Меню

Търсене на полети до Франкфурт

Покажи филтри

Франкфурт

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Алеята на музеите

  По брега на река Майн е разположена Алеята на музеите, включваща 12 различни музея. Някои от тях са: Музеят на иконите, където има и български такива; Музеят на филма, посветен на историята на киното, Музеят на Световните култури, съхраняващ експонати буквално от цял свят, Музеят на изобразителното изкуство „Щедел“ и други.

 • Винените кръчми на Захсенхаузен

  На юг от Стария град се намира кварталът на виното. Покрай калдъръмените улички има много кръчми, предлагащи винено разнообразие. Типично за Франкфурт е ябълковото вино, което задължително трябва да се опита.

 • Шопинг

  Още една асоциация с Ню Йорк е т.нар. „германско Пето Авеню“ или улица Zeil , която е най-оживената пешеходна търговска зона. Там се намира и модерен търговски център на 10 етажа, предлагащ по нещо за всеки вкус.

Как да намерим евтини полети до Франкфурт?

Най-лесният начин да намерите евтини полети до Франкфурт е чрез наличните онлайн инструменти като сайтовете за търсене на полети, например eSky. С търсачката в сайта може да намерите най-евтините полети до Франкфурт и до почти всяка друга дестинация.

Търсачката на eSky може да се използва както през браузъра на компютър, така и на телефон или таблет. Още по-лесно и удобно е през безплатното мобилно приложение, налично в Google Play и в App Store. Така за няколко секунди може да намерите най-евтините полети до Франкфурт, да резервирате желания полет и да планирате пътуването си до последния детайл.

Евтини самолетни билети до Франкфурт се предлагат от повечето нискотарифни авиокомпании. Такива например са Ryanair, easyJet, WOW Air и Wizz Air. Сред редовните авиокомпании, които летят до Франкфурт, са: Lufthansa, Air France, Alitalia, Condor, British Airways, Bulgaria Air, LOT, Korean Air, Qatar Airways, Turkish Airlines, Swiss и много други.

Кога има евтини самолетните билети до Франкфурт?

По средни изчисления билетите до Франкфурт са най-евтини, ако ги резервирате около 59 дни преди пътуването. Добре известно е, че предварителното закупуване на билети е най-сигурният начин да се намерят изгодни билети. Също така е важно да се знае, че в повечето случаи двупосочните билети на редовните авиокомпании са доста по-изгодни от еднопосочните.

Сред авиокомпаниите, с които е най-изгодно да се лети от София до Франкфурт, са: Wizz Air, Ryanair, Bulgaria Air и Lufthansa. При всички случаи е добре да се информирате за актуалните цени на полетите от сайта на eSky. Търсачката показва първо най-евтините билети, така че да изберете най-подходящите за вас полет и цена.

Има някои допълнителни правила, които е добре да знаете, когато търсите самолетни билети до Франкфурт. Така например, ако искате да пътувате по време на празниците (Коледа, Нова година, Великден), отпуските и въобще в сезона на пътуванията, то имайте предвид, че тогава билетите са най-скъпи. Ако обаче сте склонни да летите извън сезона, когато напливът не е чак толкова голям, то има вероятност да намерите и билети на доста изгодна цена.

Какво друго е определящо за цената на самолетните билети до Франкфурт?

Има значение в кой ден от седмицата пътувате. Така например от понеделник до четвъртък полетите са малко по-евтини, отколкото в петък, събота и неделя.

Понякога дори и тези правила може да не бъдат спазени, ако например някоя авиокомпания пусне самолетни билети на промоция. Тогава обаче е важно да бъдете много бързи, тъй като изгодните полети се изчерпват бързо.

Кои авиокомпании предлагат евтини самолетни билети до Франкфурт?

До Франкфурт може да летите с различни авиокомпании, както нискотарифни, така и редовни. Може да избирате между директни полети и полети с прекачване. Сред авиокомпаниите, които предлагат евтини самолетни билети до Франкфурт, са: Wizz Air, Ryanair, easyJet, Vueling и други. Не е изключено и някоя от редовните авиокомпании да има полети до Франкфурт на изгодни цени, но за целта е добре да следите промоциите и намаленията и да резервирате бързо.

Ако искате да получавате актуална информация за промоции, евтини билети и изгодни оферти за пътувания със самолет, то може да се абонирате за нюзлетъра на eSky. Освен това има опция да заявите и получаване на ценово известие. За целта предварително трябва да зададете маршрута, който ви интересува, както и ценовия таван на билета. Така, когато се появи оферта, отговаряща на критериите ви, ще я получите директно по имейла си.

Колко летища има във Франкфурт

Във Франкфурт има само една аерогара и това е летище Франкфурт на Майн. То е сред най-натоварените в Европа, като ежедневно обслужва стотици полети. Сред най-популярните маршрути, които се изпълняват, са: Франкфурт Лондон, Франкфурт Детройт, Франкфурт София, Франкфурт Атина, Франкфурт Амстердам, Франкфурт Берлин и други.

До Франкфурт се осъществяват както вътрешни, така и международни полети. Като летят самолети и от други континенти. Така например до Франкфурт има полети от Австралия, Канада, САЩ и др. Имайте предвид, че повечето междуконтинентални полети са с прекачване, затова е добре да предвидите повече време.

Как да се придвижа от летище Франкфурт до центъра на града

От летището до Франкфурт и обратно има няколко опции за трансфер: с влак, с автобус, както и с автомобил или такси. Летището се намира на около 10 км. от града, а връзките с градския транспорт правят придвижването между града и летището лесно, удобно и бързо.

Летището има два терминала, от всеки от които тръгват различни автобуси и свързват летището с различни части на Франкфурт. С влак може да стигнете както до Франкфурт, така и до други градове в Германия.

София Франкфурт

От София до Франкфурт може да летите с няколко авиокомпании. Сред тях са: Wizz Air, Lufthansa, Austrian Airlines, Alitalia, KLM, LOT и други. Директният полет е от летище София и е с продължителност от около 2 часа и половина.

Франкфурт Варна

От Варна до Франкфурт и обратно има предимно полети с прекачване. Някои от авиокомпаниите, които летят по този маршрут, са: Bulgaria Air, Lufthansa, Austrian Airlines и др.

Франкфурт Киев

Маршрутът Киев Франкфурт също е популярен. Поддържа се от няколко авиокомпании, сред които Lufthansa, Swiss, Ukraine International, LOT и други. Може да избирате между директен полет и такъв с прекачване.

Франкфурт Чикаго

От Чикаго до Франкфурт и обратно може да летите с няколко авиокомпании, като имате избор между директни полети и такива с прекачване. Някои от авиокомпаниите, които летят между Франкфурт и Чикаго, са: United Airlines, Lufthansa, American Airlines, British Airways и други.

До Франкфурт може да летите в икономична класа, в първа класа и т.н. Всяка авиокомпания предлага различно ниво на услугата и разнообразни допълнителни удобства. Важно е да се информирате предварително за позволения багаж за пренасяне на борда, както и за изискванията за регистрирания багаж.

Когато търсите да резервирате билети до Франкфурт, не забравяйте да сравните офертите от различни авиокомпании. Понякога редовните авиокомпании предлагат самолетни билети на почти същата цена като нискотарифните, но е възможно в цената да е включен и регистриран багаж.

Ако предпочитате да направите проучване за изгодни самолетни билети, то от голяма полза ще ви бъде търсачката на eSky. Там може да зададете всички критерии и изисквания, които имате за пътуването до Франкфурт: дата, класа и т.н. Може да видите възможностите за полет, цената на билетите, какво е включено във всеки от тях, както и дали се лети директно или с прекачване.

Друг полезен инструмент за търсене на изгодни предложения за полети е секцията Оферти на eSky. Там са събрани изгодни полети до различни дестинации, сред които може да бъде и Франкфурт. Имайте предвид, че офертите обикновено са с много ограничен лимит и се изчерпват бързо, затова е добре да резервирате бързо, докато не са свършили. При всички случаи едно от най-важните правила при купуване на самолетни билети е да резервирате предварително.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Франкфурт на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Франкфурт, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Франкфурт, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Франкфурт?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Франкфурт, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Франкфурт

Популярни авиокомпании, опериращи до Франкфурт

Франкфурт е град в Германия, а пълното му име е Франкфурт на Майн. Полети до Франкфурт осъществяват както нискотарифни, така и редовни авиокомпании. Евтини полети до Франкфурт предлагат някои нискотарифни авиокомпании като: Wizz Air, easyJet, Ryanair и други. До Франкфурт летят и много редовни авиокомпании, сред тях са: Lufthansa, Bulgaria Air, Alitalia, Turkish Airlines, Air France, British Airways и други. Във Франкфурт има само едно летище, носещо името на града, което ежедневно обслужва вътрешни и международни полети, директни полети и такива с прекачване. Франкфурт е популярна дестинация, подходяща както за почивка и туризъм, така и за бизнес пътувания.

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Франкфурт

Виж хотели във Франкфурт