Меню

Търсене на полети до Боливия

Покажи филтри

Боливия

 • Кочабамба
 • Обща информация

  Официален език: Испански, аймара, кечуа
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Боливиано (BOB)

 • Езеро Ла Ангостура

  На 17 км от града се намира езерото Ла Ангостура, което е разположено на 2700 м надморска височина и заема площ от 10,5 кв. км. Няколко автобуса и такси водят до там, като на брега му има рибен ресторант и се отдават лодки за плаване из езерото.

 • Природен парк Тороторо

  За любителите на природата и адреналина, посещението на природен парк Тороторо е препоръчително. Организират се малки групи, които биват превозвани с минибусове на 140 км от Кочабамба. Има възможности за скално катерене, спускане в пещери, снимки до водопади и огромни отпечатъци, за които се смята, че са от динозаври.

 • Ла Канча

  Ла Канча е един от най-големите открити пазари в Южна Америка, където може да се пазарите за всичко -  от мебели и музикални инструменти до подправки и играчки. Смесете се с местното население, без да забравяте сигурността на личните си вещи, защото там има много джебчии, като на повечето подобни места.

Забележителности на Кочабамба

Кочабамба е третият по големина град в Боливия, разположен в централната част на страната. Градът е известен с прозвищата си „градът на вечната пролет“ или „градинският град“, заради постоянните си пролетни температури. Негов символ е статуята на Исус Христос. Тя е висока 34 м, а заедно с основата, върху която е поставена надвишава 40 м. Това я прави малко по-висока от прочутата статуя на Рио де Жанейро.

Около площад „14 октомври“ в Стария град се намират повечето важни сгради, които са построени в европейски колониален стил. На широкия булевард „Ел Прадо“ са разположени големи хотели, ресторанти и банкови офиси. Градският парк е на хълма Коронил, където е издигнат внушителен паметник в чест на жителите на града, борили се за освобождението му през 1812 г.

Пеещите фонтани на Кочабамба са любима детска атракция. Съчетанието от светлини, озвучаване и водни струи пресъздава различни истории, които са въздействащи и подходящи са вечерно занимание. Достъпът до атракцията се заплаща. Ботаническата градина Martin Cardenas предлага повече от 200 екзотични вида кактуси и други растения, характерни за географския регион.

Кочабамба е смятана за гастрономическата столица на Боливия. Именно от тук се разпространяват известните свински ребърца, подправен и след това изпържени в собствена мазнина. Друго типично и доста калорично ястие е силпанчо. То представлява паниран телешки котлет, сервиран с ориз и картофи, а отгоре с нарязани на дребно лук, домати и локото, което е люто боливийско чушле. Ако това не изглежда достатъчно, то завършекът на ястието е пържено яйце.

Популярни авиокомпании, опериращи до Боливия