Меню

Търсене на полети до Дюселдорф

Покажи филтри

Дюселдорф

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Летище “Дюселдорф “

  Летището се намира на разстояние от града само 8 км. Има капацитета да обслужва около 22 млн. пътници годишно. Доста добре е свързано с града посредством редовни влакове.

   

 • Таксита в града

  В Дюселдорф има повече от 1000 превозни средства с лиценз за таксиметрови услуги, разделени в две компании. Може да ги различите по ярко синият цвят и черният номер на задния прозорец.

 • Най-дългият бар в света

  Altstadt е квартал на Дюселдорф, пълен с тесни и малки улички. Там има повече от 260 бара и затова се нарича с кодовото име „най-дългият бар в света“. Струва си да посетите една от малките пивоварни, разположени там.

Подготовка за пътуване до Дюселдорф

Ако искате да посетите Дюселдорф в Германия, то е най-добре да започнете планирането на пътуването си няколко седмици или месеца по-рано. Така ще имате време да намерите изгодни самолетни билети, да резервирате хотел, да се погрижите за транспорта и развлеченията и да планирате целия си престой там.

Първата стъпка от подготовката на пътуването е намирането на самолетни билети до Дюселдорф. Може би най-лесният и удобен начин да намерите изгодни полети до немския град е като използвате някой сайт за търсене на полети като eSky например. Търсачката предлага разнообразие от възможности, тъй като филтрира оферти от над 860 авиокомпании. Освен това системата позволява комбинирането на полети на различни авиокомпании в една резервация, като така улеснява процеса и позволява още по-изгодно пътуване до Дюселдорф.

Търсачката за полети на eSky търси според желаните от вас критерии, като подрежда резултатите по цена. Така виждате първо най-евтините оферти за полети до Дюселдорф и можете да изберете тази, която отговаря на вашите желания. Това от своя страна позволява и лесно сравняване на оферти за полети до немския град, тъй като всяка една оферта съдържа важна информация за полета, цената на билета и включените в нея услуги.

При сравняването на оферти имайте предвид не само цената на самолетния билет, но и продължителността на полета, директен или с прекачване е, както и какво включва цената. Понякога е напълно възможно да попаднете на две оферти за полети до Дюселдорф, които да са с много близки цени. Едната обаче може да не включва регистриран багаж и да е по-евтина, а по-скъпата да има включен багаж. Ако имате нужда от допълнителен багаж, е по-изгодно да резервирате по-скъпия билет, защото, избирайки по-евтиния, ще се наложи да доплатите за багаж и по този начин да се оскъпи цялото пътуване.

Добре е да вземете предвид и къде се намира летището и дали има удобен и евтин транспорт до града и до хотела ви. Някои хора избират да летят до летища, обслужващи нискотарифни авиокомпании, без да вземат предвид че те са отдалечени на десетки, понякога стотици километри от града. Така в последствие се оказва, че транспортът между летището и града е по-скъп, отколкото самолетните билети и цялото пътуване се оскъпява.

Когато търсите самолетни билети до Дюселдорф, а и до която и да било друга дестинация, е добре да вземете предвид няколко основни неща. Всичко, за което трябва да следите при търсенето и резервирането на самолетни билети, ще намерите в туристическия пътеводител на eSky, както и в блога.

Търсачката на eSky е еднакво удобна и достъпна за използване през браузър на компютър, телефон или таблет, както и през мобилното приложение на eSky, което е напълно безплатно за сваляне в App Store и Google Play.

Отстъпка за хотел в Дюселдорф

Ако резервирате своя самолетен билет до Дюселдорф през сайта или мобилното приложение на eSky, ще получите оферта за хотелско настаняване в Дюселдорф с до 30% намаление от цената. По този начин можете не само да подготвите пътуването и престоя си на едно място, но и да спестите от крайната цена.

Кога да резервирате самолетни билети до Дюселдорф

По средни изчисления най-подходящото време за резервиране на самолетни билети до Дюселдорф е около 50 дни преди заминаване. Именно тогава билетите са най-изгодни. Не е изключено обаче да намерите полети на добра цена и по друго време. При всички случаи колкото по-рано резервирате самолетните си билети, толкова по-добре.

Случаите, в които е възможно да откриете самолетни билети до Дюселдорф на изгодна цена, са, когато някоя авиокомпания стартира промоционална кампания и направи разпродажба на самолетни билети на изгодни цени. Тогава има едно-единствено правило и то е да резервирате полета си възможно най-бързо.

Как най-лесно да следите за промоции и намаления на самолетни билети до Дюселдорф

Най-удобният начин е като проверявате често сайта на eSky, като си свалите мобилното приложение или като се запишете за нюзлетъра. С негова помощ ще получавате първи актуална информация за изгодни самолетни билети.

Друг удобен инструмент е ценовото известие за полети, с което ще бъдете информирани когато има полети до Дюселдорф, отговарящи на вашите критерии. Ценовото известие ви позволява да зададете фиксирана цена на самолетните билети. Веднага, щом се появи оферта, отговаряща на тях, ще получите линк към офертата и възможност за директна резервация.

Какво влияе върху цената на самолетните билети до Дюселдорф

Не е тайна, че цената на самолетните билети се променя постоянно. За това има много причини, сред които: търсенето, интересът към дестинацията, сезонът, промяната на летищните такси и много други.

Това, което трябва да знаете, когато търсите самолетни билети до Дюселдорф, а и до други дестинации е, че цената на полетите е по-висока през популярните за пътуване дни и месеци от годината.

Повечето хора избират да пътуват в дните около Коледа, Нова година, Великден и летните отпуска. Именно затова тогава цената на полетите е по-висока. Същото важи и за петък, събота и неделя, когато повечето хора пътуват, а с това и цената на самолетните билети се повишава.

Затова, ако искате да пътувате до Дюселдорф за някой от празниците или през почивните дни, то резервирайте самолетните си билети от рано, за да ви е по-изгодно, а и да има още останали места.

Летище Дюселдорф

Дюселдорф и районът най-населената провинция в Германия - Северен Рейн-Вестфалия се обслужват от едноименното летище. То се явява третото по големина в страната.

Полетите, обслужващи от летище Дюселдорф, са директни и с прекачване, вътрешни и международни, сезонни, постоянни и чартърни. Сред авиокомпаниите, чиито полети обслужва летището, са: Aegean, Alitalia, British Airways, EasyJet, Iberia, KLM, Laudamotion, LOT, Lufthansa, Turkish Airlines, Vueling и други.

Транспорт от летището до Дюселдорф

От летище Дюселдорф до града може да се придвижите с: влак, автобус, такси, кола под наем, споделено пътуване.

С автобус лесно ще се придвижите както до централната жп гара на Дюселдорф, така и до Таненхоф, а и до други градове с провинцията. Автобусите спират пред главния вход за пристигащи. Друго място, откъдето също тръгват автобуси, е жп гара Düsseldorf Flughafen. Оттам може да пътувате по маршрути: Düsseldorf-Golzheim, Düsseldorf-Derendorf и други. Осигурени са и специални автобуси, които пътуват до търговските центрове в Дюселдорф и Есен, когато там се провеждат събития.

Пътуването с влак също е удобен вариант. На летището има две спирки на влака. Ежедневно през гара Düsseldorf Airport минават над 300 влака от междуградските линии. От терминала има директен влак до спирката, така че да се придвижите за секунди.

Услугата за споделени автомобили е лесна за използване. На летището има специално обособено паркинги за автомобилите на  Drive-Now и Car-2-Go. Необходимо ви е приложение, с което да резервирате своя автомобил.

Ако предпочитате да се придвижите с такси, то на летището има стоянки, откъдето да вземете автомобил. А ако искате да сте мобилни и самостоятелни, можете да резервирате предварително кола под наем през сайта на eSky. Покрай летището минава магистрала А44.

До Дюселдорф има и друго летище - летище Веце или летище Нидерхайн. То се намира на 3,7 км югозападно от град Веце в региона Нидерхайн в западната част на Германия. То се намира на около 70 км от Дюселдорф, но много често авиокомпаниите, които летят дотам, го посочват като Дюселдорф Веце. То е удачен избор, ако искате да летите евтино с нискотарифна авиокомпания. В случая обаче е добре да предвидите как ще се придвижите от него до Дюселдорф. Също така имайте предвид, че летището има ограничено работно време.

Полети София Дюселдорф

От София до Дюселдорф се изпълняват полети ежедневно, като те са с поне едно прекачване. От Варна до Дюселдорф също може да летите всеки ден с поне едно прекачване. Предварително проверете полетното разписание, мястото на прекачване, времето за престой, както и различните изискванията на авиокомпаниите, с които летите.

Полезна информация за летищата в Дюселдорф

Популярни авиокомпании, опериращи до Дюселдорф

Полетно разписание: Дюселдорф

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Дюселдорф

Виж хотели в Дюселдорф