Меню

Търсене на полети до Бремен

Покажи филтри

Бремен

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Нощен живот

  Ако се чудите какво да правите в Бремен през нощта, то отговорът се крие на крайбрежната улица Schlachte, където има редица барове и ресторанти. Корабни ресторанти също предлагат разходки и хапване в едно.

 • Улицата на бъчварите

  Някогашната улица, където са живели и работели местните бъчвари, днес приютява галерии и хора на изкуството. В началото на 20 век търговско дружество изкупува къщите една по една и създава архитектурна смесица от арт деко и червени тухли, която носи специфичен чар.

 • Бременската памукова борса

  Памукът от векове е важна суровина за икономиката на града. Затова през 1902 г. е построена сградата на Бременската памукова борса, която може да посетите и като турист. Намира се в близост до Пазарния площад.

Забележителности на Бремен

Германският град Бремен е известен още на децата с приказката на братя Грим – „Бременските музиканти“. Точно затова най-популярният му символ е скулптурата на животните: магаре, куче, котка и петел. Не може да пропуснете снимка с увековечените приказни герои, но все пак Бремен е доста повече от това.

Сърцето на Бремен е Марктплац или Пазарния площад. Това е идеално място за среща с приятели и похапване. Фактът, че площадът е защитен от ЮНЕСКО говори, че сградите около него са в традиционна немска архитектура, включително тези на кметството, парламента и катедралата.

Красивият парк Wallanagen, намиращ се в северния край на Стария град, крие друг символ на Бремен – Вятърната мелница. Първообразът й е построен през 1699 г., а съвременният й вариант е издигнат през 1898 г. През пролетта и лятото цветните лехи наоколо допълват пейзажа, а вътре в самата мелница работи малък ресторант.

Шнор е най-старият квартал в Бремен с къщи, датиращи от 15-16 век. Нарича се така, защото къщите са наредени една до друга, като низ от перли или „шнур“ на немски. Друга интерпретация е, че тъй като това е старият рибарски квартал покрай река Везер, обитателите му рибари, са правели въжета. Посетителите му ще намерят много занаятчийници и магазини за сувенири, от където да закупят подходящи подаръци.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Бремен на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Бремен, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Бремен, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Бремен?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Бремен, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Бремен

Популярни авиокомпании, опериращи до Бремен

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бремен

Виж хотели в Бремен