следите за евтини полети до София и до други градове в България, то можете да използвате търсачката за полети на eSky, както и да си свалите безплатното мобилно приложение на своя таблет или телефон (достъпно в Google Play и App Store). Така ще разполагате с хиляди изгодни оферти за полети по цял свят, както и за настаняване и допълнителни услуги по всяко време. 

Сравняване на оферти за полети до София
Ако поне веднъж сте търсили евтини полети онлайн, то със сигурност знаете колко изтощително и напрягащо може да е разглеждането на сайтовете за търсене на полети, както и на сайтовете на авиокомпаниите. Това се дължи на факта, че трябва да минете през няколко различни стъпки и да въведете датите за пътуването на всеки уебсайт поотделно. Истината е, че сравняването на цени за полети до София и до всяка друга дестинация в света може да бъде много по-лесно.

За целта използвайте търсачката за полети на eSky, която има огромно предимство пред сайтовете на авиокомпаниите, а именно – събира на едно място всички най-евтини полети до София. Тя показва оферти както на нискотарифни авиопревозвачи, така и на редовни. Докато сравнявате цените на полетите до София, най-вероятно ще забележите, че най-изгодните оферти се предлагат от нискотарифните авиокомпании като Ryanair, easyJet и Wizz Air. Въпреки това обаче не е никак необичайно и някои редовни авиокомпании като Bulgaria Air например да предлагат евтини полети до София. Винаги е добра идея да сравните офертите, тъй като понякога най-евтините билети не включват регистриран багаж и допълнителни услуги и за които ще се наложи да платите допълнително.

Колко летища има в София
Българската столица се обслужва от летище София, наричано още “Враждебна” и с IATA код SOF. Летището разполага с два терминала – Терминал 1 и Терминал 2. То ежедневно обслужва стотици полети на десетки авиокомпании, сред които: Ryanair, Bulgaria Air, Wizz Air, easyJet, Lufthansa, Qatar Airways, Alitalia, Turkish Airlines, LOT, Austrian Airlines, Aegean, British Airways и други.

Летище София се намира на около 10 км. от центъра на града. Освен двата терминала на летището, там се помещава и платформата за ремонт и поддръжка на самолети Луфтханза Техник София. Едни от най-популярните маршрути, които се изпълняват до София, са: Лондон София, Рим София, Истанбул София, Виена София, Атина София, Париж София, Берлин София и др.

Как се стига от летище София до центъра на града
От летище София до центъра на града се стига лесно с градски транспорт, с метро, с такси или с кола под наем. Летище София се намира само на 10 км. от центъра. В зависимост от трафика пътуването отнема между 20 и 30 минути. Между летището и центъра се стига и с градски транспорт. Можете да използвате автобуси, като например номер 84 или 184. Като пътуването от центъра до летището отнема около 30-40 минути. Все пак е добре да се предвиди поне един час за придвижване, в случай че има задръстване или други непредвидени обстоятелства. До летището може да се стигне и с автобусна линия 384, която свързва квартал Дружба с Терминал 2.

На летището има и безплатен летищен транспорт, който свързва Терминал 1 и Терминал 2. Автобусите се движат между 07:00 и 19:15 часа като интервалът на движение е 30 минути.

От летището до центъра се стига много лесно с метрото и по-точно с линия 1. С влаковете на подземната железница е възможно да се придвижите от летището до центъра за около 20 минути. Също така може да стигнете до центъра и с такси или като си вземете кола под наем.

Кога има евтини самолетни билети до Рим
Почти всеки, който пътува със самолет, знае, че авиокомпаниите почти постоянно променят цената на билетите. Това зависи от няколко фактора, сред които сезонът, интересът към дестинацията и др. Друг ключов критерий, влияещ върху цената на билета, е датата на пътуване. Ако искате да посетите България в разгара на сезона, когато има наплив от туристи, то е много вероятно цените на билетите да са високи. Ако не държите да пътувате точно в конкретния момент, а предпочитате да посетите София срещу по-малко пари, то изчакайте да свърши туристическият сезон. Тогава ще имате голям избор от оферти и ще може да изберете най-подходящата за вас, и то на много по-изгодна цена.

Добра техника за намиране на изгодни самолетни билети е да започнете с търсенето на полетите до София поне месец по-рано. От полза ще ви е да следите актуалната информация за полетните разписания и цените на предложенията. 

Ако искате да получавате най-актуалната информация за полети, изгодни оферти, промоции и цена на самолетни билети, можете да се абонирате за нюзлетъра на eSky. Друг полезен инструмент е ценовото известие, с което ще получавате персонализирани оферти спрямо предварително зададените от вас критерии за желан маршрут и ценови лимит на офертите. Така веднага, щом се появи оферта, ще я получите на имейла си с възможност за директна резервация. Ако получите оферта, която ви устройва, то по-добре да не губите време, тъй като в повечето случаи има и други хора, които следят същите маршрути и рискът да ви изпреварят и да резервират последните налични билети е много голям.

Евтини полети до София
Едни от най-популярните дестинации може да бъдат и едни от най-евтините, особено ако по тези маршрути оперират нискотарифните авиокомпании. Такива маршрути са например Атина София, Берлин София, Рим София, Париж София, Лондон София и много други. Ако взимате билетите предварително, може да ги намерите на доста изгодна цена, а ако хванете някоя промоция, е възможно цените да паднат до 10-15 евро за двупосочен билет.

Ако искате да намерите наистина много евтини полети до София, посетете eSky и изберете секция Оферти – в нея ще откриете най-изгодните оферти не само за полети до София, но и до други дестинации. Обикновено на най-ниска цена има само по няколко билета, затова не чакайте прекалено дълго – билетите се изчерпват бързо.  

С кои авиокомпании може да се пътува евтино до София 
Евтини полети до София предлагат Ryanair и WizzAir. Понякога може да се намерят евтини билети до София и на авиокомпании, които са редовни и обикновено с по-високи цени на билетите. Такива например са Bulgaria Air, Lufthansa и много други.  

От извъневропейски държави също е възможно да се стигне със самолет до София. Благодарение на полетите на авиокомпании като flydubai, Qatar Airways, BH Air, Corendon Europe и др.

В секцията Оферти на сайта на eSky ще откриете изгодни оферти за полети до различни дестинации, една от които именно е София. Обикновено изгодните оферти за билети са в ограничено количество и се изчерпват бързо, затова е добре да се възползвате навреме и да резервирате билета си предварително. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до София на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до София, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до София, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до София?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до София, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в София

Популярни авиокомпании, опериращи до София

До София летят редовни авиокомпании и нискотарифни авиокомпании. Полети до София изпълняват много авиокомпании. Сред нискотарифните авиокомпании, които предлагат евтини полети до София, са WizzAir, Ryanair, easyJet. Сред редовните авиокомпании, които имат полети до София, са Bulgaria Air, Lufthansa, Turkish Airlines, Aeroflot, Qatar Airways, British Airways, LOT, Air France, Air Serbia, Alitalia и много други. До София се осъществяват директни полети и полети с прекачване. Летище София се намира в столицата на България. То е единственото летище в града. До София ежедневно летят стотици авиокомпании. София е популярна дестинация за много туристи от цял свят. Пасажерите летят до София с цел туризъм или за бизнес пътувания. 

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в София

Виж хотели в София