Меню

Търсене на полети от Айндховен до София

Покажи филтри

София

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Мултикултурна столица

  Само в София може да се наблюдава забележителното съжителство на православна и католическа църква, джамия и синагога, отстоящи на не повече от 4 минути едни от други. София, а и България като цяло, винаги е била символ на толерантност и интеркултурен диалог.

 • Музеи и галерии

  В София има множество музеи и галерии, които разкриват по неповторим начин огромното й историческо и културно богатство. Националният исторически музей в София е сред най-големите в Европа. 

 • Нощен живот

  Нощният живот на София е наистина удивителен и може да задоволи абсолютно всеки вкус. Страхотните барове и клубове с различна музика отварят врати отрано, за да посрещнат ранобудните софиянци. Въпреки това градът не е шумен за почиващите.  

Как да намерим изгодни самолетни билети от Айндховен до София

Айндховен се намира в южната част на Холандия и дотам често пътуват хора както с цел почивка и туризъм, така и заради бизнес ангажименти. Градът е доста популярно място за студентите, тъй като има няколко университета, ежегодно приемащи студенти от различни краища на света. Именно затова популярни за пътуване по маршрута са дните около празниците и почивките.

Както вероятно вече знаете, когато търсите самолетни билети, е добре да започнете с преглеждането на офертите за полети от Айндховен до София поне няколко седмици или месеца предварително. По този начин ще имате не само по-голям избор, но и ще можете да се възползвате от сравнително по-изгодни полети, отколкото ако търсите в последния момент.

Почти всеки пътешественик вероятно се е питал как да намери изгодни самолетни билети. Вариантите са много, но като за начало е добре да използвате удобна търсачка за полети. В случая такава може да бъде eSky, тъй като тя е приятна и лесна за употреба, събира предложения от над 950 авиокомпании, като същевременно позволява да комбинирате полети на различни авиопревозвачи в една резервация. Така няма нужда да се съобразявате и ограничавате до полетното разписание само на една авиокомпания, а можете да пътувате с няколко различни.

Кога е най-подходящото време за търсене на полети от Айндховен до София

Първо е важно да отбележим, че под най-подходящо време се има предвид времето, когато полетите по маршрута може да бъдат намерени на най-изгодни цени. По средни изчисления това е около 2 месеца преди датата на полета. При всички случаи важи правилото, че колкото по-рано започнете с търсенето на самолетните билети, толкова по-вероятно е да ги намерите на изгодни цени.

Много хора разчитат на офертите в последния момент, но не винаги има гаранция, че тогава ще има изгодни полети. Именно затова е препоръчително да проверявате офертите за полети от Айндховен до София предварително. Особено важно е, когато искате да пътувате по време на празниците и почивките, когато много хора пътуват.

Резервиране на самолетни билети от Айндховен до София

Използвайки търсачката за полети на eSky, имате възможност само за няколко минути да разгледате и сравните стотици оферти. Системата визуализира първо най-изгодните предложения. Към всяко едно от тях ще намерите допълнителна информация, включваща авиокомпания, изпълняваща полета, продължителност на пътуването, включени в цената услуги и т.н.

След като сте избрали полет, ще можете да добавите и допълнителни услуги като туристическа застраховка и застраховка за анулация на пътуването, с които ще можете да си гарантирате спокойствие преди и по време на пътешествието. Също така можете да добавите допълнителен багаж, да изберете място в самолета или да се възползвате от услугата онлайн регистрация за полета, с която няма да се налага да помните и следите часове. Консултантите на eSky ще направят онлайн регистрацията вместо вас и ще издадат и изпратят бордните ви карти по имейл.

В резервационния процес ще видите и възможност да добавяне на пакет Допълнително обслужване, който ви осигурява помощ от страна на консултантите при добавяне на различни услуги и други ситуации.

Хотели в София

Както сами ще видите, сайтът на eSky позволява да търсите и резервирате хотел. Възможностите за настаняване, от които можете да избирате, са най-разнообразни. Хотели, хостели, вили, апартаменти и т.н. Можете да ги филтрирате по критерии по ваше усмотрение, като например цена, оценка от другите гости, отстояние от центъра и много други.

Резервиране на полет и хотел в София

Сайтът на eSky позволява да резервирате едновременно полет и хотел. Тази опция има няколко предимства, като например това, че ще спестите време и усилия за резервиране на самолетния си билет и настаняването. Освен това крайната цена на двете услуги може да е с до 30% по-евтина, отколкото ако ги резервирате поотделно. Струва си да използвате тази опция.

Летище София и трансфер до центъра

Столицата на България се обслужва от летище София, наричано още Враждебна. То се намира на около 10 км от центъра, така че лесно ще можете да направите трансфера. Можете да използвате градския транспорт в лицето на метро или автобус или пък да си поръчате такси. Друга удобна възможност за придвижване не само от летището до центъра, но и в целия град е да резервирате кола под наем в София. Сайтът на eSky предлага тази възможност и то на изгодни цени.

Подготовка за пътуването – какво трябва да знаем

Без значение дали пътувате за първи път или за стотен, е добре да спазвате основните правила за летене със самолет. Още при подготовката е добре да проверите какви са изискванията за багаж на авиокомпанията, с която летите. Имайте предвид не само ограниченията за размери и тегло на регистрирания багаж, но и тези за ръчния. Надвишаването на ограниченията може да ви утежни бюджета, тъй като авиокомпаниите налагат такси за свръхбагаж.

В случай че искате да пътувате със специална спортна екипировка, музикални инструменти или друг специален багаж, се поинтересувайте какви са условията за превоз на такъв на вашия авиопревозвач.

Освен количеството на багажа, е също толкова важно съдържанието му. Превозът на течности е строго регламентиран - до 1 л. общо количество в опаковки от по 100 мл. Също така вижте какво не можете да превозвате на борда на самолета, за да минат проверките за сигурност и минаването през скенера приятно и безпроблемно.

Необходими документи при пътуване със самолет от Айндховен до София

Имайки предвид, че и България, и Нидерландия са в Европейския съюз, то за пътуването ще ви е необходим личен документ за самоличност (лична карта или паспорт). За да се качите на борда, ви е необходима бордна карта, тъй като самолетният билет не е достатъчен.

При регистрацията за полета имайте предвид, че е много важно да въвеждате личните си данни внимателно, като те трябва да съвпадат с тези от личния документ, с който пътувате. Тук е важно да споменем, че повечето авиокомпании не позволяват промяна в личните данни или ако позволяват, то това ще ви струва немалка сума пари. Затова най-добре проверявайте въведената информация няколко пъти.

Пътуване с лица под 18 години

Ако пътувате с непълнолетни, то имайте предвид, че освен документ за самоличност, те ще трябва да носят със себе си пълномощно от родител, в случай че не пътуват с такъв. За малки деца има ограничения и в безплатния ръчен багаж, за които е добре да се информирате предварително.

Като говорим за малки деца, няма как да не засегнем и темата с бебешката храна на борда. В повечето случаи такава е позволена, като може да има изисквания за количеството. За всички подробности, които ви интересуват, може да се свържете с консултантите на eSky.

Какво да опитате в София

Важна част от пътешествието е храната, затова няма как да отидете на ново място и да не опитате традиционните ястия и напитки. В София има разнообразие от българска и чуждестранна кухня, която може да пробвате не само в ресторанти и заведения, но и на улицата. Пробвайте традиционната шопска салата, кисело мляко с мед, скара с пържени картофки и бира. Ако обичате закуските, хапнете баничка с боза или айрян.

Градът става все по-мултикултурен, а с това се увеличават и местата за хранене и забавление. Доста популярни са заведения, предлагащи бургери. Центърът изобилства от тях, като основното правило е да отидете гладни и жадни. Ако обичате нощния живот, то може да отидете в някой от баровете, предлагащи не само специално подбрана музика, но и лайв изпълнения на различни изпълнители и групи.

София е идеална дестинация както за един уикенд, така и за повече дни, затова се насладете максимално на преживяването и опитайте възможно най-много неща!

Полезна информация за летищата

Айндховен София

Популярни авиокомпании по маршрут Айндховен - София

Полетно разписание:

Айндховен София

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в София

Виж хотели в София