Меню

Търсене на полети от Варна до София

Покажи филтри

София

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Мултикултурна столица

  Само в София може да се наблюдава забележителното съжителство на православна и католическа църква, джамия и синагога, отстоящи на не повече от 4 минути едни от други. София, а и България като цяло, винаги е била символ на толерантност и интеркултурен диалог.

 • Музеи и галерии

  В София има множество музеи и галерии, които разкриват по неповторим начин огромното й историческо и културно богатство. Националният исторически музей в София е сред най-големите в Европа. 

 • Нощен живот

  Нощният живот на София е наистина удивителен и може да задоволи абсолютно всеки вкус. Страхотните барове и клубове с различна музика отварят врати отрано, за да посрещнат ранобудните софиянци. Въпреки това градът не е шумен за почиващите.  

Забележителности на София

Столицата на България е разположена в западната част на страната, в подножието на три красиви планини: Витоша – на юг, Люлин – на запад и Стара планина – на север. През нея тече втората най-дълга река в страната – Искър, както и двата й притока – Перловска и Владайска река, а в централната градска част, както и в няколко крайни квартала на София има минерални извори.

София е една от най-древните европейски столици, като следи за нейното съществуване датират от 5000 г. пр. Хр. Своят отпечатък върху нея са оставяли диви племена, римляни, византийци и османци; земетресения, пожари и бомбардировки, но почти през цялата си история тя е била важен икономически, образователен и културен център, гордо носещ своя съвременен девиз „Расте, но не старее“.

Днес София е красив, модерен и зелен град със сравнително младо население. В красиви сгради в централната градска част са концентрирани повечето национални институции на трите власти. Тук се намират едни от най-големите и престижни университети в страната, много музеи, църкви, паметници, театри, кина и други. Една от гордостите на София е най-голямата катедрала на Балканския полуостров – пленителният Храм-паметник Александър Невски.

В столицата има няколко големи красиви парка, подходящи за отдих и забавление на малки и големи. Транспортната мрежа е добре развита, като едно от най-големите й очарования е софийският трамвай, кръстосващ улиците на града от 1901 г.

София приветства своите гости с множество 3 и 4-звездни хотели, а най-претенциозните са добре дошли в петзвездните Балкан, Хилтън, Радисън, Гранд хотел София, Маринела и други. В града има огромно разнообразие от заведения за хранене, предлагащи кухня от цял свят. В града има над 10 големи шопинг центъра.  

Полезна информация за летищата

Варна София

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - София

Варна София е един от популярните полетни маршрути у нас. Полетът трае около 40 минути и е изключително удобен начин за бързо придвижване между двата големи бъгларски града. Полети между Варна и София осъществяват две авиокомпании. Националният превозвач Bulgaria Air лети всеки ден минимум по два пъти, като броят полети зависи от натовареността на сезона.

Отскоро евтини самолетни билети Варна–София започна да предлага и унгарската нискотарифна авиокомпания Wizzair. Тя също осъществява ежедневни полети – в 20:00 или в 21:55 ч. в различните дни от седмицата. Самолетните билети, предлагани от авиокомпанията са на изключително ниски цени. 

Полетно разписание:

Варна София

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в София

Виж хотели в София