Меню

Търсене на полети от Берлин до София

Покажи филтри

София

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Мултикултурна столица

  Само в София може да се наблюдава забележителното съжителство на православна и католическа църква, джамия и синагога, отстоящи на не повече от 4 минути едни от други. София, а и България като цяло, винаги е била символ на толерантност и интеркултурен диалог.

 • Музеи и галерии

  В София има множество музеи и галерии, които разкриват по неповторим начин огромното ѝ историческо и културно богатство. Националният исторически музей в София е сред най-големите в Европа. 

 • Нощен живот

  Нощният живот на София е наистина удивителен и може да задоволи абсолютно всеки вкус. Страхотните барове и клубове с различна музика отварят врати отрано, за да посрещнат ранобудните софиянци. Въпреки това градът не е шумен за почиващите.  

Как да търсим и резервираме изгодни самолетни билети от Берлин до София

Ежедневно между немската и българската столица пътуват стотици хора. Някои от тях по работа, други с цел туризъм и забавление, трети, за да се приберат при близките и приятелите си за празниците и почивните дни. Какъвто и да е вашият повод да пътувате от Берлин до София, то е добре да знаете как и къде да търсите изгодни полети Берлин София.

Един от най-лесните начини за това е чрез някоя онлайн търсачка за полети, каквато е eSky. Тук ще намерите хиляди предложения за полети не само по конкретния маршрут, но и до дестинации по целия свят. Търсачката събира предложения за полети от над 950 авиокомпании, като позволява комбинирането на полети на различни авиопревозвачи в една резервация. По този начин можете да пътувате в най-удобните за вас ден и час без въобще да се съобразявате с полетното разписание само на една-единствена авиокомпания.

Лесно резервиране на полети

Преди да стигнете до етапа с резервирането на желания полет е добре да потърсите и сравните различни оферти. Обърнете внимание не само на цената, но и на това дали полетът е директен или с прекачване, с каква продължителност е, какво се включва в цената на билета и т.н. Също така е важно да проверите и колко и какъв безплатен багаж е включен в тарифата.

Удобството на търсачката за полети на eSky е, че сравнява вместо вас офертите за полети, като ги подрежда по цена, така че да видите първо най-евтините предложения. Към всяка една оферта има допълнителна информация, вкл. времетраене на полета, авиокомпания, която го изпълнява, включени в цената услуги и т.н.

След като изберете полета, който отговаря на нуждите на вашето пътуване от Берлин до София, можете да го резервирате. Тук е моментът, където можете да добавите допълнителни услуги като допълнителен багаж, туристическа застраховка, застраховка за анулация на пътуване, услуга онлайн регистрация за по-лесно издаване на бордните карти, пакет Допълнително обслужване, осигуряващ помощ от консултантите на eSky за добавяне на определени услуги.

Попълване на данните в самолетния билет

При въвеждането на данните на пътниците и на платеца е много важно да сте внимателни. Проверявайте по няколко пъти изписването и едва тогава резервирайте. Имайте предвид, че някои авиокомпании таксуват за промени в данните в билета, а други въобще не позволяват нанасянето на такива. Също така е важно да знаете, че на летището трябва да носите и представите документа за самоличност, с който е извършена онлайн регистрацията за полета.

Мога ли да се кача в самолета само с билет

Много хора се питат дали е възможно да се качат на борда само със самолетен билет. Той не е достатъчен - нужна ви е бордна карта, в която са въведени личните ви данни. Разбира се, за да преминете проверката на летището, ви е необходим валиден документ за самоличност.

Кога има изгодни самолети билети от Берлин до София

Полети от Берлин до София има ежедневно, като се изпълняват както от редовни, така и от нискотарифни авиокомпании. Ако искате да ги резервирате на възможно най-изгодната цена, то е препоръчително да започнете търсенето поне няколко седмици по-рано. Като цяло цената на самолетните билети зависи от търсенето, сезона, наличието на промоционални кампании на авиокомпаниите.

Ако искате да намерите евтини полети по маршрута, то резервирайте самолетните билети възможно най-рано. Ако нямате фиксирани дати за пътуване, то използвайте опцията +-3 дни в сайта на eSky, където ще видите кога са най-евтините самолетни билети. Понякога авиокомпаниите правят разпродажба на полети, където е възможно да резервирате самолетен билет от Берлин до София само за няколко евро.

Подготовка за пътуването

Освен да се погрижите за резервирането на самолетните билети, подготовката на едно пътуване включва и резервиране на място за настаняване. В случай че нямате роднини или приятели, при които да отседнете в София, то е добре да помислите за нощувките си предварително.

В случая ще ви е от полза да проверите секцията Хотели в eSky, където са събрани предложенията от над 1.3 млн места за настаняване по цял свят. Тук можете да изберете какъв тип място за настаняване търсите, за колко дни и къде. Имате опция да подредите предложенията по цена, разстояние от центъра на града или от някоя забележителност, наличие на определени допълнителни услуги в хотела, както и тип включено изхранване в цената и много други.

Резервирането на самолетен билет и хотел ви носи допълнителна полза, тъй като можете да спестите до 30% от крайната цена. В случая може да видите и секцията Полет + хотел, където само в няколко лесни стъпки ще резервирате самолетния си билет и нощувките в София.

Подготовка на багажа за пътуването

Ако пътуването ви наближава и вече сте резервирали полет и хотел в София, то е добре да помислите и за това колко и какъв багаж ще вземете със себе си. Често това се определя от самата авиокомпания, която дава право на определено количество ръчен и регистриран багаж.

Съобразете броя и размерите на куфарите с ограниченията на авиокомпанията, с която летите. В противен случай е възможно да се наложи да заплатите допълнителни такси за свръхбагаж и по този начин да натоварите излишно бюджета си.

Освен за количеството и размерите на багажа е добре да помислите и за съдържанието му. При пътуване със самолет има ограничения за превоза на течности - до 1 л. общо в опаковки до 100 мл. Поради съображения за сигурност авиокомпаниите не позволяват превозването някои предмети в ръчния и регистрирания багаж – кои и какви точно можете да видите в списъка със забранени за превоз в самолета вещи.

Ако искате да се улесните при избора на подходящи дрехи и обувки за пътуването и престоя в София, то е препоръчително да проверите каква е прогнозата за времето в София за дните, в които ще сте в града. Друг трик е планирането на тоалетите за всеки ден от пътуването, така че да носите със себе си дрехи и обувки, които наистина ще носите.

Какво да видите в София

Столицата на България предлага голям избор от архитектурни, исторически и културни забележителности, които всеки турист си струва да посети. Голяма част от тях са съсредоточени именно в центъра на града, където могат да се видят немалко музеи, паметници на културата и легендарни сгради и места.

Сред тях са Статуята на Света София, църквата Св. София, храм-паметникът Александър Невски, сградата на Софийски университет Св. Климент Охридски и много други. Жълтите павета са един от символите на града, затова се разходете и там. Отстрани ще видите значими сгради като тази на Президентството, Министерски съвет, Народното събрание и други.

Ако искате да си отпочинете сред зеленина и приятни мелодии от улични музиканти, се отбийте през парка пред Народния театър. Там можете да поседите на тревата, да се наслаждавате на хладината под големите дървета и да слушате музика от талантливи музиканти.

Ако искате да се забавлявате, то изберете някой от баровете и заведенията, предлагащи ободряващи напитки и музика, селектирана или изпълнена на живо. В града има и организирани обиколки на различни барове, където можете не само да пробвате различни питиета, но и да се запознаете с много нови и интересни хора.

Какво да опитате в София

Докато се разхождате по улицата, ще видите по тротоарите и площадите да се предлагат печена царевица, кестени, захарен памук, ядки, сладолед и какво ли още не. Може да пробвате нещо от дюкянчетата, а ако сте наистина гладни, се отбийте през някое заведение за хранене с типична българска кухня или нещо различно. Градът предлага изобилие от нови вкусове, затова си струва да опитате!

✔️ Има ли специални оферти за полети от Берлин до София на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Берлин до София, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Берлин до София, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Берлин до София?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Берлин до София, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Берлин София

Популярни авиокомпании по маршрут Берлин - София

Берлин София е често използван полетен маршрут. Освен кратки полети, цените на самолетните билети са изключително достъпни. Евтини полети от немската столица можем да запазим с нискотарифния авиопревозвач Ryanair, като пътуването продължава малко над 2 часа.

Редовните авиокомпании като Lufthansa, Austrian, LOT също предлагат полети до София с едно или няколко прекачвания.

Полетно разписание:

Берлин София

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в София

Виж хотели в София