Меню

Търсене на полети до Летисия

Покажи филтри

Летисия

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Пазаруване

  За сувенири си струва да се отправите към Galeria Arte Uirapuru на Calle 8. Това е най-големият магазин в града за занаятчийски стоки. Можете да закупите от там произведения на местни племена и билкови лекарства за всякакви болести.

 • Паркът на папагалите

  Вечерта отидете в парка Сантандер, който се намира при пресечката на улици Calle 10 и Carrera 10. Точно преди залез слънце, папагалите прелитат, нареждат се по дървета и се подготвят за сън.

 • Град на всички култури

  Повечето заселници са пристигнали от градовете Богота, Меделин, Томила. Съществува и силно присъствие на индианци от различни племена.

Забележителности на Летисия

Наричан пристанището на Амазонка, колумбийският град се намира на брега на реката и на границата с Бразилия и Перу. Летисия е много популярна дестинация за пътуване сред учащите испански език.

От самото начало тя се е превърнала в зона на спорове. Градът е създаден през 1867 г. от перуанското правителство, което е искало да колонизира бреговете на Амазонка преди колумбийците. През 1932 г. избухват бунтове, които са прекратени две години по-късно с решение на еквивалента на ООН тогава – Лигата на нациите, което предоставя градът на Колумбия.

Първоначално градът носи името Сан Антонио. Легендата разказва, че първите заселници са намерили кръст с такъв надпис. За настоящето име има две теории – произхожда от това на местна индианка Летисиа, в която колумбийски войник се е влюбил. Други смятат, че градът носи името на Св. Летисия.

Всичко, което трябва да знаете за джунглата, преди да се отправите към сърцето ѝ, се намира в резерва Mundo Amazonico. Може да го обиколите с водач, като изберете един от четирите обозначени маршрута.

Местната кухня се възползва от културното разнообразие. Можете да опитате ястия, характерни за почти всеки регион на Колумбия, като някои от тях са силно повлияни от Перу и Бразилия. Вкусната супа Sancocho например се предлага в различни версии там. Най-популярни са ястията с риба от Амазонка, с месо от диви животни, както и тези, приготвени с ориз и местни зеленчуци. Типичната неделна вечеря в Летисия винаги включва барбекю с гарнитура от ориз и зелени банани на тиган.

Летисия не глези гостите си със скъпи ресторанти. Много по-вкусна храна ще опитате в заведенията с традиционната регионална кухня. Опитайте храната в малките барове с пластмасови маси и сергиите. Най-вкусните плодове се продават на пазара на Calle 8, който е открит от 5 до 19 ч.

Полезна информация за летищата в Летисия

Полетно разписание: Летисия

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Летисия

Виж хотели в Летисия