Меню

Търсене на полети до Малмьо

Покажи филтри

Малмьо

 • Обща информация

  Официален език: Шведски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (SEK)

 • Малкият Копенхаген

  Предимство за посетителите на Малмьо е близостта му с Копенхаген. Датската столица е само на 20 мин. път с влак, което е удобен повод да я посетите. Заради краткото разстояние и връзките между двата града, Малмьо е наричан Малкият Копенхаген.

 • На плаж в Малмьо

  Студената баня и плажът Риберсборг предлагат сауна на дърва на брега на Балтийско море. Посетителите редуват сауната с морето, докато пият чай или коктейли и наблюдават Копенхаген на отсрещния бряг. Повечето хора не си правят труда да се обличат, защото баните са разделени на мъжка и женска.

 • Имението Катринеторп

  В покрайнините на града е запазено имението Катринеторп от 19 век, което впечатлява със своя парк в английски стил, лозя, антиквариат, открита лятна кухня. Често се организират базари, изложби и панаири.

Забележителности на Малмьо

Третият по големина град в Швеция е с население от едва 320 000 души, но девизът му е: „Ако си видял Малмьо, значи си видял света“, защото там са регистрирани жители от цели 177 националности. Градът се слави със своя здравословен начин на живот, за което свидетелстват отличия за „Най-екологичен град на Швеция“, „Награда на ЕС за устойчиво развитие“, „Столица на Часът на Земята“, „Най-добър град за колоездене“.

Старият град е в самия център на Малмьо, като до него минава канал, а най-известни са  площадите му. Лила Торг или Малкият площад, е най-оживеният сред тях, заради многобройните заведения, често избирани за забавления от местните жители. Лила Торг се намира само на 5 мин. от централната гара.

Замъкът Малмьохюс е бил построен като крепост през 1434 г. от крал Ерик Померански, управляващ Калмарската уния, която тогава обединявала Норвегия, Швеция и Дания. Днес в него се помещават няколко музея: Музеят за модерно изкуство, Градският музей, Природоисторическият музей и Тропикариумът. Най-голямата атракция за децата е да влязат в подводницата, откъдето да наблюдават плуващите риби. Паркът към замъка също е много приветлив.

Въртящата се сграда Turning Torso е най-високата сграда на целия Скандинавски полуостров, макар да е само 190 метра. Нарича се така, защото от основата до върха си се извърта плавно на 90 градуса. Близо до нея е скейт паркът, който се простира на цели 2000 кв. метра.

Църквата „Сант Петри“ е най-старата в града и е изцяло в средновековен стил. Достъпът до нея е свободен, а на входа гостоприемно посрещат посетителите с безплатен чай или кафе.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Малмьо на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Малмьо, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Малмьо, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Малмьо?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Малмьо, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Малмьо

Популярни авиокомпании, опериращи до Малмьо

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Малмьо

Виж хотели в Малмьо