Меню

Търсене на полети до Хановер

Покажи филтри

Хановер

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Нощен живот

  Ако търсите нощен живот, то трябва да се насочите към Стария град, където повечето заведеният работят до сутринта. В останалата част на града улиците се опразват доста по-рано.

 • Разходка и шопинг

  Площад Крьопке и улица Георгщрасе са най-предпочитани за разходка и пазаруване. В съботен ден покрай р. Лайне има бит пазар на антики и сувенири, от който може да се възползвате.

 • Най-посещаваните събития

  Градът е популярен с това, че там се провежда едно от най-големите технологични изложения в света, както и вторият по посещаемост Октоберфест в Германия, след този в Мюнхен.

Как да се подготвите за пътуване до Хановер

Ако планирате пътуване до Хановер, Германия, то е добре да се погрижите предварително за самолетните билети и настаняването в града. Първото и най-важно нещо, за да осъществите пътуването си, е да резервирате полета си до Хановер - двупосочен или еднопосочен. За целта ще ви е от полза търсачката за полети на eSky, която събира на едно място предложения от над 860 авиокомпании.

Системата позволява прецизно търсене измежду стотици оферти спрямо зададените от вас критерии, както и комбиниране на полети на различни авиокомпании. Така можете да летите в предпочитаните от вас ден и час без да се съобразявате с полетното разписание само на една авиокомпания.

Сравняване на полети до Хановер

За да сравните лесно полети до Хановер и да изберете най-подходящия за целите на вашето посещение, ще ви е от полза търсачката за полети на eSky. Тя подрежда офертите по цена, като показва първо най-евтините. Към всяка има детайлна информация за полета, коя авиокомпания го изпълнява, с каква продължителност е, какво включва цената и т.н.

Цена на полетите до Хановер

Цената на самолетните билети до Хановер се променя постоянно, както и до почти всички останали дестинации. По средни изчисления цената на полетите до Хановер е най-изгодна, ако бъдат резервирани около 49 дни преди заминаване. Има няколко различни критерия, които влияят върху цената на самолетните билети. Сред тях са интересът към дестинацията, сезонът, в който искате да пътувате и др.

Най-популярните за пътуване дни в годината са дните около празниците и почивките. Коледа, Нова година, Великден и летните отпуска са сред най-предпочитаните за пътешествия периоди от годината. На седмична база такива са петък, събота и неделя. Именно този повишен интерес по това време повишава и цената на самолетните билети.

Добре е да имате тази информация предвид, когато търсите полети до Хановер, а и до други дестинации. Резервирането в последния момент е нож с две остриета, тъй като може да се окаже, че билетите отдавна са изчерпани или че цената на полетите е драстично по-висока от обичайната.

Летище Хановер

Хановер се обслужва от летище Лангенхаген, разположено на около 10 км от града. Сред авиокомпаниите, които изпълняват полети до летище Хановер, са: Aeroflot, Bulgaria Air, Lufthansa, KLM, Air France, Brussels Airlines, Air Via, Bulgarian Air Charter, German Sky Airlines, Belavia, S7 Airlines, Estonian Air, Condor и др.

Транспорт от летище Хановер до града

От летище Хановер до града може да се придвижите с влак, автобус, такси или кола под наем.

На Терминал C се намира спирката на влак S5, откъдето може да се качите на железницата до центъра на всеки половин час. Трансферът отнема около 18 минути. Влаковете има почти през цялото денонощие с няколко часа пауза през нощта. Преди да го използвате, проверете разписанието.

С автобус 470 може да се придвижите от летището до спирка Langenhagen Zentrum. Автобусната спирка се намира между хотел Maritim и паркинг 3 до Терминал C.

Ако предпочитате удобствата на автомобил, може да използвате такси или да резервирате кола под наем предварително през сайта на eSky, предлагащ разнообразие от автомибили под наем на изгодна цена.

Ако се налага да използвате паркинг за краткотраен престой, то ще намерите няколко пред Терминал А и Терминал В. В случай че се налага да оставите автомобила за по-дълго, има друг паркинг, намиращ се малко по-далеч от летището. Ако е нужно да се придвижите между терминалите, то може да използвате безплатния шатъл автобус.

Подготовка за пътуване до Хановер

Както и за всяко друго пътуване, така и за това до Хановер е важно да предвидите няколко неща. Едно от тях е багажът. За целта проверете прогнозата за времето за дните на престоя ви, така че да изберете дрехи и обувки, съобразени с градусите.

Важно е да не забравите да проверите какви са изискванията за багажа на авиокомпанията, с която летите. Тук не бива да пропускате и изискванията за превоз на течности, както и забранените за превоз в самолета вещи.

Помислете кои забележителности в Хановер искате да видите. Дали това да е замъкът Херенхаузен и ботаническите му градини, Зоологическата градина, мелниците или нещо съвсем различно. Градът е второто място, в което се провежда Октоберфест - след този в Мюнхен, така че може да съчетаете пътуването си, в случай че сте в града по време на фестивалните дни. Предварително начертаният график със забележителности и активности ще ви помогне да използвате пълноценно времето на престоя в Хановер и да създадете много приятни спомени.

Полети София Хановер  

От София до Хановер се изпълняват полети ежедневно, като те са с прекачване. Сред авиокомпаниите, които обслужват маршрута, са: LOT, Turkish Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines и други.

Полети Варна Хановер

От Варна до Хановер има полети почти ежедневно, като те са с поне едно прекачване. От Бургас до Хановер може да летите няколко пъти седмично, също с няколко прекачвания.

Когато летите с прекачване, без значение дали до Хановер или до друга дестинация, е важно да се информирате за това кое е летището на прекачване и с каква продължителност е престоят. Повечето летища обикновено разполагат с безжичен интернет, който може да ползвате, за да оползотворите времето там.

Освен това повечето летища предлагат различни услуги, от които да се възползвате, докато чакате. Ако пък престоят е няколко часа, то може да обмислите вариант за разглеждане на града, в който сте. В този случай е важно да предвидите времето за придвижване от летището до града и обратно, така че да сте навреме за следващия полет.

Хотели в Хановер

За да се погрижите за нощувката си в Хановер, използвайте търсачката за хотели в сайта на eSky. Там можете да търсите по дестинация, престой, тип място за настаняване, допълнителни екстри, оценка от потребители и не на последно място – по цена. След като резервирате самолетния си билет през сайта, ще получите до 30% отстъпка за хотел в Хановер, така че да спестите от тези иначе задължително разходи за пътуването.

Имайте предвид че ако искате да пътувате до Хановер в разгара на сезона, е добре да резервирате отрано не само самолетните си билети, но и хотела. Така ще сте спокойни, че имате покрив на главата си и може да се отдадете на разглеждане на града и забавления.

Без значение колко време планирате да останете в Хановер, е добре да помислите за туристическа застраховка. Тя ще ви е от полза при извънредни ситуации. Застраховка може да заявите по време на резервационния процес, а и след това в сайта на eSky. Също така може да добавите и различни допълнителни услуги, които да направят пътуването и престоя ви още по-приятни. Такива са избор на място в самолета, допълнителен багаж, онлайн регистрация за полета и други.

Всички удобства на сайта са достъпни както през браузър на телефон, компютър или таблет, така и през мобилното приложение, което е безплатно за сваляне в Google Play и App Store.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Хановер на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Хановер, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Хановер, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Хановер?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Хановер, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Хановер

Популярни авиокомпании, опериращи до Хановер

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Хановер

Виж хотели в Хановер