Меню

Търсене на полети от София до Меминген

Покажи филтри

Меминген

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Градът на еднорозите

  Опитният пътешественик веднага ще забележи паметника на еднорога на един от централните площадите, както и този на фармацията под митичното животно. Смятало се е, че това същество е символ на Дева Мария и притежава изключителни лечебни способности.

 • Средновековни гилдии

  В Меминген са запазени вековни сгради, които са били  седалища на различни занаятчийски гилдии, като тази на търговците, тъкачите, месарите и дърводелците.

   

 • Хексентурм

  Кулата на вещиците от 1150 г., наричана Хексентурм е най-старата от трите затворнически кули в Меминген и свидетелство за жестокостта на тогавашната съдебна система.

Подготовка за пътуване от София до Меминген

В последните години пътуването със самолет стана все по-достъпно, благодарение на евтините билети на нискотарифните авиокомпании, а и на по-голямата конкуренция между различните авиопревозвачи. Те се опитват да привличат все повече пътници, като пускат нови маршрути и летят до все повече дестинации по цял свят, като правят различни промоции и разпродажба на самолетни билети, като предлагат възможност за специални членски карти и намаления за редовните пътниците и много други.

Ако сте решили да пътувате до Меминген, за да се отдадете на заслужена почивка или пък за да съчетаете работните задължения с туризъм, то най-добре започнете търсенето на самолетните билети поне няколко седмици предварително.

Обикновено колкото по-рано започнете с търсенето на самолетни билети, толкова по-вероятно е да намерите изгодни оферти за полети от София до Меминген и по този начин да резервирате билетите си на изгодна цена.

Къде да търсим евтини самолетни билети от София до Меминген

Може би най-лесният, удобен и същевременно бърз начин за търсене на изгодни оферти за полети е като използвате някоя онлайн търсачка за полети. eSky например е удачен избор, тъй като събира предложения от над 950 авиокомпании. Така няма нужда да губите време в поотделно търсене на полети в сайтовете на различните авиокомпании, а ще го направите на едно място – само с един клик.

Търсачката за полета на eSky има още едно предимство и това е, че позволява да комбинирате полети на различни авиокомпании в една резервация. На практика това означава, че можете да изберете да летите в удобни за вас дни и часове, без въобще да се съобразявате с полетното разписание на една-единствена авиокомпания.

Системата за търсене на полети в eSky отнема само 3 лесни стъпки, за да резервирате самолетния си билет. Първо търсите по желаните от вас критерии, след това избирате полета и въвеждате данните си. Резервационният процес включва възможността да добавите и допълнители услуги като – избор на място в самолета, добавяне на регистриран багаж, избиране на услуга за онлайн регистрация за полета – за по-лесно издаване на бордните карти и много други.

В сайта можете да добавите туристическа застраховка или застраховка за анулация на пътуване. Всяка една от тях ви гарантира помощ при непредвидени ситуации и ви дава възможност да бъдете компенсирани в случай на закъснял или отменен полет или при промяна на полетното разписание. Разбира се е важно да се запознаете с условията на видовете застраховки, за да сте подготвени и да знаете в кои случаи важи покритието.

Какво да не пропускаме при подготовката на едно пътуване

Освен самолетните билети, много важна част за почти всяко пътуване е нощувката. В случай че нямате приятели, познати или роднини, при които да отседнете в Меминген, то е добре да си резервирате хотелско настаняване предварително.

Тук на помощ отново ще ви бъде търсачката за хотели на eSky. С нея не само ще намерите изгоден хотел в Меминген, но и можете да го подберете по желаните от вас предпочитания. Дали да бъде възможно най-евтин или по-луксозен, близо до центъра или до конкретна забележителност. Маркирайте критерии, по които искате да търсите и само за няколко секунди системата ще ви предложи десетки, а понякога и стотици предложения за настаняване.

Друга важна част от пътуването е да планирате трансфера от летището до хотела, а самото придвижване в града като цяло. В Меминген има едно летище – Алгой, което е разположено на около 5 км от града. Имайки предвид краткото разстояние, лесно и бързо ще се придвижите с почти всеки вид транспорт. Можете да избирате между придвижване с автобус, кола под наем, такси или колело под наем.

Пред самия терминал спират автобусите на градския транспорт, така че почти няма да губите време в придвижване до тях. Те свързват летището с централната гара в Меминген, както и с автогарата в града.

В случай че предпочитате придвижването с автомобил, то кола под наем и такси са удачен вариант. Имайте предвид, че те са с една идея по-скъп начин за придвижване от градския транспорт. По-горе беше спомената и опцията за придвижване с велосипед под наем. Това е удобен вариант, ако нямате много багаж и времето е хубаво.

Кога е подходящо да пътуваме до Меминген

Летните месеци са подходящи за пътуване, имайки предвид топлото време. Тогава обаче е възможно и напливът от туристи да е по-голям. Ако не обичате тълпите, то е добре да избягвате да пътувате през почивните дни и празниците. Това важи не само за Меминген, но и за почти всички популярни дестинации.

Меминген е подходяща дестинация и в случаите, когато искате да стигнете до Мюнхен. Разстоянието между двата града е малко над 100 км. Имайки предвид, че до Меминген летят предимно нискотарифни авиокомпании, то е повече от добра идея да изберете да летите дотам и след това да се придвижите с автобус или влак до Мюнхен. Така не само ще спестите пари, но и ще можете да посетите и разгледате най-малко два града само с едно пътуване.

Полет и хотел в Меминген

Друг удобен и пестящ пари вариант за планиране на почивката или работния ангажимент в Меминген е с комбинираната услуга за полет и хотел, която може да бъде избрана в сайта на eSky. Само в 4 лесни стъпки ще намерите не само хотелско настаняване, но и самолетни билети, а крайната цена може да бъде с до 30% по-ниска, отколкото ако резервирате полета и хотела си поотделно.

Подготовка на багажа за полет

Без значение дали пътувате често или едва няколко пъти в годината, е важно да знаете какви са правилата за багажа, когато пътувате със самолет. Още по време на резервацията на самолетните билети ще намерите информация за това какъв багаж е включен в цената на самолетния билет. В случай че решите да добавите регистриран такъв, вижте какви са ограниченията за теглото и размерите му. Изискванията за ръчния багаж са различни за всяка компания, така че се запознайте предварително и с тях. Тази подготовка ще ви спести време по време на проверката за сигурност на летището.

Важно е да знаете, че авиокомпаниите имат строги изисквания за съдържанието на багажа. Така например поради съображения за сигурност имате право да пренасяте течности в определеното за това количество – до 1 л. общо в опаковки до 100 мл.

Също така е добре да се запознаете предварително с това какви са забранените за превоз в самолета вещи. Сред тях са остри предмети и оръжия, някои инструменти и други. Пълен списък със забранените за превоз в самолета вещи, включително и с информация кои предмети са позволени за пренасяне в ръчния и в регистрирания багаж ще намерите в статията в Туристическия пътеводител на eSky – Забранени за превоз в самолета вещи. Ако искате да превозвате цигари или алкохол, то се запознайте и с това какви са позволените количества за тях.

Какви документи са ви необходими при пътуване

Като се има предвид, че и двете страни България и Германия са в Европейския съюз, ще ви е нужна само лична карта или международен паспорт. Важно е да имате предвид, че на летището трябва да носите и представите този документ, с който сте направили онлайн регистрацията за полета. В случай че данните не съвпадат, може да ви откажат достъп до борда на самолета. В случай че някой от пътниците е под 18 години и пътува без родители или само с един от тях, е важно да се погрижите за декларация от родител/и.

Кога има полети от София до Меминген

По маршрута се изпълняват полети ежедневно. Може да летите директно или с прекачване, с нискотарифни или редовни авиокомпании. Директният полет трае около 2 часа. Може да избирате полети полети на Bulgaria Air, Wizz Air или Ryanair. Без значение услугите на коя авиокомпания изберете, не забравяйте да се погрижите за важните елементи от пътуването си. Колкото по-подготвени сте, толкова по-приятен и безпроблемен ще е полетът, а и престоят ви.

Пожелаваме ви приятно пътуване!

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Меминген на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Меминген, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Меминген, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от София до Меминген?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Меминген, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

София Меминген

Популярни авиокомпании по маршрут София - Меминген

София Меминген е популярен маршрут до Германия. Евтини полети до немския град се предлагат от двeте най-големите нискотарифни авиокомпании – Wizzair и Ryanair. Унгарската авиокомпания има полети във вторник, четвъртък и събота – като часовете за излитане са в късния следобед, а Ryanair – в понеделник и петък по обяд.

Така в 5 дни от седмицата имаме възможност да закупим евтини самолетни билети и да летим в избран от нас ден.

Полетно разписание:

София Меминген

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Меминген

Виж хотели в Меминген