Меню

Търсене на полети от Швейцария

Покажи филтри

Швейцария

 • Цюрих
 • Женева
 • Базел
 • Обща информация

  Официален език: Немски, френски, италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Швейцарски франк (CHF)

 • Шоколадово приключение

  Небезизвестната марка шоколад „Линдт“ се произвежда само на няколко километра от Цюрих в  Килхберг. Какаовият аромат по улиците води до фабриката на компанията, която работи денонощно и произвежда по 20 000 шоколада на ден.

 • Улица Банхофщрасе

  Най-популярната търговска улица в Цюрих е и най-скъпата в Европа. Наемите може да стигат до небето, но разходката по нея е безплатна. Типично по швейцарски, освен магазини на модни марки, има и луксозни такива за шоколад и кафе.

 • Поглед над Цюрих

  Разходката до планината Утлиберг предлага гледка към целия град и едноименното езеро. На върха се намира телевизионната кула и още една, която се използва за наблюдение от туристите.

Забележителности на Цюрих

Цюрих често се използва като нарицателно за град с висок стандарт на живот. Той е смятан за модерен финансов център, но всъщност е наследник на античен град, който е бил важно транспортно трасе. Голямата катедрала или „Гросмюнстер“ е най-известната сграда в Цюрих. Тя се намира в центъра на Стария град, в близост до преминаващата река Лимат. Местните легенди разказват, че Карл Велики е избрал точно това място за нейното построяване, защото конят му спрял внезапно. В последствие се оказало, че там се намират гробовете на тримата светии – покровители на града Феликс, Регула и Ексуоперантиус. Катедралата е строена близо 100 години и се откроява със своята височина на фона на останалите сгради в града.

Други две емблематични сгради за Цюрих са църквите „Св. Петър“ и „Фраумюнстер“.  „Св. Петър“ е най-старата в страната и може да се похвали с най-големия циферблат в света с диаметър от 8,7 метра. В миналото в нея е живял стражът на Цюрих, който е бил отговорен за това да наблюдава през прозорците, дали няма пожар в града. „Фраумюнстер“ е била построена като женски манастир, но в последствие става действаща църква. Тя е лесна за разпознаване със своята кула със златен часовник, която има остър син връх.

На брега на Цюрихското езеро е разположена прекрасната Китайска градина, която е символ на приятелството между Цюрих и китайския град Кунминг. Целият проект е дело на китайски майстори, които са използвали традиционни техники, като основният материал, включително и пироните са от дърво. Това екзотично кътче е истински азиатски оазис в Цюрих. Градината е отворена за посещение от април до ноември, като се плаща такса вход.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Швейцария на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Швейцария, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Швейцария, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Швейцария?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Швейцария, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи от Швейцария