Меню

Търсене на полети от Дюселдорф до Италия

Покажи филтри

Италия

 • Милано
 • Неапол
 • Рим
 • Бари
 • Катания
 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Българската следа

  Операта „Ла Скала“ се намира на съвсем близко разстояние от Пиаца дел Дуомо. Щастливците, които имат възможност да посетят една от най-елитните опери в света, с гордост могат да забележат, че 7 от 10 портрета са на български музиканти, а именно: Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Борис Христов, Райна Кабаиванска, Елена Николай, Гена Димитрова и Надя Ковачева. Останалите три са на Пласидо Доминго, Мария Калас и Марио дел Монако.

 • Аперативо

  За жителите на Милано всяка вечер между 19:00 и 21:00 ч. е време за т.нат. аперативо. Баровете и кафенетата предлагат разнообразие от хапки и ордьоври, които всеки, който е платил чаша вино, коктейл или друг вид напитка, може да опита. Това е традиционен начин за среща с приятели и колеги.

 • Венецианската същност на Милано

  Сравнително малко известен е фактът, че в Милано има плавателни канали. В квартала Navigli каналите са били използвани за транспортна дейност. Чрез тях са доставяли мрамор за построяването на катедралата. Днес те се използват главно за туристическа атракция.

Забележителности на Милано

Бизнес столицата на Италия определено не носи страстта на юга, както Неапол и Сицилия например, но очарова с една сдържана елегантност и културно излъчване. Основните неща, с които една от световните модни столици е известна, са: шопинга, футболът и разбира се - операта.

Безспорно шедьовърът на Милано е Катедралата Дуомо. Нейното построяване е отнело цели 579 г., като участие взимат Леонардо да Винчи и Наполеон. Готическото чудо има повече от 3000 статуи и в нея се съхранява пирон от Светия кръст. Възможно е да се изкачите на покрива на Дуомо, което ще ви създаде вълнуващо усещане, че градът е в краката ви, но в същото време мащабността на сградата с нейните изразителни детайли има поглъщаща способност. В съседство на катедралата е разположен известен търговски център, на чийто последен етаж има няколко заведения. Това е идеалният начин да бъдете на едно ниво с катедралата, докато пиете капучино или коктейл.

На Пиаца дел Дуомо се намират още дворецът и галерията Виторио Емануеле II, които също представляват шедьоври на архитектурното изкуство. В галерията се помещават бутици на италиански и световни марки, както и кафенета, в които ако имате късмет, може да видите някоя известна личност.

В Църквата Санта Мария деле Грациеле се съхранява картината на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“. За да я разгледате трябва да направите предварителна резервация. Не се допускат повече от 30 души наведнъж, които могат да я разглеждат за времето от 15 минути. Но дори да не успеете, църквата в която се намира е една от най-красивите в Италия и дори само затова си заслужава да бъде видяна.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Дюселдорф до Италия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Дюселдорф до Италия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Дюселдорф до Италия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Дюселдорф до Италия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Дюселдорф до Италия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Дюселдорф

Популярни авиокомпании по маршрут Дюселдорф - Италия