Меню

Търсене на полети Кипър - до Кипър

Покажи филтри

Кипър

 • Ларнака
 • Пафос
 • Никозия
 • Обща информация

  Официален език: Гръцки, турски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Атина Авеню

  Крайбрежната улица на Ларнака носи името „Атина“ и е предпочитано място за разходка, питие или хапване. Разположена е по дължината на централния плаж „Финикудес“. В самото й начало е площад „Европа“, който е формиран между първите сгради в колониален стил, благодарение на британците.

 • Потъналият Зенобия

  В близост до крайбрежието на Ларнака са останките на шведския ферибот Зенобия, потънал през 1980 г. Любителите на гмуркането могат да се възползват от това и да разгледат изкуствения риф, който вече е дом на подводните обитатели.

 • Назад във времето

  На 35 км от Ларната се намира неолитното селище Хирокития. От проведените археологически разкопки е установено, че там са живели хора още преди цели 9000 години, като те са имали за практика погребването на мъртвите под домовете си, за да са близо до тях.

Забележителности на Ларнака

Ларнака е разделена на две части – стара, централна част и по-модерно крайбрежие, осеяно с много хотели, заведения и плажни атракции. Като типичен туристически център, Ларнака предлага добър нощен живот и магазини за пазаруване. Под ваканционната му атмосфера обаче се крие лицето на най-древния град на о-в Кипър. Смята се, че Ларнака е на около 4000 години. Старото му име е било Китион, а новото означава „ковчег“ или „саркофаг“. Това е така, защото на негова територия са открити много могили и останки от погребани хора. Своят отпечатък върху селището са оставили финикийци, персийци, древни гърци, римляни, византийци, османци, британци.

Най-голямата религиозна забележителност е църквата „Св. Лазар“. Вярва се, че апостолът на Иисус е пристигнал в тогавашен Китион и е станал първия християнски епископ на града. Тя е изградена върху гроба му.

Соленото езеро е природната атракция на Ларнака. То се обитава от над 80 вида птици, като най-известния сред тях е розовото фламинго. Когато през лятото започва да пресъхва, на дъното му остава кора от сол, която в миналото местните жители са търгували изгодно.

В близост до езерото се намира едно от най-светите места за мюсюлманите – религиозният комплекс Хала Султан Теке, където са останките на дойката на пророка Мохамед, Ум Харам. Според историята, жената се е споминала в Кипър, докато съпровожда арабите при техния религиозен поход в Средиземноморието.  Отново до Соленото езеро е разположена подземната църква „Св. Фареномени“, за която се смята, че е била древен финикийски храм. Местните хора вярват, че мястото има лечебна сила.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Кипър на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Кипър, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Кипър, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Кипър?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Кипър, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Кипър