Меню

Търсене на полети от Nantes Atlantique

Покажи филтри

Atlantique

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Музеят на Жул Верн

  Смелият мечтател на френската литература има свой музей в Нант, помещаващ се в къща от XIX век. Той разказва за живота, творчеството на автора и оригиналните му идеи, надскочили времето си.

 • Хълмът на смешника

  Пюи ди Фю или Хълмът на смешника е един от най-големите и посещавани увеселителни паркова за малки и големи във Франция. Създаден през 70-те години на миналия век върху полуразрушен старинен замък, днес той се е разраснал до истинско селище, съчетаващо забавното с образователното.

 • Гнездото

  Разположен на 32-я етаж от небостъргача Tour Bretagne, бар Le Nid или Гнездото, предлага прекрасна панорамна гледка към централен Нант. Но това далеч не е всичко, с което се отличава. Целият интериор на заведението наподобява гнездо на щъркел.

Забележителности на Нант

Разположен на десния бряг на река Лоара, френският град Нант има репутация на един от градовете в страната с най-добро качество на живот. Това може би се дължи на многото паркове и зеленина, културния живот и младежкия дух на студентски град, който носи.

Със сигурност ще загубите представа за епохата, в която живеете, ако отделите достатъчно време на най-важната забележителност на Нант – Замъкът на херцозите на Бретан. Той е построен през далечната 1207 г. като резиденция на тогавашните управници, а днес функционира като исторически музей. Отвън дворцовият комплекс прилича на крепост със седем кули, достигащи височина от 500 метра, но вътрешната му страна е доста по-елегантна, създаваща усещането, че във всеки момент от някой прозорец ще се покаже приказен герой.

Друга, също толкова известна за Нант сграда, е готическата катедрала Св. св. Петър и Павел. Най-високата ѝ част достига 103 метра, а строежът ѝ е продължил малко повече от 4 века. Катедралата е отворена за посещение през всички дни от седмицата.

В центъра на Нант, между двата ръкава на река Лоара, има остров, където някога се е намирала корабостроителницата на града. Днес тя е превърната умело в причудлив увеселителен парк, посветен на машините и инженерната мисъл, в който сякаш фантазиите на велики умове като Леонардо да Винчи и Жул Верн оживяват. Паркът Машините на острова изобилства от огромни механични животни, които се движат и издават звуци. На най-голям интерес се радва слонът, превърнал се в нещо като съвременен символ на Нант. В парка ще откриете най-различни въртележки и люлки.

✔️ Има ли специални оферти за полети Nantes Atlantique на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Nantes Atlantique, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Nantes Atlantique, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Nantes Atlantique?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Nantes Atlantique, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Nantes Atlantique

Полетно разписание: Нант