Меню

Търсене на полети до Сукре

Покажи филтри

Сукре

 • Обща информация

  Официален език: Испански, аймара, кечуа
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Боливиано (BOB)

 • Трекинг и плуване

  Близо до Сукре, в планинския район на село Алегра, ще попаднете на седем водопада с ослепителни, естествени водни езера, така че не забравяйте да вземете банския си костюм и кърпа.

 • Разходка до вулкана

  На около 40 км от Сукре се извисява кратерът на вулкан Марагуа. Ако имате два свободни дни, отидете на разходка дотам. Прекрасните гледки са гарантирани.

 • Какво да изберете за подарък?

  Докато сте в Сукре, огледайте магазините с традиционни тъкани и плетива. Пуловерите и ръкавици от алпака са страхотен избор. Градът е известен и с вкусния си шоколад, например Para Ti или Taboada.

Забележителности на Сукре

Конституционната столица на Боливия – Сукре, е смятана за най-красивият и безопасен град в страната. Тя дължи своя чар не само на колониалната си архитектура, включваща изчистени, бели сгради, но и на гостоприемството на своите граждани. Освен това, градоустройството на града спомага за лесната ориентация на туристите, за разлика от доста други градове на Боливия.

Сукре се намира на 2700 метра н. в., в подножието на централната част на планината Cordillera. Преди 16 век, там е основана испанската колония Chuquisaca, по-късно преименувана на Ciudad de la Plata Nuevo Toledo. Това място е населено от индианците Charcas. През 1839 г. в чест на първия президент на Боливия – Антонио Хосе де Сукре, градът придобива сегашното си име. Благодарение на богатата си история и прекрасните исторически сгради, Сукре е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Сърцето на града е Plaza 25 de Mayo или централният площад на Стария град. Там ще видите катедралата Метрополитана де Сукре, Casa de la Libertad, където е съставена конституцията на страната, привлекателен парк с фонтан и паметник на Антонио Хосе де Сукре, правителствени сгради, сградата на университета и много заведения за хранене. В архитектурно отношение местността предлага да видите манастира Iglesia de San Felipe Neri. Не забравяйте да стигнете до неговия покрив, който служи като платформа за наблюдение – има прекрасна панорама към историческия център на Сукре.

Когато огладнеете, изберете ресторант, който сервира типична боливийска кухня. Този тип ресторанти предлагат микс от испански, инкански, арабски и дори африкански влияния. Макар че повечето ястия са базирани главно на евтини и лесни за получаване продукти като картофи, царевица, ориз, риба и говеждо месо, те са изключително вкусни и питателни. Интересен факт е, че в Боливия се произвеждат 200 различни вида картофи.

Какво си струва да опитаме?  Със сигурност "пастел" – пържена, тестена закуска, обикновено сервирани с напитка от червена царевица, наречена "апи". Трябва да отбележим, че този район е известен с ястията си от месо, по-точно от лама и овце.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Сукре на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Сукре, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Сукре, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Сукре?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Сукре, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Сукре

Популярни авиокомпании, опериращи до Сукре

Полетно разписание: Сукре

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сукре

Виж хотели в Сукре