Меню

Търсене на полети от Испания до Боливия

Покажи филтри

Боливия

 • Ла Пас
 • Кочабамба
 • Уюни
 • Сукре
 • Обща информация

  Официален език: Испански, аймара, кечуа
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Боливиано (BOB)

 • Гол на 3600 метра

  В Ла Пас е най-високо разположеният стадион в света - 3600 метра надморска височина. Там тренира боливийският национален отбор, въпреки забраната на ФИФА да се играят мачове над 3000 метра надморска височина.

 • Chuquiago

  Името на селото, което се е намирало на мястото на днешен Ла Пас, в превод означава "златна ферма". Отнася се за златото, добивано в региона от индианците Аймаран. 

 • Soroche или сорочи

  Туристите имат нужда от малко време, за да свикнат с условията на Андите. Ла Пас се намира на височина между 3200 и 4200 надморска височина, затова причинява сорочи или височинна болест, което се изразява с лека отпадналост и замаяност през първите няколко дни от престоя.

Забележителности на Ла Пас

Ла Пас е основан през 1548 г. като Ciudad de Nuestra Senora de la Paz на място, където се намира селището на индианците Chuquiago. Днес се използва предимно съкратеното му име - La Paz. Това е административната столица на Боливия, където са построени резиденцията на президента, сградите на парламента и правителството.

В долината на реката се намират най-представителните квартали с елегантни къщи. Колкото по-високо се изкачвате в града, толкова по-малко изящна е архитектурата. Но разходката из тесни улички е винаги интересна. Жителите на Ла Пас често използват въжен лифт, с който лесно се придвижва през големите хълмове. Станциите ще намерите в центъра на града.

Ако тъкмо започвате с планирането на пътуването си до Ла Пас, изберете май или юни. Тогава се организира огромен празник - Fiesta del Gran Poder, или Фестивалът на Великата сила, който е смесица от традиции и вярвания на племето Аймаран и католическата религия. Улиците се изпълват с танцуващи и усмихнати хора, включително професионални танцови групи. Костюмите им са вдъхновени от местни легенди и исторически събития, а тълпата изминава маршрут от 6 км.

В Ла Пас има няколко запазени колониални сгради, които заслужават внимание. Една от тях е базиликата "Св. Франциск" от втората половина на 18 век със своята богато украсена фасада с барелефи на птици, цветя и плодове. Църквата "Св. Доминик" е покрита със скулптури, направени от местни каменорези.

Можете да се насладите на вкусна вечеря в местен стил на ниска цена в заведенията за хранене на площад "Алонсо де Мендоса". Ако пък търсите сувенири за подaрък и спомен, разходете се из ул. Sarnaga и близките ѝ улици. Ще намерите всичко, което е типично за Боливия - топли суитчъри, чорапи и пуловери от алпака (всички ръчно изработени), бижута, амулети и билки. Друг вариант е Mercado de Brujas, или Пазарът на вещиците, където поне веднъж ще ви предложат да ви предскажат бъдещето.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Боливия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Боливия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Боливия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Боливия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Боливия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Боливия