Меню

Търсене на полети от София до Варна

Покажи филтри

Варна

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Вино и кухня

  Варна е известна със своите винени сортове и високото качество на вината, които произвежда. В града има множество традиционни ресторанти, в които можете да се насладите на удоволствието от българската кухня. 

 • Златно съкровище

  През 1972 г. във Варна е открит некропол от края на V в. Пр. Хр., а заедно с него и най-старото златно съкровище в света. Уникалните древни находки могат да се видят в Археологическия музей на Варна – една от най-големите атракции за музейните туристи. 

 • Делфинариум

  Един от символите на града, а и на българския черноморски туризъм, е варненският Делфинариум. Той е дом на едни от най-интелигентните животни на планетата – делфините, които през летния сезон ще ви покажат невероятните си представления срещу 25 лв.

Забележителности на Варна

Третият по големина град и така наречена лятна столица на България е най-космополитният и красив град на брега на Черно море. Комбинацията от пристанищен, военоморски и курортен град го прави истински привлекателен за няколкодневен престой.

Свидетелства за обитание на земите на Одесос има още от древни времена. През града са преминали елини, траки, македонци и римляни, но той винаги е запазвал своето самостоятелно управление и е бил развит търговски, културен и просветен център. Тук е открито най-старото златно съкровище в света, както и най-голямата римска баня на Балканския полуостров.

Варна има своята интригуваща история, но едновременно с това е съвременен град с приятен и модерен облик, с широка пешеходна зона, огромна морска градина, в която можеш да прекарваш часове, и дълга плажна ивица, където да разпускаш в слънчевите летни дни. В района има и множество минерални извори.

Варна е отправна точка и към известните черноморски курорти Св. Константин и Елена, Слънчев ден, Златни пясъци, Албена, Балчик и Каварна на север, Шкорпиловци и Обзор на юг.

През летните месеци градът буквално не заспива. Клубове, барове и ресторанти са на разположение на местни и гости на града денонощно, а изборът е огромен – за всеки вкус на съвсем достъпни цени. Градът е дом на безрайно много културни мероприятия от различен характер – концерти, фестивали, изложби, опера, театър, кино и др. 

Полезна информация за летищата

София Варна

Популярни авиокомпании по маршрут София - Варна

София Варна е един от популярните полетни маршрути у нас. Полетът трае около 40 минути и е изключително удобен начин за бързо придвижване между двата големи бъгларски града. Полети между София и Варна осъществяват две авиокомпании. Националният превозвач Bulgaria Air лети всеки ден минимум по два пъти, като броят полети зависи от натовареността на сезона.

Отскоро евтини самолетни билети София Варна започна да предлага и унгарската нискотарифна авиокомпания Wizzair. Тя също осъществява ежедневни полети – в 18:35 или в 20:30 ч. в различните дни от седмицата. Самолетните билети започват от 21 евро в двете посоки. 

Полетно разписание:

София Варна

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Варна

Виж хотели във Варна