Меню

Търсене на полети от Берлин до София

Покажи филтри

София

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Мултикултурна столица

  Само в София може да се наблюдава забележителното съжителство на православна и католическа църква, джамия и синагога, отстоящи на не повече от 4 минути едни от други. София, а и България като цяло, винаги е била символ на толерантност и интеркултурен диалог.

 • Музеи и галерии

  В София има множество музеи и галерии, които разкриват по неповторим начин огромното й историческо и културно богатство. Националният исторически музей в София е сред най-големите в Европа. 

 • Нощен живот

  Нощният живот на София е наистина удивителен и може да задоволи абсолютно всеки вкус. Страхотните барове и клубове с различна музика отварят врати отрано, за да посрещнат ранобудните софиянци. Въпреки това градът не е шумен за почиващите.  

Как да търсим и резервираме изгодни самолетни билети от Берлин до София

Ежедневно между немската и българската столица пътуват стотици хора. Някои от тях по работа, други с цел туризъм и забавление, трети, за да се приберат при близките и приятелите си за празниците и почивните дни. Какъвто и да е вашият повод да пътувате от Берлин до София, то е добре да знаете как и къде да търсите изгодни полети Берлин София.

Един от най-лесните начини за това е чрез някоя онлайн търсачка за полети, каквато е eSky. Тук ще намерите хиляди предложения за полети не само по конкретния маршрут, но и до дестинации по целия свят. Търсачката събира предложения за полети от над 950 авиокомпании, като позволява комбинирането на полети на различни авиопревозвачи в една резервация. По този начин можете да пътувате в най-удобните за вас ден и час без въобще да се съобразявате с полетното разписание само на една-единствена авиокомпания.

Лесно резервиране на полети

Преди да стигнете до етапа с резервирането на желания полет е добре да потърсите и сравните различни оферти. Обърнете внимание не само на цената, но и на това дали полетът е директен или с прекачване, с каква продължителност е, какво се включва в цената на билета и т.н. Също така е важно да проверите и колко и какъв безплатен багаж е включен в тарифата.

Удобството на търсачката за полети на eSky е, че сравнява вместо вас офертите за полети, като ги подрежда по цена, така че да видите първо най-евтините предложения. Към всяка една оферта има допълнителна информация, вкл. времетраене на полета, авиокомпания, която го изпълнява, включени в цената услуги и т.н.

След като изберете полета, който отговаря на нуждите на вашето пътуване от Берлин до София, можете да го резервирате. Тук е моментът, където можете да добавите допълнителни услуги като допълнителен багаж, туристическа застраховка, застраховка за анулация на пътуване, услуга онлайн регистрация за по-лесно издаване на бордните карти, пакет Допълнително обслужване, осигуряващ помощ от консултантите на eSky за добавяне на определени услуги.

Попълване на данните в самолетния билет

При въвеждането на данните на пътниците и на платеца е много важно да сте внимателни. Проверявайте по няколко пъти изписването и едва тогава резервирайте. Имайте предвид, че някои авиокомпании таксуват за промени в данните в билета, а други въобще не позволяват нанасянето на такива. Също така е важно да знаете, че на летището трябва да носите и представите документа за самоличност, с който е извършена онлайн регистрацията за полета.

Мога ли да се кача в самолета само с билет

Много хора се питат дали е възможно да се качат на борда само със самолетен билет. Той не е достатъчен - нужна ви е бордна карта, в която са въведени личните ви данни. Разбира се, за да преминете проверката на летището, ви е необходим валиден документ за самоличност.

Кога има изгодни самолети билети от Берлин до София

Полети от Берлин до София има ежедневно, като се изпълняват както от редовни, така и от нискотарифни авиокомпании. Ако искате да ги резервирате на възможно най-изгодната цена, то е препоръчително да започнете търсенето поне няколко седмици по-рано. Като цяло цената на самолетните билети зависи от търсенето, сезона, наличието на промоционални кампании на авиокомпаниите.

Ако искате да намерите евтини полети по маршрута, то резервирайте самолетните билети възможно най-рано. Ако нямате фиксирани дати за пътуване, то използвайте опцията +-3 дни в сайта на eSky, където ще видите кога са най-евтините самолетни билети. Понякога авиокомпаниите правят разпродажба на полети, където е възможно да резервирате самолетен билет от Берлин до София само за няколко евро.

Подготовка за пътуването

Освен да се погрижите за резервирането на самолетните билети, подготовката на едно пътуване включва и резервиране на място за настаняване. В случай че нямате роднини или приятели, при които да отседнете в София, то е добре да помислите за нощувките си предварително.

В случая ще ви е от полза да проверите секцията Хотели в eSky, където са събрани предложенията от над 1.3 млн места за настаняване по цял свят. Тук можете да изберете какъв тип място за настаняване търсите, за колко дни и къде. Имате опция да подредите предложенията по цена, разстояние от центъра на града или от някоя забележителност, наличие на определени допълнителни услуги в хотела, както и тип включено изхранване в цената и много други.

Резервирането на самолетен билет и хотел ви носи допълнителна полза, тъй като можете да спестите до 30% от крайната цена. В случая може да видите и секцията Полет + хотел, където само в няколко лесни стъпки ще резервирате самолетния си билет и нощувките в София.

Подготовка на багажа за пътуването

Ако пътуването ви наближава и вече сте резервирали полет и хотел в София, то е добре да помислите и за това колко и какъв багаж ще вземете със себе си. Често това се определя от самата авиокомпания, която дава право на определено количество ръчен и регистриран багаж.

Съобразете броя и размерите на куфарите с ограниченията на авиокомпанията, с която летите. В противен случай е възможно да се наложи да заплатите допълнителни такси за свръхбагаж и по този начин да натоварите излишно бюджета си.

Освен за количеството и размерите на багажа е добре да помислите и за съдържанието му. При пътуване със самолет има ограничения за превоза на течности - до 1 л. общо в опаковки до 100 мл. Поради съображения за сигурност авиокомпаниите не позволяват превозването някои предмети в ръчния и регистрирания багаж – кои и какви точно можете да видите в списъка със забранени за превоз в самолета вещи.

Ако искате да се улесните при избора на подходящи дрехи и обувки за пътуването и престоя в София, то е препоръчително да проверите каква е прогнозата за времето в София за дните, в които ще сте в града. Друг трик е планирането на тоалетите за всеки ден от пътуването, така че да носите със себе си дрехи и обувки, които наистина ще носите.

Какво да видите в София

Столицата на България предлага голям избор от архитектурни, исторически и културни забележителности, които всеки турист си струва да посети. Голяма част от тях са съсредоточени именно в центъра на града, където могат да се видят немалко музеи, паметници на културата и легендарни сгради и места.

Сред тях са Статуята на Света София, църквата Св. София, храм-паметникът Александър Невски, сградата на Софийски университет Св. Климент Охридски и много други. Жълтите павета са един от символите на града, затова се разходете и там. Отстрани ще видите значими сгради като тази на Президентството, Министерски съвет, Народното събрание и други.

Ако искате да си отпочинете сред зеленина и приятни мелодии от улични музиканти, се отбийте през парка пред Народния театър. Там можете да поседите на тревата, да се наслаждавате на хладината под големите дървета и да слушате музика от талантливи музиканти.

Ако искате да се забавлявате, то изберете някой от баровете и заведенията, предлагащи ободряващи напитки и музика, селектирана или изпълнена на живо. В града има и организирани обиколки на различни барове, където можете не само да пробвате различни питиета, но и да се запознаете с много нови и интересни хора.

Какво да опитате в София

Докато се разхождате по улицата, ще видите по тротоарите и площадите да се предлагат печена царевица, кестени, захарен памук, ядки, сладолед и какво ли още не. Може да пробвате нещо от дюкянчетата, а ако сте наистина гладни, се отбийте през някое заведение за хранене с типична българска кухня или нещо различно. Градът предлага изобилие от нови вкусове, затова си струва да опитате!

Полезна информация за летищата

Берлин София

Популярни авиокомпании по маршрут Берлин - София

Берлин София е често използван полетен маршрут. Освен кратки полети, цените на самолетните билети са изключително достъпни. Евтини полети от немската столица можем да запазим с нискотарифния авиопревозвач Ryanair, като пътуването продължава малко над 2 часа.

Редовните авиокомпании като Lufthansa, Austrian, LOT също предлагат полети до София с едно или няколко прекачвания.

Полетно разписание:

Берлин София

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в София

Виж хотели в София