Меню

Търсене на полети от Варна до Франция

Покажи филтри

Франция

 • Париж
 • Ница
 • Марсилия
 • Бордо
 • Тулуза
 • Нант
 • Лион
 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Стената на любовта

  Представете си, как ли изглеждат близо 127 кв. м любовни признания? Този шедьовър може да се види на площад Jean Rictus. Там се намира Стената на любовта, върху която е изписана фразата „Обичам те“ на 311 различни езика. Инициативата е на двама местни ентусиасти, които първоначално са събирали фразите в тетрадка, обикаляйки посолства, културни центрове, приятели и познати.

 • Истинският център на Париж

  Много хора посещават катедралата Нотр Дам, но малко от тях знаят, че на площада пред нея се намира едва забележимата маркировка на нулевия градус на Париж, откъдето се измерват разстоянията в мегаполиса. Малката осмоъгълна месингова плоча е свързана с безброй суеверия – че трябва да се завъртиш на пета върху нея, за да имаш късмет или че трябва да целунеш любимия, докато сте стъпили върху нея за вечна любов. 

 • Музеи за всеки

  В Париж има изобилие от всякакви музеи, за които не може да се предположи, че съществуват. Такива са например: Музеят за античните карнавални атракции, който определено е наслада за окото, Музеят на историята на медицината, Музеят на Средновековието, построен върху стара римска баня, Музеят на куклата и дори стряскащи предложения, като Музеят на дерматологичните болести.

Забележителности на Париж

Има градове, чиито имена за стотна от секундата предизвикват хиляди асоциации и силни емоции. Париж определено е един от тях. Град-вселена, той пази в себе си такова изобилие от история, култура, изкуство, вкусове и аромати, че навярно трудно биха се побрали дори в няколко дебели тома. Той си е спечелил правото да бъде нарицателно за висша мода, изискана кухня и вечна любовна дестинация. Айфеловата кула, Лувърът, Нотр Дам, Елисейският дворец, Катедралата Сакре Кьор, дворецът Версай, Мулен Руж, Шанз Елизе и Триумфалната арка са забележителностите, споменавани безброй пъти по страниците на книгите, във филмите и интернет пространството.

В Париж освен прочутите и винаги обградени от тълпи обекти, има и по-малко известни, но  чаровни места, които са възникнали от естествения културен живот на френската столица. Типичен пример за това е сградата на адрес Rivoli 59. Тя датира от средата на 1800-те години, но има футуристично излъчване. След като дълго време е била необитавана, бива нелегално превзета от улични артисти през 1999 г., които я превръщат в публично платно за своите идеи. През 2001 г. сградата набира такава популярност, че се превръща в третия най-популярен музей за съвременно изкуство в града. За да няма инциденти, местната власт ремонтира Rivoli 59 и я предоставя обратно на артистите срещу символичен наем.

Музеят на вампирите и легендарните същества се намира близо до метростанция Mairie des Lilas и представлява колекция от старателно събирани и подредени факти за тайнствената история на Париж във всякакъв вид – статии от вестници, ръкописи, научни трудове, странни предмети. Независимо дали вярвате или не в мистични същества, експозицията ще ви накара да си зададете куп въпроси.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Варна до Франция на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Франция, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Франция, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Варна до Франция?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Варна до Франция, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Варна

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - Франция